Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duxcra
Wyświetlenie odpowiedzi
Zaopatrzenie sklepów specjalistycznych
Collapse
X
-
-
-
Abernacka, mam dla Ciebie propozycję. Otwórz sklep internetowy z piwami z całego świata. Będziesz miał okazję próbować wszelkich egzotycznych piw, jakie tylko sobie zamarzysz i jakie uda Ci się sprowadzić, a przy okazji będziesz mógł przekonać się jakie jest zainteresowanie tymi w piwami w naszej, jak twierdzisz, piwnej pustyni
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala Wyświetlenie odpowiedziAbernacka, mam dla Ciebie propozycję. (...)
Po raz enty nie będę tego powtarzał.
Comment
-
-
Kurcze, a ja bym chciał mieć w Płocku taki sklep specjalistyczny, gdzie byłyby piwa z polskich małych i średnich browarów. Żebym nie musiał jeździc do Łodzi lub Warszawy.
I poczekajmy. Jestem optymistą, za jakiś czas beda w sklepach piwa z Mongolii, bo to będzie opłacalne.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJesteś kolejną osobą, która nie zadała sobie minimalnego trudu i przeczytała ze zrozumieniem cały ten temat (od początku do końca).
Po raz enty nie będę tego powtarzał.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo toż przecież wszystkie wymienione masz w Strefie Piwa w Krakowie.Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziLitości! Ja mam czas, żeby jeździc do Krakowa? Wiesz ile to telepania się pociągiem z Poznania?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
A tak sobie klepnę posta nr 218.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedziLitości! Ja mam czas, żeby jeździc do Krakowa? Wiesz ile to telepania się pociągiem z Poznania? Przy pracy i rodzinie człowiek nie ma czasu, żeby jechac kilkaset kilometrów specjalnie po piwo....
Comment
-
-
500-1000 zł to ja uzbieram, ale jak ja to piwo dotargam (takie ilości za te pieniądze). Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml). Poza tym komunikacja Poznania z Berlinem paradoksalnie nie jest taka dobra - obcięto tanie kursy osobówkami, zostało jakieś EuroCity . Przesyłania piwa pocztą jakoś się boję, te wrażliwe buteleczkiTak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedzi... Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml)...
Albo możesz poprosić o pomoc:Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZ piw szczególnych mam/miałem piwa trapistów, Duvela, Blanche da Namur. No ale wg Ciebie to piwa przeciętne dostępne w każdym pseudospecjalistycznym sklepie.
Dla mnie to więc piwo przeciętne dostępne w pseudospecjalistycznym sklepie
Tak z ciekawości, po ile u Ciebie jest jasny Duvel?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziTakie szczególne piwo jak Duvel, (oraz ostatnio holenderskie klasztorniaki) są koło mnie w Le Clerku w cenie 8 zł + coś tam groszy. Są też w zestawie z pokalem (dwa piwa - chyba) i jakoś nie ma chętnych na ich zakupy.
Dla mnie to więc piwo przeciętne dostępne w pseudospecjalistycznym sklepie
Tak z ciekawości, po ile u Ciebie jest jasny Duvel?
Może dla Ciebie jest to piwo przeciętne. Ja sobie Duvela bardzo cenię.
Comment
-
-
Piwo w miarę powszechnie dostępne nie staje się od razu przeciętnym. Choćby taki Duvel.
Tak dla odmiany podam że byle sikacz warzony w USA (Bud/Coors/Miller) niedostępny praktycznie u nas byłby zdecydowanie przeciętny.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziAdres znajdziesz na browar.bizie
W zależności gdzie, kto mieszka, sklep specjalistyczny w pobliżu naszej zachodniej granicy jest w Cottbus.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziGdyby nie tego typu dysputy, nadal byśmy pili ciepłego leszka ze słomki. Ale najwyraźniej tego nie rozumiesz, trudno się mówi.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedzi500-1000 zł to ja uzbieram, ale jak ja to piwo dotargam (takie ilości za te pieniądze). Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml). Poza tym komunikacja Poznania z Berlinem paradoksalnie nie jest taka dobra - obcięto tanie kursy osobówkami, zostało jakieś EuroCity . Przesyłania piwa pocztą jakoś się boję, te wrażliwe buteleczki
Co do ogólnego tematu sklepów specjalistycznych - da się i nie da się. W Danii przez 20 lat od zerowej dostąpności doszło do tego, że style wymieniane przez Abernacką czy BrewDoga w wielu przypadkach można dostać w markecie niedaleko od domu. Ale są to w większości piwa duńskie. Nad importami w dużej mierze czuwa 2-3 importerów z pasją, np. piwa niemieckie czy czeskie są w ogóle b. słabo reprezentowane, z zagranicy głównie Belgia, trochę UK i USA, egzotyków (nawet ze Szwecji!) stosunkowo niewiele. Gose np. nigdy nie widziałem w Danii. Wiele sklepów naprawdę specjalistycznych to malutkie sklepki otwarte przez pół dnia albo parę godzin - najciekawsze belgi sprowadza jeden sklep. Otwarty przez 4 godziny w soboty w piwnicy, prowadzony jako hobby. Musimy pamiętać, że kol. Abernacka jest naprawdę wyjątkowym człowiekiem z pasją i to, do czego on dąży, to jest raj piwny.
Sklep specjalistyczny moim zdaniem się różni od monopolowego tym, że podkreśla fakt bycia sklepem piwnym i skupia się na takim asortymencie, a nie na głównonurtowych wódkach czy winach. Nawet jeżeli to będzie szopa z 10 rodzajami piwa niedostępnego w promieniu, powiedzmy, 10 km, jest to sklep specjalityczny.Lotna ekspozytura browaru
Też Was kocham.
Comment
-
Comment