Wymyślili ją Polacy. Własnościowo to jest chyba polsko-czeska
unijny smak polskiego piwa
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziJesteście pewni, że Hoop Cola jest polska?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Główni udziałowcy w tej spółce to tajemniczy KSM Investment (51%) oraz CED Group (43%) - obaj z siedzibą w Luksemburgu. Jeśli jest to kapitał obcy, to myślę, że równie dobrze można mówić o wspieraniu polskiego bizensu, np. kupując Brackie. A Coca-Cola również posiada swoje fabryki w Polsce, więc tym bardziej nie widzę różnicy.Ostatnia zmiana dokonana przez ucho; 2011-08-16, 12:02.
Comment
-
-
A ciekawe jestem co uważacie, za produkt polski?
Bo dla mnie polski, to: produkcja w Polsce ale i właściciel Polak. Nie wierzę, że nawet browar regionalny w rękach zagranicznych koncernów to taka sama polska firma jak browar regionalny, ale pod polskim właścicielem, zawsze co swoje, to nam bliższe i na świecie jest to normą-od Chin po Izrael przez Kongo
Co do tego, że niektórzy się wstydzą swoich korzeni- polecam naukowe wyjaśnienie tego problemu- http://www.youtube.com/watch?v=NRHC2ytmAys
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedziGłówni udziałowcy w tej spółce to tajemniczy KSM Investment (51%) oraz CED Group (43%) - obaj z siedzibą w Luksemburgu.
Comment
-
-
W Polsce juz niewiele rzeczy zostalo polskich... Wszystkie powszechnie rozpoznawane marki juz dawno naleza do obcego kapitalu. Na szczescie nadal mamy swietne, polskie piwa regionalne"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Coca-cola chyba już nie produkuje w Polsce - na butelkach i puszkach kody kreskowe wskazują na Belgię. Pepsi natomiast produkują u nas, tez wystarczy poczytać na opakowaniu. Co do ich smaku, wydaje mi się, że łatwo je odróżnić: cola - bardzo słodka, pepsi i hoop mają specyficzny aromat nie do pomylenia, przynajmniej dla mnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bob1969 Wyświetlenie odpowiedziCoca-cola chyba już nie produkuje w Polsce - na butelkach i puszkach kody kreskowe wskazują na Belgię.
Oczywiście, że produkuje, jeszcze produkują na rynki innych krajów.
Wiele razy już wyjaśniano, że kod kreskowy o niczym nie informuje.
Comment
-
-
Zaraz tam o niczym... informuje, tylko nie o tym co byśmy chcieli.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-08-20, 18:56.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziO czym jest ten wątek? O coli od której brzuch boli? Czy o obcym co jak piwo wyprodukuje to nie nasze i nie smakuje?Ostatnia zmiana dokonana przez ucho; 2011-08-20, 19:55.
Comment
-
-
Co do coli, to jednak w Polsce w całości nie może być produkowana, tylko z jakiegoś koncentratu- bo przecież tylko 3 osoby na świecie znają jej skład. To na marginesie dyskusji, bo ani hoopa ani coli ni pepsi staram się nie pijać, są polskie odpowiedniki np.podpiwek
Comment
-
-
Coca-Cola jest produkowana u nas w podkrakowskich Niepołomicach oraz podwarszawskim Radzyminie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment