Książęce pszeniczne 12,5% ekst. 5,1% alk. warzone i rozlewane w Holandii (Grolsch?), cenowo ma być "spozycjonowane" dość wysoko.
Żubr Ciemnozłoty 15% ekst. 6,9% alk. nie będzie to napewno piwo ciemne, na zdjęciach wygląda na ciemnobursztynowe. Obawiam się czegoś w rodzaju Warki Strong.
Do tego Redd's Żurawinowy szczegółami się nie interesowałem.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Chciałbym się przekonać, która jest bardziej "chemiczna": Łomża czy Książęce. A tak pewnie będzie przyzwoity Grolsch za cenę zupełnie nieadekwatną do jakości.
Piwo ma być idealne na jesienne i zimowe wieczory :]
Czyli teraz brzmi jakby koźlak...jestem ciekaw w jaki sposób będzie przebiegała promocja nowych marek bo o tyskim książęcym poza południem Polski to chyba mało kto już pamięta.
Na stronie Żubra pojawiła się informacja że we wrześniu będzie niespodzianka. Wczoraj tj. 16.08.2011 miałem okazję zwiedzać browar Lecha w Poznaniu. Podczas zwiedzania rozlewni (pomieszczenie do rozlewania puszek i butelek niestandardowych-tj. 0.33 i 0.66) w wiadrze leżało kilka zgniecionych puszek Żubra w kolorze złotym. Przewodnik jakby pominął nasze pytania i twierdził, że to są puszki Redsa niestety nie udało nam się zrobić zdjęcia ;/ Po wycieczce udało nam się dowiedzieć, że prawdopodobnie ma wyjść nowy ciemny Żubr. Zobaczymy we wrześniu.
Pozdrawiam
Na stronie Żubra pojawiła się informacja że we wrześniu będzie niespodzianka. Wczoraj tj. 16.08.2011 miałem okazję zwiedzać browar Lecha w Poznaniu. Podczas zwiedzania rozlewni (pomieszczenie do rozlewania puszek i butelek niestandardowych-tj. 0.33 i 0.66) w wiadrze leżało kilka zgniecionych puszek Żubra w kolorze złotym. Przewodnik jakby pominął nasze pytania i twierdził, że to są puszki Redsa niestety nie udało nam się zrobić zdjęcia ;/ Po wycieczce udało nam się dowiedzieć, że prawdopodobnie ma wyjść nowy ciemny Żubr. Zobaczymy we wrześniu.
Pozdrawiam
Dla tych co jeszcze nie widzieli nowego wcielenia Żubra
Ta szyszka chmielu pokazuje język czy wym... ehm, ehm.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Comment