Wygląda na to, że tu nikomu nie zależy, aby pomóc ARTowi.
Polotmave
Collapse
X
-
No dokładnie
Ja jestem skarbnicą informacji, ale nie wszystkie przekazuję do centraliComment
-
Bez sensu. Ma być tak, żeby było dla wszystkich oczywiste, o jakie piwo chodzi. Jak będzie napisane "ciemne" to skąd czytelnik będzie wiedział, że ono takie znowu całkiem ciemne nie jest?
A jak się zostawi do tego "polotmave" to naprawdę, nie każdy zna czeski. Spytajcie się kogokolwiek, kto nie miał styku z czeskimi piwami, co to znaczy "tmave". To chyba nie ma być BROWAR tylko dla ekspertów, ale też i dla ludzi, którzy niewiele na dany temat wiedzą, a chcą się dowiedzieć więcej.Comment
-
najlepiej byłoby podawać do tego barwę w jednostkach EBC...
ale to nie jest zbytnio realne.
To chyba nie ma być BROWAR tylko dla ekspertów, ale też i dla ludzi, którzy niewiele na dany temat wiedzą, a chcą się dowiedzieć więcej.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Art, niedługo zaczniesz wyrzucać z forum za brak wkładu naukowego w rozwój BROWARU, co?
Comment
-
chciałem złamać co poniektórych monopol na złośliwość- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Sprawa jest nie skomplikowana.
Pisząc slowo "polotmave" w nawiasie wyjaśniamy znaczenie tego słowa mając uwage na to, że bedą to czutać ludzie wiedzący mało na te tematy.
I myśle że to jest dobra forma aby każde słowo wyjaśniać w ten sposób.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
No to jak mamy tłumaczyć wszystko, to proszę zacząc mi od wyjaśnienia, co to są jednostki EBC?
Na cito proszę
(Ławeczkowcy wiedzą o co chodzi)Comment
Comment