Wczoraj sąsiad przyniósł dwa Żubry 0,5 l.w butelkach.Data 13.11.11 obydwa.Oznaczenie 26 05 02.Co niby dziwnego?Otóż po otworzeniu i nalaniu przez sąsiada wszystko wyglądało normalnie, ja nalewam, a w szkle mętna barwa jak w pszenicy, piana jak w pszenicy, zapach jak w pszenicy i w smaku też pszenica Może nie powalił ten smak i całokształt, ale chodzi o to, że jakim cudem znalazło się tam piwo pszeniczne?Byłem trzeźwy świadkiem sąsiad i Westa tego niebywałego cudu
Dziwna sprawa z Żubrem
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziInteresujące tym bardziej, że KP nie produkuje piw pszenicznych.
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pogoniarz Wyświetlenie odpowiedzi[..]
dwa Żubry 0,5 l.w butelkach.[..]
barwa jak w pszenicy, piana jak w pszenicy, zapach jak w pszenicy i w smaku też pszenica
[..]:
wszedł w szkodę na pole pszenicy i obżarł się tego zbożapiwoppns@wp.pl
Comment
-
-
Pisałem już o tym, że widziałem kiedyś zielona butelkę od Lecha z etykietami i kapslem Tyskie, co było w środku nie wiem. Butelka pochodziła z browaru we Frýdek-Místek. Może Twojego Żubra też tam nalewali, bo podobno ten browar w ciągu 48 godzin jest w stanie przestawić się na produkcję każdego piwa SAB Millera robionego w tej części Europy .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx Wyświetlenie odpowiedziButelka pochodziła z browaru we Frýdek-Místek."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Może zaczęli sami coś działaĆ?No nie mam pojęcia o co tu chodzi, szkoda, że nie zauważyłem przed nalaniem byłoby udokumentowane, a tak bezwiednie zostało wlane do szkła.Kto mógł się spodziewaĆ takiego cudu chyba Tuska
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czapayew Wyświetlenie odpowiedziHmm... Oprócz tego minibrowaru - www.kwaczek.cz - we Frydku nie ma innego browaru, a tym bardziej należącego do SAB Miller.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika lynx_lynx Wyświetlenie odpowiedziWłaściwie to chodziło mi o miejscowość Nošovice, tuż obok Frydka. Jest tam browar Radegast należący do SAB Millera. Prepraszam za nieścisłość.
Comment
-
-
Gagarin był w niebie i Boha nie widieł... co jeszcze nie jest dowodem, że nie istnieje
Ja też nie widziałem, ale znajomi jak byli to na rozlewni były butelki i transportery Tyskiego i Lecha. Pan oprowadzający po browarze poprosił o wyłączenie aparatów fotograficznych.
Comment
-
Comment