Zaopatrzenie sklepów specjalistycznych

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika duxcra Wyświetlenie odpowiedzi
    Porównaj ilość browarów z Bawarii a naszych
    Remis albo dla nas lepiej
    To teraz zrób proszę analize tych browarów. 3/4 z nich warzy do 2 tys hekto, bez rozlewu do flaszek.
    Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Fala
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.07
      • 671

Abernacka, mam dla Ciebie propozycję. Otwórz sklep internetowy z piwami z całego świata. Będziesz miał okazję próbować wszelkich egzotycznych piw, jakie tylko sobie zamarzysz i jakie uda Ci się sprowadzić, a przy okazji będziesz mógł przekonać się jakie jest zainteresowanie tymi w piwami w naszej, jak twierdzisz, piwnej pustyni
      Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
      Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• abernacka
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala Wyświetlenie odpowiedzi
        Abernacka, mam dla Ciebie propozycję. (...)
        Jesteś kolejną osobą, która nie zadała sobie minimalnego trudu i przeczytała ze zrozumieniem cały ten temat (od początku do końca).
        Po raz enty nie będę tego powtarzał.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Feti
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2010.10
          • 801

Kurcze, a ja bym chciał mieć w Płocku taki sklep specjalistyczny, gdzie byłyby piwa z polskich małych i średnich browarów. Żebym nie musiał jeździc do Łodzi lub Warszawy.
          I poczekajmy. Jestem optymistą, za jakiś czas beda w sklepach piwa z Mongolii, bo to będzie opłacalne.

Comment

• wasyll
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 1823

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            Jesteś kolejną osobą, która nie zadała sobie minimalnego trudu i przeczytała ze zrozumieniem cały ten temat (od początku do końca).
            Po raz enty nie będę tego powtarzał.
            Ja sobie zadałem ten trud, ale dołączam sie do tego co Fala napisał. Dlaczego? Już przez ponad 200 postów toczy się dyskusja tak na prawdę o nic. Może w końcu czas zakończyć spór i dać sobie spokój, bo jakich argumentów byśmy nie użyli, tak Ciebie nie przekonamy.
            www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• snorre
              • 2006.02
              • 655

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              No toż przecież wszystkie wymienione masz w Strefie Piwa w Krakowie.
              Litości! Ja mam czas, żeby jeździc do Krakowa? Wiesz ile to telepania się pociągiem z Poznania? Przy pracy i rodzinie człowiek nie ma czasu, żeby jechac kilkaset kilometrów specjalnie po piwo....
              Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika snorre Wyświetlenie odpowiedzi
                Litości! Ja mam czas, żeby jeździc do Krakowa? Wiesz ile to telepania się pociągiem z Poznania?
                Bliżej niż do Skandynawii, USA czy Holandii...
                JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23928

A tak sobie klepnę posta nr 218.
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• kopyr
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    • 2004.06
                    • 9475

Litości! Ja mam czas, żeby jeździc do Krakowa? Wiesz ile to telepania się pociągiem z Poznania? Przy pracy i rodzinie człowiek nie ma czasu, żeby jechac kilkaset kilometrów specjalnie po piwo....
                    Jeżeli naprawdę Ci zależy, to można poprosić jakiegoś znajomego z Krakowa, aby dokonał zakupu i przesłał Ci paczkę. Oczywiście są to dodatkowe koszty, ale na pewno mniejsze niż wizyta zagranicą. Z drugiej strony z Poznania masz przecież świetną komunikację z Berlinem. Zbierasz kasę do świnki skarbonki, jak uzbierasz 500-1000zł jedziesz na zakupy i masz piwa na parę miesięcy degustowania.
                    blog.kopyra.com

Comment

• snorre
                      • 2006.02
                      • 655

500-1000 zł to ja uzbieram, ale jak ja to piwo dotargam (takie ilości za te pieniądze). Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml). Poza tym komunikacja Poznania z Berlinem paradoksalnie nie jest taka dobra - obcięto tanie kursy osobówkami, zostało jakieś EuroCity . Przesyłania piwa pocztą jakoś się boję, te wrażliwe buteleczki
                      Tak dla referendum w sprawie usunięcia Ryszarda Grobelnego ze stanowiska prezydenta m. Poznania!

