Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
Wyświetlenie odpowiedzi
Zaopatrzenie sklepów specjalistycznych
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBecik wyjąłeś mi to z ust.
Zresztą flaszki uwiecznione na fotkach są dla mnie bardzo intrygujące. Z chęcią bym skosztował tych piw. Kolego Piwoteka, kiedy doczekam się tego typu piw?
Akurat te piwa mnie urzekły, takie sentymentalne nawiązanie do polskości Kałusza (przynajmniej ja je tak odbieram).
Tak na marginesie to robię "rekonesans" na możliwość prywatnego importu tych piw (chociaż jednego kompletu) od któregoś z kolekcjonerów z Ukrainy na giełdę do Martina.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziNo jeśli to egzotyka to.....to nie wiem co sam mam napisać
Nie wiedziałem, że Czechy to egzotyka ale to jest chyba doskonały przykład znajomości tematu rynku piwnego, ograniczonego w sumie do kilku państw: Niemiec, Belgii, Czech, Słowacji, GB, Ukrainy (niezmiennie Obolon i Porter Lwów) - nuuuuda (a założę się, ze żaden "branżowiec" nawet nie słyszał o piwach z Kałusza, w części polskojęzyczne, butelki na krachle ale po co....mają w ofercie super Obolon....(a za takie bez mrugnięcia okiem zapłaciłbym i 15 zł.
Pytanie - co Wy robicie sami, żeby wzbogacić Waszą ofertę, prawie wszędzie taka samą?
PS piwa belgijskie, sorki, ale są to piwa dość specyficzne i nie każdy je lubi, ja wprost dostaje gęsiej skórki jak słyszę hasło: piwa belgijskiePiwoteka
Łódź, ul. 6 Sierpnia 1/3,
www.piwoteka.pl
Sklep Piwoteki na Facebooku
Piwoteka Narodowa na Facebooku
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJA SIĘ PYTAM!Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Masz rację, co tam Nowa Zelandia czy Kirgistan. Jeżeli nie mogę się doprosić piw od naszych wschodnich sąsiadów.
W Rosji, Białorusi czy na Ukrainie, tam również kolego Piwoteka warzy się dobre piwa. Wiesz skąd to wiem? Ponieważ tam byłem i kosztowałem ichniejszych piw. Gdybym miał czekać na ofertę z tych krajów w Polsce nigdy bym się nie doczkał.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziZawsze na tym forum była promowana różnorodność.
Większość z nas nie pojedzie po piwo do Chin czy Zimbabwe i nie przekona się czy faktycznie piwo jest smaczne czy nie. Bez sklepów, które promują kulturę piwa nigdy się tego nie dowiedzą. Powielasz tylko stereotypy.
Ps. Wiesz niecałe dwa miesiące temu byłem m.in. w browarze Orval (zdjęcia m.in. są w galerii) i wiesz, co? Piwo ani browar nie zrobiły na mnie prawie żadnego wrażenia.
Jak na belgijskie to Orval sprzedaje się całkiem nieźle... Wolę przekonywać klientów do Orvala niż ryzykować sprowadzenie kiepskiego piwa z Paragwaju, żeby abernacka mógł powiedzieć: nie zrobiło na mnie wrażenia!Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziBo mnie jest ciężko zrozumieć zachwyty nad sikaczem z Zimbabwe, czy Chin, czy Tadżykistanu jeśli mam pod nosem Trapistów lub chociażby przyzwoitego niemieckiego kellera.
Odpowiadajac na inne pytanie, dlaczego nikt się nie pyta o Kirgistan? Bo nikt nie wierzy, że kiedykolwiek mógłby być. Ja za takie egzotyki jak Kenia, Palestyna japońskie mikrobrowary płaciłem po około 15-20 zł. Wiadomo, dużo nie brałem, ale byłem częstym gościem w takim sklepie i zawsze kilka buteleczek brałem.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi(...)niż ryzykować sprowadzenie kiepskiego piwa z Paragwaju, żeby abernacka mógł powiedzieć: nie zrobiło na mnie wrażenia!
Po drugie, nie zakładaj co powiem lub na piszę, nie znasz mnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziMasz rację, co tam Nowa Zelandia czy Kirgistan. Jeżeli nie mogę się doprosić piw od naszych wschodnich sąsiadów.
W Rosji, Białorusi czy na Ukrainie, tam również kolego Piwoteka warzy się dobre piwa. Wiesz skąd to wiem? Ponieważ tam byłem i kosztowałem ichniejszych piw. Gdybym miał czekać na ofertę z tych krajów w Polsce nigdy bym się nie doczkał.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi(...)a w szczególności z krajów byłego ZSRR raczej się nie podejmę, trochę za duża dzicz na granicy...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedziJeśli jest takie zapotrzebowanie to radzę zacząć import - przecież rynek tylko na to czeka. (...)Last edited by abernacka; 2011-04-29, 22:19.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziPo pierwsze sprowadź dobre piwa. Serwisy typu ratebeer podpowiedzą tobie co masz sprowadzić.
Po drugie, nie zakładaj co powiem lub na piszę, nie znasz mnie.
Słuchajcie, drodzy abernacka i becik - ja nie chcę udowadniać, że oferta w polskich sklepach specjalistycznych jest zadowalająca. Nie jest. Pytanie dlaczego? Napisałem już wcześniej o tym, że nie ma na te piwa popytu (być może jeszcze nie ma). Ciężko jest przekonać klienta, żeby kupił niemieckie piwo. Klienci chcą Kasztelana Niepasteryzowanego, albo Perłę, no, ewentualnie Ciechana. Jeśli takimi piwami sklep nie zarobi na funkcjonowanie (co może grozić, jeśli piwa regionalne będą w każdym Tesco, Realu, Auchan), to nie sprowadzą nic. Tylko zmiana świadomości kupujących może zmienić sytuację na korzyść dla Was (i dla nas), a nad tym niestety musimy wspólnie pracować.Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziZa dużo w twoich wypowiedziach jest stereotypów. Jaka dzicz?Piwoteka
www.piwoteka.pl
Piwoteka Narodowa na G+
Дед Мороз (Dziadek Mróz)
Browar Piwoteka
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka Wyświetlenie odpowiedzi(...)Słuchajcie, drodzy abernacka i becik - ja nie chcę udowadniać, że oferta w polskich sklepach specjalistycznych jest zadowalająca. Nie jest. (...).
Ps. Nikt nie twierdzi, że "egzotyki" mają stanowić cały asortyment sklepu. Po tygodniu taki sklep by splajtował. Zdaję sobie z tego sprawę.
Dlatego cały czas proszę, postuluję, sugeruję...niech sklepy specjalistyczne wprowadzą do swoich sklepów np. pięć tego typu piw i po wyczerpaniu (minimalnych) zapasów wprowadzą kolejne ciekawe, niesztampowe piwo. Do czasu, gdy tego nie sprawdzisz nigdy się nie przekonasz, kto miał racje w tym sporze.
Comment
-
Comment