Myślę że nie o to chodzi. Ty po prostu robisz piwo z puchy, a inni (Zacierowcy) je PRODUKUJĄ (=WARZĄ)
unijny smak polskiego piwa
Collapse
X
-
Last edited by delvish; 2011-08-23, 19:01."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
-
-
Chodzi mi o to ,że rozdrobniliśmy się na jakieś popierdółki nie mające żadnego związku z tematem a w innych tematach każdy odchył jest wypominany.
Ty po prostu robisz piwo z puchy, a inni (Zacierowcy) je PRODUKUJĄ (=WARZĄ)
Może nie chcę ,nie potrafię nie mam czasu na większą zabawę ale dla mnie też liczy się dobry smak więc po co ta różnica liter? żeby podkreślić swą wyższość? Bo Ty WARZYSZ,czyli jesteś kimś.
Miałem dla Ciebie wiele szacunku jak i dla większości z tego forum ale po co komuś w taki sposób wypominać że robi z puchy.Masz większe doświadczenie,ale czy to obliguje Cię do wyrażania w taki sposób pewnego rodzaju pogardy dla puchowców?Last edited by ART; 2011-08-27, 09:19.
Comment
-
-
Piłeś? Nie jedź!"nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<
Comment
-
-
Crocco, spokojnie. Ja nie warzę (ani nie WARZĘ) niczego, może poza zupą na obiad raz na jakiś czas. "Puściłem oko" na końcu, właśnie po to, żeby nikt tu nie się obrażał. Z resztą jak przeczytasz ten wątek dokładnie, to zobaczysz, że jak bliski jest mi pogląd, że produkcja jest produkcją nie ważne, czy z "koncentratów" (a więc w tym przypadku z puchy), czy nie. Moją intencją było pokazanie jakie konsekwencje niesie ze sobą zastosowanie rozumowania prezentowanego przez niektórych uczestników tej dyskusji.Last edited by delvish; 2011-08-23, 21:59."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Myślę, że już wyczerpaliśmy temat produkcji, wg mnie najistotniejszym wnioskiem jest Kopyrowe
Nie mieszajmy lodów z automatu z gałkowymi.
Pomijając, że cała ta rozmowa od długiego czasu jest kompletnie nie na temat
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Browar-Besko Wyświetlenie odpowiedziDlaczego prawie wszystkie polskie popularne marki piwa mają podobny, unijny (czytaj: piwopodobny) smak ?Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Comment
-
-
ale też np i "duże" marki z nieunijnych Białorusi czy też UkrainyPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziBrexit otwiera cały wachlarz nowych możliwości - Polska mogłaby pójść śladem WB, w tym momencie to nasze piwa przestałyby mieć smak unijny i problem rozwiązany!
Ale ciekawe jak ten brexit odbije się na - już przesadnie wysokich - cenach za piwa z wysp...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziBrexit otwiera cały wachlarz nowych możliwości - Polska mogłaby pójść śladem WB, w tym momencie to nasze piwa przestałyby mieć smak unijny i problem rozwiązany!... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Dzień dobry,
Podepnę się pod temat, bo nie znalazłem lepszego -
Co decyduje o wyczuwalnym trawiastym/żywicznym posmaku w piwie?
Skąd się to bierze?
Ogromne ilości tego posmaku znajduję w Bojanowo Toporek. Delikatne, ale często, przytrafia się w Łomży Export. Rzadko czasem i też delikatnie, w Namysłów Pils. Teraz piję Leżajsk Chmielowe Pils, no i... cóż. No trawa. Albo żywica. Sam nie wiem jak to skonkretyzować. W zapachu jest to żywiczny karmel, w smaku... trawa...
Aha, wszystkie te piwa "trawiaste" znajduję w zielonych butelkach. Poza toporkiem (ciemno brązowe szkło).
Dodam, że tego posmaku nie cierpię
Comment
-
Comment