Comment

• Fala
                        • 2004.07
                        • 671

... Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml)...
                        tylko 10?! Mały ten Twój plecaczek To już lepiej z pustą skrzyneczką albo lepiej z dwoma (po jednej w ręku) jechać. Pewne (bezpieczne) do transportu i 40 piw możesz jednorazowo zabrać
                        Albo możesz poprosić o pomoc:
                        Attached Files
                        Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                        Admin ma zawsze rację

PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

Comment

• becik
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                          Z piw szczególnych mam/miałem piwa trapistów, Duvela, Blanche da Namur. No ale wg Ciebie to piwa przeciętne dostępne w każdym pseudospecjalistycznym sklepie.
                          Takie szczególne piwo jak Duvel, (oraz ostatnio holenderskie klasztorniaki) są koło mnie w Le Clerku w cenie 8 zł + coś tam groszy. Są też w zestawie z pokalem (dwa piwa - chyba) i jakoś nie ma chętnych na ich zakupy.
                          Dla mnie to więc piwo przeciętne dostępne w pseudospecjalistycznym sklepie
                          Tak z ciekawości, po ile u Ciebie jest jasny Duvel?
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• kopyr
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2004.06
                            • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                            Takie szczególne piwo jak Duvel, (oraz ostatnio holenderskie klasztorniaki) są koło mnie w Le Clerku w cenie 8 zł + coś tam groszy. Są też w zestawie z pokalem (dwa piwa - chyba) i jakoś nie ma chętnych na ich zakupy.
                            Dla mnie to więc piwo przeciętne dostępne w pseudospecjalistycznym sklepie
                            Tak z ciekawości, po ile u Ciebie jest jasny Duvel?
                            W tej chwili nie ma, ale jak ostatnio był to koło dychy (chyba 10,99) za 0,33L.
                            Może dla Ciebie jest to piwo przeciętne. Ja sobie Duvela bardzo cenię.
                            blog.kopyra.com

Comment

• albeertos
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.10
                              • 2313

Piwo w miarę powszechnie dostępne nie staje się od razu przeciętnym. Choćby taki Duvel.

Tak dla odmiany podam że byle sikacz warzony w USA (Bud/Coors/Miller) niedostępny praktycznie u nas byłby zdecydowanie przeciętny.
                              (_)>
                              Nigdy się nie poddawaj!!!
                              Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
                              Lech jest tam gdzie jego wiara
                              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Comment

• zgroza
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🍼
                                • 2008.03
                                • 3605

Adres znajdziesz na browar.bizie

W zależności gdzie, kto mieszka, sklep specjalistyczny w pobliżu naszej zachodniej granicy jest w Cottbus.
                                I Ty to nazywasz sklepem specjalistycznym? Wg. Twoich kryteriów to jest sklepik osiedlowy, bo ofertę ma co najwyżej porównywalną z polskimi sklepami, a w porównaniu z tymi najlepszymi - dużo uboższą. Byłem, widziałem.

Gdyby nie tego typu dysputy, nadal byśmy pili ciepłego leszka ze słomki. Ale najwyraźniej tego nie rozumiesz, trudno się mówi.
                                Ciepłego Leszka ze słomki nie pijemy, bo browar w Żninie zmarł był.

500-1000 zł to ja uzbieram, ale jak ja to piwo dotargam (takie ilości za te pieniądze). Do plecaka wejdzie tak z 10 sztuk (rozmiary między 330 a 500ml). Poza tym komunikacja Poznania z Berlinem paradoksalnie nie jest taka dobra - obcięto tanie kursy osobówkami, zostało jakieś EuroCity . Przesyłania piwa pocztą jakoś się boję, te wrażliwe buteleczki
                                Przywiozłem na zlot 16 butelek piwa autostopem z Kopenhagi przez Drezno i Pragę na własnych plecach, w tym przez 10 km pieszo dymałem, więc wszystko się da. Forumowicze byli i widzieli

Co do ogólnego tematu sklepów specjalistycznych - da się i nie da się. W Danii przez 20 lat od zerowej dostąpności doszło do tego, że style wymieniane przez Abernacką czy BrewDoga w wielu przypadkach można dostać w markecie niedaleko od domu. Ale są to w większości piwa duńskie. Nad importami w dużej mierze czuwa 2-3 importerów z pasją, np. piwa niemieckie czy czeskie są w ogóle b. słabo reprezentowane, z zagranicy głównie Belgia, trochę UK i USA, egzotyków (nawet ze Szwecji!) stosunkowo niewiele. Gose np. nigdy nie widziałem w Danii. Wiele sklepów naprawdę specjalistycznych to malutkie sklepki otwarte przez pół dnia albo parę godzin - najciekawsze belgi sprowadza jeden sklep. Otwarty przez 4 godziny w soboty w piwnicy, prowadzony jako hobby. Musimy pamiętać, że kol. Abernacka jest naprawdę wyjątkowym człowiekiem z pasją i to, do czego on dąży, to jest raj piwny.

Sklep specjalistyczny moim zdaniem się różni od monopolowego tym, że podkreśla fakt bycia sklepem piwnym i skupia się na takim asortymencie, a nie na głównonurtowych wódkach czy winach. Nawet jeżeli to będzie szopa z 10 rodzajami piwa niedostępnego w promieniu, powiedzmy, 10 km, jest to sklep specjalityczny.
                                Lotna ekspozytura browaru

Też Was kocham.

Comment

Przetwarzanie...
                                X