Niestety przewóz w bagażu lotniczym skończył się dla mnie stratą połowy piw oraz do dzisiaj znajdowaniem kawałków szkła w plecaku.
Piwo w bagażu lotniczym.
Collapse
X
-
Oprócz wyżej wymienionych zabezpieczeń "odzieżowych" dodatkowo butelki z krachlą oklejam taśmą klejącą ( oczywiście nie całe, a samo zamknięcie - porcelankę i te wszystkie druty ), ale nie wiem po co bo i bez tego nic przykrego mi się w tym temacie nie przydarzyłoJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedziPrimo:
Nie przewozimy piwa w bagażu podręcznym. (..)
Piwo w bagażu rejestrowanym, pomimo zdecydowanie niższego ciśnienia - bez problemu. Latam dużo, piwo mam zazwyczaj w obu bagażach. Zero problemów.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwoFann Wyświetlenie odpowiedziPrzewozimy i to bardzo, bardzo dużo zakupione na bezcłówce.
(...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika TomX Wyświetlenie odpowiedziA czy ktoś z Was orientuje się, ile alkoholu można bez żadnych problemów wywieźć z Ameryki Południowej, konkretnie z Ekwadoru? Wszędzie znajduję jedynie informację, że tamtejsze "przepisy celne odpowiadają standardom międzynarodowym" a wolałbym konkretniejszą wykładnię
1 litr spirytusu lub
2 litry wina lub
16 litrów piwaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ostatnio trochę przewoziłem piwa w samolocie, więc mogę się podzielić doświadczeniami
Na dno jedna-dwie warstwy ubrań, to samo po bokach i na górze. Każda butelka osobno zawinięta i całość tak upchana, żeby butelki nie miały możliwości ruchu. To zadziałało w zwykłej torbie podróżnej, która nie miała żadnych wzmocnień i mimo tego 10 butelek przetrwało bez uszczerbku
Za drugim razem wziąłem dwie walizki na kółkach (limit 2x20kg), którą wyścieliłem folią bąbelkową, a butelki zawinąłem w ubrania, ponownie bez możliwości ruchu. 17 butelek dotarło w idealnym stanie
Myślę, że najważniejsze jest aby butelki nie miały możliwości poruszania się w bagażu, torba/walizka powinna być upchana na maksa. Jak miałem luzy w torbie to dorzuciłem kilka pustych butelek PET - są lekkie i świetnie się nadają do amortyzacji uderzeń, jakich nie szczędzi obsługa lotniska...JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziKluczowe chyba jest ile możesz tego wwieźć do Polski. Standardowe limity wwozu alkoholu spoza Unii to:
1 litr spirytusu lub
2 litry wina lub
16 litrów piwa
1 litr alkoholu pow. 22% i
4 litry wina niemusującego i
16 litrów piwa.
Comment
-
-
Dobrym sposobem jest włożenie puszek do butów Zawsze tak robię, jak kupuje 2 puszki. Jak kupuje więcej puszek lub butelek to wkładam jest w siatki, oklejam w taśmą klejącą i zawijam w ciuchy. Jeszcze nigdy nic się z nimi nie stało.Gienek
Comment
-
Comment