Browar Kormoran w BrowarBizie - komentarze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Marszałek Browarów Rzemieślniczych
    🍼🍼
    • 2001.02
    • 20221

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Reszta dyskusji z racji bardzo mglistego związku z niniejszym tematem hurtowo powędrowała do przypiwia:
    http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=93604
    A to fajnie, w razie czego wywalę w kosmos

    Temat już chyba można uznać za zakończony, jak widać po przeniesionych postach zostało już tylko bicie piany
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



    Comment

    • Makaron
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 2107

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
      Jak wspomniałem wcześniej - w ciągu kilku dni powstanie wątek o którym pisałem w poście #1.
      A w jakiej formie będzie wątek? Podzielone na dwie czesci informacje + komentarze, czy jeden niekończący się?
      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23926

        Standardowy wątek + ew. wątek z komentarzami bardziej pobocznymi.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • Makaron
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 2107

          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
          Standardowy wątek + ew. wątek z komentarzami bardziej pobocznymi.
          Spytam sie jeszcze, gdzie dokladnie ten watek bedzie? W piwo - ogolnie? czy w jakims innym poddziale ?
          "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23926

            Póki co będzie w tym dziale.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • Borowarek
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.12
              • 2

              witam. to mój pierwszy post na forum. i od razu pytanie natury technicznej. Czy piwo świąteczne Kormoran należy pić schłodzone czy w temperaturze pokojowej? jak ktoś nie kojarzy go to jest to piwo ciemne, korzenne, mocny ekstrakt. Jestem laikiem w tego typu piwach i z ciekawości dzisiaj kupiłem. Większość wiadomo zimne się pije ale może z tym będzie jakaś różnica, wszak ma rozgrzewać jak jest na etykiecie.
              Pozdrawiam.

              Comment

              • darekd
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍺🍺🍺
                • 2003.02
                • 12561

                Na Twoje pytanie zapewne nawet w browarze nie znają odpowiedzi

                Comment

                • Feti
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2010.10
                  • 801

                  Nie pić. Kupić wódkę i jakiś syropek. Są takie z przyprawami. Wyjdzie na to samo.

                  Comment

                  • darekd
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🍺🍺🍺
                    • 2003.02
                    • 12561

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Feti Wyświetlenie odpowiedzi
                    Nie pić. Kupić wódkę i jakiś syropek. Są takie z przyprawami. Wyjdzie na to samo.
                    Nie poznaję kolegi, toż to jeszcze większy krytycyzm niż mój, a do niedawna tak się różniliśmy

                    Nie oceniam tego piwa, bo nie piłem, ale za tę cenę są już dostępne bardzo dobre piwa.

                    Wracając do tematu - osobiście wolę treściwsze piwa w nieco wyższej temperaturze, ponad 10 i wydaje mi się, że jest ok jak na tę porę roku. Więc może i w tym wypadku nieco wyższa temperatura posłuży temu piwu z dodatkami.

                    Comment

                    • Feti
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2010.10
                      • 801

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi
                      Nie poznaję kolegi, toż to jeszcze większy krytycyzm niż mój, a do niedawna tak się różniliśmy
                      Tylko krowa nie zmienia poglądów.

                      Comment

                      • zgroza
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2008.03
                        • 3605

                        Proszę brać opinię kolegów z szczyptą soli, to fanatycy, jak i ja
                        Zasada jest taka - piwo zawsze należy pić schłodzone, jednak nie bardziej niż do 5 stopni. Im mocniejsze piwo, tym cieplejsze powinnno być - 10% belgi pijam w 15 stopniach. Kormoran pewnie w 10 stopniach będzie smakował najpiernikowiej
                        Last edited by zgroza; 2011-12-28, 21:13.
                        Lotna ekspozytura browaru

                        Też Was kocham.

                        Comment

                        • Borowarek
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.12
                          • 2

                          dzięki za odpowiedzi niestety piwo opróżnione przed poradami! miało jakieś 18 stopni i było przyjemne. wódkę sobie odpuszczę, rzadko ją piję. następnym razem spróbuje porad zgrozy co do belgów (rozumiem że chodzi o piwa belgijskie) to nie wiem czy cokolwiek jest im w stanie pomóc są strasznie ciężkie. mam tu Chimay odstawione i nie wspominam go najlpiej.

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13952

                            Piwo pite w temp. 18 stopni nie może być smaczne i nawet darekd mi tu przyklaśnie, jak mniemam
                            9 dla jasnego, 12 da ciemnego. Koniec kropka.
                            Last edited by Pendragon; 2011-12-28, 23:51.

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

                              Owszem, może, jeśli jest to ejl. Kilka razy sprawdzałem na własnym podniebieniu.

                              Comment

                              • darekd
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍺🍺🍺
                                • 2003.02
                                • 12561

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                                Piwo pite w temp. 18 stopni nie może być smaczne i nawet darekd mi tu przyklaśnie, jak mniemam
                                9 dla jasnego, 12 da ciemnego. Koniec kropka.
                                Przyklaskuję, przecież pisałem że ponad 10 stopni dla tego piwa wydawało mi się ok.

                                Dziś wypiłem jedną czternastkę w temperaturze pokojowej. Temperatura pokoju i piwa wynosiła ok 14 stopni, bo oszczędzam na gazie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X