SAB Miller zakończył produkcję Urquella w Tychach, przy okazji wyniknęło w lokalach niezłe zamieszanie z wymianą głowic do kegów. Dziś miałem okazję w restauracji skosztować tego „wzorca metra”(sic!) importowanego już z Czech – świeżutko zapięta beczka. Miałem nadzieję na zmianę na lepsze, niestety spotkał mnie spory zawód ! Śmiem twierdzić, że Urquell z Tych był o wiele lepszy, ten czeski trąci jakimś stalowym gwoździem. Nie wiem, może to wina instalacji, albo wysycania ? Ciekawy jestem opinii innych piwoszy na ten temat.
Od teraz Pilsner Urquell w Polsce tylko z Czech.
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziByło. Na butelkach 500ml widniała informacja, że jest warzone pod nadzorem piwowarów z Plzna.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziHehe - to tłumaczy wyprzedawanie tyskiego Pilsnera - wczoraj w Żabce widziałem puszkę za 3 zł z terminem ważności do 3.05 i puszką Dębowego 0,33 dodawaną w gratisie.
Comment
-
-
Może trafiłeś kiepską warkę? Ja w listopadzie porównywałem polskiego i czeskiego Pilsnera (w butelkach) i czeski był o niebo lepszy.
Comment
-
-
Pije tylko butelkowanego. u nas na Barce jest za 6,5zł w butelce, a normalne piwo z kija za 6zł, więc zawsze jak tam oglądamy mecz pije Pilsnera. Butelki nigdy nie oglądałem, bo przelewają do pokala. Podejrzewam jednak, że to produkcja polska. Niestety nie mam porównania tym z czeskim.
Jednak raz piłem Pilsnera z beczki i był gorszy od tego z butelki.
Comment
-
-
Już widać efekty zakończenia produkcji. W hurtowni sporo podrożało. Znajomy knajpiarz kupował ostatnio po 4zł w hurcie.
Ciekawe czy importowane utrzyma nową cenę?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika suchy3 Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieję ,że to będzie ten sam Pilsner Urquell, którego można była kupić(oczywiście czeski) jakieś 10 lat temu.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziJuż widać efekty zakończenia produkcji. W hurtowni sporo podrożało. Znajomy knajpiarz kupował ostatnio po 4zł w hurcie.
Ciekawe czy importowane utrzyma nową cenę?
Comment
-
Comment