Browar Kormoran w BrowarBizie - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • arcy
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.07
    • 7538

Zgłaszam wniosek formalny o zakończenie już tej dyskusji, zanim się pokłócimy i podzielimy na wrogie obozy.

Przyjmijmy, że jeśli w ciągu tygodnia nie zostanie zaobserwowany gigantyczny wzrost wpłat od nowych PU, będzie to oznaczało akceptację obecności Kormorana w proponowanej formie.

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcy Wyświetlenie odpowiedzi
      Zgłaszam wniosek formalny o zakończenie już tej dyskusji, zanim się pokłócimy i podzielimy na wrogie obozy.

Przyjmijmy, że jeśli w ciągu tygodnia nie zostanie zaobserwowany gigantyczny wzrost wpłat od nowych PU, będzie to oznaczało akceptację obecności Kormorana w proponowanej formie.
      W pełni podzielam ten wniosek. Z zażenowaniem czytam niektóre wypowiedzi, nie chciałem się się tu wcześniej wypowiadać w tym całym, poza kilkunastoma głosami rozsądku, biciu piany i kołtunerii. Jest tu tylko jedna wypowiedź przedstawiciela Browaru Kormoran, i dziesiątki jakiś fobii, węszenia spisku, przejęcia niezależności portalu itd. Przecież jeśli przedstawiciel Browaru Kormoran będzie tu wciskał jakiś marketingowy kit, to się tylko ośmieszy, a tu , nawet ci co nawet nie opłacają konta premium chcą decydować o finansach portalu.

Comment

• Promil03
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.10
        • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
        W pełni podzielam ten wniosek. Z zażenowaniem czytam niektóre wypowiedzi, nie chciałem się się tu wcześniej wypowiadać w tym całym, poza kilkunastoma głosami rozsądku, biciu piany i kołtunerii. Jest tu tylko jedna wypowiedź przedstawiciela Browaru Kormoran, i dziesiątki jakiś fobii, węszenia spisku, przejęcia niezależności portalu itd. Przecież jeśli przedstawiciel Browaru Kormoran będzie tu wciskał jakiś marketingowy kit, to się tylko ośmieszy, a tu , nawet ci co nawet nie opłacają konta premium chcą decydować o finansach portalu.
        Dlatego uważam, że ten wątek powinien pojawić się w dziale "Foyer".

Co do współpracy z BK jestem oczywiście za.

Comment

• JAckson
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

1. Myślę, że po części właśnie dlatego pojawił się ten temat, bo istnieje pewna niewielka grupa ludzi którzy płacą jakiś grosz na browar.biz i być może ART nie chciałby ich pomijać przy podejmowaniu dość ważnej decyzji. (Ale wtedy może faktycznie temat powinien być przynajmniej na początek w foyer.)
          2. Browar.biz by się rozwijać (a w tej chwili może już także by w ogóle dalej istnieć) potrzebuje funduszy. To wydaje się jasne.
          3. Wszelkie pojawiające się zależności finansowe powodują utratę wiarygodności i to nie tylko pozorną. Zazwyczaj idzie za tym rzeczywistość. Zauważyłem to już w innych obszarach. Już kiedyś pisałem: Tam gdzie zaczyna się kasa kończy się zabawa.
          4. Powyższe punkty są mało istotne bo i tak właściciel podejmuje decyzję i reszta albo się godzi na nowe warunki albo nie.

Osobiście przypuszczam, ze nic wielkiego się nie wydarzy. Ale nawet gdyby rozdziewiczony browar.biz stoczył się na łono czystej komerchy to pojawi się miejsce dla kolejnego pasjonata dziewictwa piwnego i powstanie jakieś nowe wcielenie browarbizu z inną nazwą i autorem

Tom się napisał.

PS Nie lubię piwa z Kormorana
          MM961
          4:-)

Comment

• misha22
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2008.12
            • 128

Ciekawi mnie jak będzie wyglądał dyskusja na temat planów browaru. Żadne nowoczesne przedsiębiorstwo, w dobie konkurencji, nie ujawnia zbyt wielu informacji na temat premier. Dajmy więc na to, że pracownicy kormorana wrzucają zapowiedz piwa, ze strony userów BB pana mnóstwo pytań. Browar z oczywistych względów nie chce ujawnić wszystkich informacji i mamy zarzewie sporu.[/QUOTE]

Plany nie mają smaku ani zapachu.. jesli to będzie wyraźnie oznaczone i jeszcze poinformuja o wycieczce po zakładzie...to jestem na tak.
            M

