Zaopatrzenie sklepów specjalistycznych
Collapse
X
-
-
Abernacka, mam dla Ciebie propozycję. Otwórz sklep internetowy z piwami z całego świata. Będziesz miał okazję próbować wszelkich egzotycznych piw, jakie tylko sobie zamarzysz i jakie uda Ci się sprowadzić, a przy okazji będziesz mógł przekonać się jakie jest zainteresowanie tymi w piwami w naszej, jak twierdzisz, piwnej pustyni
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Comment
-
Kurcze, a ja bym chciał mieć w Płocku taki sklep specjalistyczny, gdzie byłyby piwa z polskich małych i średnich browarów. Żebym nie musiał jeździc do Łodzi lub Warszawy.
I poczekajmy. Jestem optymistą, za jakiś czas beda w sklepach piwa z Mongolii, bo to będzie opłacalne.Comment
-
Ja sobie zadałem ten trud, ale dołączam sie do tego co Fala napisał. Dlaczego? Już przez ponad 200 postów toczy się dyskusja tak na prawdę o nic. Może w końcu czas zakończyć spór i dać sobie spokój, bo jakich argumentów byśmy nie użyli, tak Ciebie nie przekonamy.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Litości! Ja mam czas, żeby jeździc do Krakowa? Wiesz ile to telepania się pociągiem z Poznania? Przy pracy i rodzinie człowiek nie ma czasu, żeby jechac kilkaset kilometrów specjalnie po piwo....Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
A tak sobie klepnę posta nr 218.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Jeżeli naprawdę Ci zależy, to można poprosić jakiegoś znajomego z Krakowa, aby dokonał zakupu i przesłał Ci paczkę. Oczywiście są to dodatkowe koszty, ale na pewno mniejsze niż wizyta zagranicą. Z drugiej strony z Poznania masz przecież świetną komunikację z Berlinem. Zbierasz kasę do świnki skarbonki, jak uzbierasz 500-1000zł jedziesz na zakupy i masz piwa na parę miesięcy degustowania.Comment
-
500-1000 zł to ja uzbieram, ale jak ja to piwo dotargam (takie ilości za te pieniądze). Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml). Poza tym komunikacja Poznania z Berlinem paradoksalnie nie jest taka dobra - obcięto tanie kursy osobówkami, zostało jakieś EuroCity. Przesyłania piwa pocztą jakoś się boję, te wrażliwe buteleczki
Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!Comment
-
To już lepiej z pustą skrzyneczką albo lepiej z dwoma (po jednej w ręku) jechać. Pewne (bezpieczne) do transportu i 40 piw możesz jednorazowo zabrać
Albo możesz poprosić o pomoc:Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Dla mnie to więc piwo przeciętne dostępne w pseudospecjalistycznym sklepie
Tak z ciekawości, po ile u Ciebie jest jasny Duvel?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Takie szczególne piwo jak Duvel, (oraz ostatnio holenderskie klasztorniaki) są koło mnie w Le Clerku w cenie 8 zł + coś tam groszy. Są też w zestawie z pokalem (dwa piwa - chyba) i jakoś nie ma chętnych na ich zakupy.
Dla mnie to więc piwo przeciętne dostępne w pseudospecjalistycznym sklepie
Tak z ciekawości, po ile u Ciebie jest jasny Duvel?
Może dla Ciebie jest to piwo przeciętne. Ja sobie Duvela bardzo cenię.Comment
-
Piwo w miarę powszechnie dostępne nie staje się od razu przeciętnym. Choćby taki Duvel.
Tak dla odmiany podam że byle sikacz warzony w USA (Bud/Coors/Miller) niedostępny praktycznie u nas byłby zdecydowanie przeciętny.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
500-1000 zł to ja uzbieram, ale jak ja to piwo dotargam (takie ilości za te pieniądze). Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml). Poza tym komunikacja Poznania z Berlinem paradoksalnie nie jest taka dobra - obcięto tanie kursy osobówkami, zostało jakieś EuroCity. Przesyłania piwa pocztą jakoś się boję, te wrażliwe buteleczki
Co do ogólnego tematu sklepów specjalistycznych - da się i nie da się. W Danii przez 20 lat od zerowej dostąpności doszło do tego, że style wymieniane przez Abernacką czy BrewDoga w wielu przypadkach można dostać w markecie niedaleko od domu. Ale są to w większości piwa duńskie. Nad importami w dużej mierze czuwa 2-3 importerów z pasją, np. piwa niemieckie czy czeskie są w ogóle b. słabo reprezentowane, z zagranicy głównie Belgia, trochę UK i USA, egzotyków (nawet ze Szwecji!) stosunkowo niewiele. Gose np. nigdy nie widziałem w Danii. Wiele sklepów naprawdę specjalistycznych to malutkie sklepki otwarte przez pół dnia albo parę godzin - najciekawsze belgi sprowadza jeden sklep. Otwarty przez 4 godziny w soboty w piwnicy, prowadzony jako hobby. Musimy pamiętać, że kol. Abernacka jest naprawdę wyjątkowym człowiekiem z pasją i to, do czego on dąży, to jest raj piwny.
Sklep specjalistyczny moim zdaniem się różni od monopolowego tym, że podkreśla fakt bycia sklepem piwnym i skupia się na takim asortymencie, a nie na głównonurtowych wódkach czy winach. Nawet jeżeli to będzie szopa z 10 rodzajami piwa niedostępnego w promieniu, powiedzmy, 10 km, jest to sklep specjalityczny.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.Comment