Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika marcwars
Wyświetlenie odpowiedzi
unijny smak polskiego piwa
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziCoca-Cola jest produkowana u nas w podkrakowskich Niepołomicach"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedzi...produkowana z koncentratu. Pepsi podobnie.Last edited by Pendragon; 2011-08-21, 09:20.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Oddając uczciwość, to Bonaqua nie była, zdaje się, "wodą mineralną", tylko "wodą stołową", w której to definicji ponoć mieści się odfiltrowana kranówa z "dopalaczami" z proszku.
A później to przechrzcili na Kroplę Beskidu. Jak z nią jest - nie wiem, nie kupuję. Widać nie jestem tardżetem.
A co do słowa "produkcja" to w mojej jej definicji nie mieści się rozcieńczanie koncentratu, czy przesypywanie do innych opakowań. Tak można by napisać, że w Polsce "produkuje się" sok pomarańczowy, czy herbatę.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziOddając uczciwość, to Bonaqua nie była, zdaje się, "wodą mineralną", tylko "wodą stołową", w której to definicji ponoć mieści się odfiltrowana kranówa z "dopalaczami" z proszku.
A później to przechrzcili na Kroplę Beskidu. Jak z nią jest - nie wiem, nie kupuję. Widać nie jestem tardżetem.
A co do słowa "produkcja" to w mojej jej definicji nie mieści się rozcieńczanie koncentratu, czy przesypywanie do innych opakowań. Tak można by napisać, że w Polsce "produkuje się" sok pomarańczowy, czy herbatę.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziNo i?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziSłuchajcie, żenicie tutaj rewelacje na miarę byczej żółci.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziNo i?
No bo czym się różni
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrBonaqua to wszędzie na świecie jest woda stołowa=kranowa, tylko oczyszczona na filtrach i powtórnie zmineralizowana.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Slavoyodfiltrowana kranówa z "dopalaczami" z proszkuLast edited by ART; 2011-08-21, 11:08.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Sorki, ale jak ktoś nie wie, co w tym kontekście znaczyły cudzysłowy, ma chyba problemy z rozumieniem słowa pisanego
Tak oczywiście miałem na myśli, że sypali tam paranarkotyki, a nie dokładnie wyliczone minerały i mikroelementy pochodzące z innego źródła.
Noż kutwa, wszystko trzeba łopatą....Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziSorki, ale jak ktoś nie wie, co w tym kontekście znaczyły cudzysłowy, ma chyba problemy z rozumieniem słowa pisanego
Tak oczywiście miałem na myśli, że sypali tam paranarkotyki, a nie dokładnie wyliczone minerały i mikroelementy pochodzące z innego źródła.
Noż kutwa, wszystko trzeba łopatą....
Co to znaczy, że C-C jest z koncentratu? A jak piwo jest z niemieckiego słodu, z amerykańskiego chmielu i na angielskich drożdżach, a cały sprzęt jest austriacki to jest piwo wyprodukowane w Polsce?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNie w ogóle.
Oczywiście, że produkuje, jeszcze produkują na rynki innych krajów.
Wiele razy już wyjaśniano, że kod kreskowy o niczym nie informuje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA propos trzech składników, to ja słyszałem że w równych proporcjach miesza się 1/3 cukru, 1/3 wody i 1/3 marketingu i masz coca-colę.
I nawet się zgadza. Są trzy składniki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziCo to znaczy, że C-C jest z koncentratu?
The company produces concentrate, which is then sold to licensed Coca-Cola bottlers throughout the world. The bottlers, who hold territorially exclusive contracts with the company, produce finished product in cans and bottles from the concentrate in combination with filtered water and sweeteners. The bottlers then sell, distribute and merchandise Coca-Cola to retail stores and vending machines. Such bottlers include Coca-Cola Enterprises, which is the largest single Coca-Cola bottler in North America and western Europe. The Coca-Cola Company also sells concentrate for soda fountains to major restaurants and food service distributors.Dick Laurent is dead.
Comment
-
Comment