Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber
Wyświetlenie odpowiedzi
Zaopatrzenie sklepów specjalistycznych
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziCo chwila pojawia się tutaj nowy watek informujący o nowym sklepie, w którym to oferta ogranicza się do sztywnego standardu. Jednym słowem...NUDA!
We Wrocławiu najczęściej zaopatrywałem się w trzech znanych sklepach. Do 101 piw Jaskólskiego przestałem jednak chodzić ze względu na stały asortyment utrzymujący się od dłuższego czasu, co mnie najzwyczajniej znudziło (dlatego po części rozumiem abernackiego). Z drugiej strony nie czuję wielkiego ciśnienia na egzotyki z drugiego końca świata, bo nie spróbowałem jeszcze wielu piw europejskich. Tzn. jeśli się pojawią to kupię, ale jednak 90% wydatków to piwa do 5 zł za butelkę.
Dla mnie egzotyką jest coś, co u mnie jest trudno dostępne, pojawiające się okazjonalnie. Nie jest ważne, czy jest to nowozelandzki witbier czy czeski stout z mikrobrowaru znajdującego się w stodole ukrytej w szumawskich górach. I nie wiem czemu tak kpicie jeśli chodzi o Kocoura; przecież jeszcze nie tak dawno łatwiej było dostać piwo z USA niż z Varnsdorfu, położonego 200 km od Wrocławia.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJa sobie daję rade, ale jest wiele osób, które nie mają takich możliwości czasowych.pozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziSkoro dajesz sobie radę to dlaczego tak ciągle narzekasz? Jeśli tak dbasz o innych, to zawsze możesz sprowadzać też piwo dla nich, co stoi na przeszkodzie?Last edited by abernacka; 2011-04-30, 11:36.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi(...) Z drugiej strony nie czuję wielkiego ciśnienia na egzotyki z drugiego końca świata, bo nie spróbowałem jeszcze wielu piw europejskich. (...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziGdyby nie tego typu dysputy, nadal byśmy pili ciepłego leszka ze słomki. Ale najwyraźniej tego nie rozumiesz, trudno się mówi.
Akurat, dla mnie osobiście Twoja maniera prowadzenia dyskusji i narzucania wszystkim swojego punktu widzenia jest dla mnie mniej przekonująca, jeśli chodzi o poszukiwanie piwnych smaków.pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziZawsze możesz to wytłumaczyć, skoro sam wszytko najlepiej rozumiesz i wiesz co jest dla wszystkich dobre.
Akurat, dla mnie osobiście Twoja maniera prowadzenia dyskusji i narzucania wszystkim swojego punktu widzenia jest dla mnie mniej przekonująca, jeśli chodzi o poszukiwanie piwnych smaków.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziWidzisz po raz kolejny trafiłeś kulą w płot. Wielokrotnie, przywoziłem i nadal przywożę moim spragnionym znajomym piwa, których nie uświadczysz na naszym rynku.
- jeśli nadal uważasz, że mało jest dobrego piwa w okolicy to oznacza, że przywozisz go za mało. Spragnieni dobrego piwa, pragną go więcej
- przywozisz go za dużo, i dzięki Tobie lokalny popyt na dobre piwo został zaspokojony, a specjalistyczne sklepy nie mają już co sprowadzać do Twojej okolicypozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziTy nie ale jest wielu którzy maja ochotę na takie piwa. To taki specyficzny rodzaj kolekcjonerstwa.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi(...)Nie zmienia to jednak faktu, że sklep oferujący 100 marek piwa w 6 gatunkach jest sklepem specjalistycznym.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziNie, jest to sklep monopolowy z rozbudowanym piwnym działem. Nic ponad to.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziA piwny sklep specjalistyczny to coś innego niż sklep z rozbudowanym działem piwnym?
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziGdyby nie tego typu dysputy, nadal byśmy pili ciepłego leszka ze słomki. Ale najwyraźniej tego nie rozumiesz, trudno się mówi.
Z punktu widzenia sprzedawcy powiem Ci, że to trochę inaczej wygląda.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi(...)Z punktu widzenia sprzedawcy powiem Ci, że to trochę inaczej wygląda.
Zdaję sobie sprawę, że maksyma "klient ma zawsze rację" jest obca polskim sprzedawcom.
Comment
-
Comment