No no, a jeszcze niedawno nowy właściciel na łamach "Pivo bier ale" zarzekał się, że górna fermentacja to nie dla nich. Stąd nie dziwi mnie tytuł "Mały piwny cud". 4 rodzaje słodów, 3 chmielów, czterokrotne chmielenie. Sądząc po linii "Jubiler", będzie w butelce 0,3 l. Szukać chyba można w Piwowarskim klubie na Florencu albo w Złych Czasach.
Nowości z Czech
Collapse
X
-
z etykiety ktora znajduje sie na stronie ktora wkleilem mozna wywnioskowac ze butelka bedzie miala pojemnosc 0,355L. w 2 tygodniu grudnia jade do Pragi i mam nadzieje ze na sklepowych polkach cos dla mnie zostanie
Kolejna nowoscia na rynku jest Pivo Perun 10(nepasterizované světlé výčepní pivo s obsahem alkoholu 4,3 %obj.) z Uherskego Brodu (browar Janáček). Juz ktos opisywal w piwo konkretnie.LP
Comment
-
-
Last edited by karol1000; 2012-01-11, 19:57.LP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karol1000 Wyświetlenie odpowiedziVyskovska IPA musiała się dobrze sprzedać bo od 8.2.2012 w sprzedaży będzie JUBILER – Amber IPA 5ciokrotnie chmielony 14,2° 6% alkoholu.
http://www.pivovyskov.cz/cz/media/news/0/81
Ale to piwo musieli zacząć warzyć, zanim sprzedali IPA. Ostatnie sztuki wykupiłem na początku stycznia w kralovohradeckiej Pivonce (taniej niż w Pivkupectvi).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziNowy projekt przygotował Honza Kočka, znany z varnsdorfskiego Kocoura i praskiej Pivni rozmanitosti. Seria piw wychodzić ma pod marką Nomád, którego pierwszym przedstawicielem jest Easy Rider, styl: American Pale Ale.
Comment
-
-
kolejne dwie nowosci w Czechach
Prazdroj wprowadza na rynek swojego pszenicznego Fenixa, a do roboty ostro sie biora pivovary Lobkowicz (do niedawna K-Brewery) i wyprodukowali w Vysokim Chlumcu kolejnego po vyskovskim czeskiego Ejla.
Chlumecký Amber ALE bedzie mial 13,2° stopnia. Niestety prawdopodobnie dostepny tylko z beczki. Czyzby pivovary Lobkowicz chcialy zapelnic ostatnio umieszczone na ich stronie piwne drzewo swoimi produktami? Kilka pustych galezi jeszcze sie znajdzie.LP
Comment
-
-
Browar Nachod wypuścił na czeski rynek kolejna 12° o nazwie Hron (alk 4,9) (wcześniej taka nazwę miało chyba ich piwo na eksport do Rosji)
Piwo warzone jest wg receptury z roku 1935 i podobno czas jego leżakowania wynosi minimum 50 dni. Piwo w Czechach sprzedawane jest tylko w beczkach.
Ostatnio widziałem Hrona w jednym z poznańskich sklepów z piwem. Zdaje się że oprócz 12 był też Weizen. Z tego co pamiętam piwa miały tyle samo alkoholu co standardowe produkty Primator tzn. oba po 5%. Pomyślałem więc że to to samo piwo tylko na eksport...
Ma ktoś może info o co w tym wszystkim dokładnie chodzi i czy sprzedawany w Polsce Hron jest tym samym piwem które sprzedaje się w Czechach z kija?LP
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedziChyba Tatransky Zamok. Faktycznie kontra wskazywała eksport do Rosji.
Comment
-
-
Vyskov znowu atakuje, po serii specjalnych Jubilerow przygotowują kolejną serię specjalnych piw Cross the World. Zaczynają hefeweizenem.
Piwo dostępne w KEGach i butelkach
LP
Comment
-
Comment