Comment

• abernacka
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛
              • 2003.12
              • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika misha22 Wyświetlenie odpowiedzi
              (...)i jeszcze poinformuja o wycieczce po zakładzie...(...)
              Sam takowej nie możesz sobie zorganizować? Potrzebujesz do tego specjalnego zaproszenia?
              Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• kopyr
                • 2004.06
                • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                Sam takowej nie możesz sobie zorganizować? Potrzebujesz do tego specjalnego zaproszenia?
                Tak, na poduszkach.
                blog.kopyra.com

Comment

• abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  Tak, na poduszkach.
                  Coś w tym jest.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• coachu
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2005.09
                    • 225

Jestem zdecydowanie przeciwny współpracy z browarem Kormoran a to z uwagi na to, że browar.biz straci swoją, budowaną przez 10 lat, niezależność (i nie jest ważne czy rzeczywiście czy tylko pozornie), wchodzenie w układ więcej niż reklamowy może (nie musi, ale ryzyko istnieje) spowodować utratę reputacji przez browar.biz i stoczenie się po równi pochyłej. Jak to było, "choćbyś zbudował tysiąc mostów i raz zrobił laskę..." kończyć chyba nie muszę.
                    Większość z browar.bizowiczów nie widzi zagrożenia albo je bagatelizuje, jednak sytuację trzeba oceniać wieloaspektowo i w dalszej perspektywie czasowej niż bieżący zastrzyk finansowy. Hipotetycznie, mamy współpracę z Kormoranem, mamy od niego pieniądze, mamy ten wątek, który jakoś tam się rozwija, ale potem dochodzi do trzęsienia ziemi (spadek jakości piwa na łeb na szyję, jakieś zmiany właścicielskie, wojny wewn. w BK, zmiana strategii marketingowej, sprzedanie się komuś z Wielkiej Trójki, generalnie są na tym świecie rzeczy, które nie śniły się filozofom) i co wtedy? Browar.biz będzie szczerze pisał o sytuacji w BK? Będzie przyzwolenie by na forum była wolność wypowiedzi? Skoro to będą fakty zupełnie nie na rękę Kormoranowi...
                    Przykładowo, GW prowadziła wiele śledztw dziennikarskich czy pisała artykuły, które były kompletnie nie na rękę różnym firmom, co uderzało w ich biznesy (jest to na tyle duża gazeta, że nie przejmowali się czy wykupuje u nich reklamy czy nie) ale czy kiedykolwiek napisała coś ostrego albo rozkładala na czynniki pierwsze w sprawie Agory? A działo sie tam swego czasu dużo (chodzi o zmiany personalne, nietrafione inwestycje, spadek kursu na giełdzie), o tym można się było dowiedzieć z róznych mediów z wyjątkiem Wyborczej.
                    Podobnie TVN/TVN24, jakoś zawsze bardzo lakoniczny jeśli chodzi o firmę ITI czy Multikino;-)

No ale nic, pora na konstruktywne rozwiązanie
                    Proponuję Artowi (by wilk był syty i owca cała) ogłosić wszem i wobec, że browar.biz powiększa się o nową funkcjonalność, a jest nią możliwość zakładania wątku przez browar i wchodzenia w interakcje z forumowiczami (czyli na proponowanych zasadach). Oczywiście napisać ścisły regulamin takiego rozwiązania i cennik (jakieś widełki). A pierwszym browarem, który korzysta z nowej możliwości jest browar Kormoran, zachęcamy kolejne (zaznaczając, że ten wątek to nie reklama, nie sponsorong ale zupełnie nowa możliwość i browar może odnieść z tego korzyści ale może też strzelić sobie samobója, podobnie jak z nieudaną reklamą, za te potencjalne korzyści należy jednak zapłacić tyle i tyle). Dla mnie proste i logiczne i przede wszystkim nie faworyzuje BK na tle innych browarów (bo każdy może wykupić sobie tę usługę, nawet GŻ czy KP).

Browar.biz nie wchodzi w bliższe relacje z pubami i sklepami, tym bardziej nie powinien więc z browarami.
                    golonka – główny powód, dla którego Bóg stworzył świnię

(...) do gospody wszedł Szwejk, który kazał sobie podać ciemne piwo, dodając znacząco:
                    - Bo w Wiedniu też dziś mają żałobę.

Comment

• kopyr
                      • 2004.06
                      • 9475

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika coachu Wyświetlenie odpowiedzi
                      No ale nic, pora na konstruktywne rozwiązanie
                      Proponuję Artowi (by wilk był syty i owca cała) ogłosić wszem i wobec, że browar.biz powiększa się o nową funkcjonalność, a jest nią możliwość zakładania wątku przez browar i wchodzenia w interakcje z forumowiczami (czyli na proponowanych zasadach). Oczywiście napisać ścisły regulamin takiego rozwiązania i cennik (jakieś widełki). A pierwszym browarem, który korzysta z nowej możliwości jest browar Kormoran, zachęcamy kolejne (zaznaczając, że ten wątek to nie reklama, nie sponsorong ale zupełnie nowa możliwość i browar może odnieść z tego korzyści ale może też strzelić sobie samobója, podobnie jak z nieudaną reklamą, za te potencjalne korzyści należy jednak zapłacić tyle i tyle). Dla mnie proste i logiczne i przede wszystkim nie faworyzuje BK na tle innych browarów (bo każdy może wykupić sobie tę usługę, nawet GŻ czy KP).

Browar.biz nie wchodzi w bliższe relacje z pubami i sklepami, tym bardziej nie powinien więc z browarami.
                      Opuszczając przydługi wstęp, to do tego właśnie sprowadza się cała propozycja. Może za wyjątkiem otwartości na GŻ i KP, ale tu już nie wiem do końca.
                      blog.kopyra.com

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

co wtedy? Browar.biz będzie szczerze pisał o sytuacji w BK? Będzie przyzwolenie by na forum była wolność wypowiedzi?
                        A teraz jak chcesz skrytykować sklep czy knajp.ę ze swoim wątkiem komercyjnym to jest przyzwolenie? Gdyby Kormoran chciał medium jednostronnego aby tylko nadawać to byłbym przeciwny ale oni chcą normalnego wątku, wktórym oprócz ich zapowiedzi będdą padały także nasze pytania. A może nawet większość to będą pytania i co pewien czas jakiś news. Jak napiszesz "Jabłko w piwie mi nie smakuje, jest za słodkie" to Art nie wyedytuje Ci posta na "uwielbiam Jabłko w piwie, nigdy lepszgo nie piłem".

Comment

• delvish
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.11
                          • 3508

Wątek zakładać. Pieniądze na konto przyjmować. Pomysł jest dobry.
                          Kormoranowi należy pogratulować odwagi. Na pewno nie będzie miał tu lekko.
                          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                          (Frank Zappa)

"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

Comment

• Maggyk
                            Szara Adminiscjencja
                            🍼
                            • 2004.05
                            • 5617

Dobra przeczytałam - dużo tutaj czarnowidztwa, że wszystko będzie źle, Kormoran nie stanie na wysokości zadania itp. itd. A tak naprawdę nigdy się tego nie dowiemy póki taki wątek nie powstanie. Możemy jedynie przewidywać. Ja myślę, że ten wątek ubogaci forum. Oprócz standardowej komunikacji między nami konsumentami pojawia się bowiem możliwość komunikacji konsument - wytwórca. Jak będzie wyglądać to sobie możemy dywagować, ale po co - lepiej się po prostu przekonać Początki zawsze są trudne, ale bądźmy dobrej myśli.

Co do zarzutów względem BB, ze straci swą niezależność słyszę je od lat co konkurs Piwo Roku. Zależnie od tego jaki Browar wygrywa jest dorabiana do tego jakaś teoria ART zainwestował w ten serwis nie tylko jakąś tam kasę, ale i czas, ogromną jego ilość, którą z pewnością mógłby poświęcić na bardziej dochodowe przedsięwzięcia biznesowe, jeśli oczywiście byłby zdania, że w życiu chodzi jedynie o kasę.......
                            Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                            Piwo domowe -
                            Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                            PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• jacer
                              • 2006.03
                              • 9875

Bardzo mi się podoba wypowiedź coachu. Pierwszy akapit mówi o tym zeby nie wchodzić w żadne układy biznesowe z browarami. Nawet wykupowanie reklam.

Drugi akapit to pochwała wykupienia działu na forum.

Jak dla mnie mistrzostwo, wypowiedź godna polityka.
                              Milicki Browar Rynkowy
                              Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                              "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                              "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                              No Hops, no Glory :)

Comment

• fidoangel
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 3489

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
                                (...)ART zainwestował w ten serwis nie tylko jakąś tam kasę, ale i czas, ogromną jego ilość, którą z pewnością mógłby poświęcić na bardziej dochodowe przedsięwzięcia biznesowe, jeśli oczywiście byłby zdania, że w życiu chodzi jedynie o kasę.......
                                To podobnie jak wielu z nas.
                                "Każdemu w miarę potrzeb, każdy w miarę możliwości"
                                Last edited by fidoangel; 2011-07-02, 21:47.
                                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

Comment

Przetwarzanie...
                                X