Nowości z KP (miodowe, niepasteryzowane)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jfk
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.12
    • 5

    Nowości z KP (miodowe, niepasteryzowane)

    Nie wiem czy wpasowałem się w dział, ale pracując w branży HORECA miałem ostatnio spotkanie z przedstawicielami Kompanii Piwowarskiej

    Zapowiedzieli na jesień premierę 3 nowych piw w ich koncernie:
    - 2 piwa miodowe
    - 1 piwo niepasteryzowanie

    Gdy zapytałem o szczegóły:
    - ponoć została podjęta decyzja, że powstanie piwa Żubr Miodowy (jeśli to prawda, będzie to pewnie obok Łomzy kolejne piwo miodowe ekonomiczne)
    - ma tez powstać pod jedną marką piwo niepasteryzowne i miodowe (toczą się rozkminy w koncernie czy będzie to nowa marka piwa czy będzie to jedna z marek obecnie znanych)

    TAKŻE CIEKAWIE SIĘ DZIEJE
  • delvish
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.11
    • 3508

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jfk Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie wiem czy wpasowałem się w dział, ale pracując w branży HORECA miałem ostatnio spotkanie z przedstawicielami Kompanii Piwowarskiej

    Zapowiedzieli na jesień premierę 3 nowych piw w ich koncernie:
    - 2 piwa miodowe
    - 1 piwo niepasteryzowanie
    Hip hip, huraa! Hip hip huraa! Hip hip huraa, hura, hura!

    P.S. Taki news, a nikt nie komentuje. Koniec świata
    Last edited by delvish; 2011-07-08, 11:17.
    "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
    (Frank Zappa)

    "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

    Comment

    • Pendragon
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2006.03
      • 13952

      #3
      A o pszenicy nie było mowy? Ponoć sondowano pszenicznego Żubra.

      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

      Comment

      • becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

        #4
        No proszę, do tej pory KP jako jedyna nie miała piwa niepasteryzowanego w swoim portfolio. Dziwiło mnie to bardzo ,bo obecnie są conajmniej w tej kwestii obecnie rok za murzynami. Ile by mogli zyskać, a nie zyskali tego nikt się nie dowie. Decydentów w KP powinni dawno wymienić. Miodowe ....juz teraz to żenada, kolejne miodowe, kolejny raz w tyle, kolejny raz bałwany nic sami nie mogą wymyśleć tylko ściagają pomysły z tego co od dawna już jest. Z wielkiej Trójcy KP zajmuje u mnie pierwsze miejsce w kategorii najgorzej zarządzanej firmy. Zamiast wybić sie czymś czego nie ma lub jest w niszowej pozycji np jak robi to Jablonowo ze swoimi produtkami Manufaktury to tylko powielają i powielają. Kalkomania, krótkowzroczność, bezmyślność....
        Czekamy na niepasteryzowanego Żubra czy Żubronia w puszce...
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

        Comment

        • slavoy
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛
          • 2001.10
          • 5055

          #5
          A może Żubra żubrowego, tj. ze słodowanych ziaren trawy żubrówki?
          Dick Laurent is dead.

          Comment

          • ART
            mAD'MINd
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2001.02
            • 23928

            #6
            Jestem przekonany że akcjonariusze KP są innego zdania niż Ty Becik. KP trzyma 40% rynku bez żadnego sekciarskiego badziewia
            Last edited by ART; 2011-07-08, 11:42.
            - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
            - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
            - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

            Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

            Comment

            • rohozecky
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼🍼
              • 2008.11
              • 1839

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
              KP zajmuje u mnie pierwsze miejsce w kategorii najgorzej zarządzanej firmy.
              No nie wiem... w ciągu dekady zniszczyć niemal cały rynek piwa w sporym kraju, to chyba jednak jakiś sukces
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

              Comment

              • strzelczyk76
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2003.11
                • 823

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jfk Wyświetlenie odpowiedzi
                Żubr Miodowy
                To już nawet nie jest śmieszne - to jest niesmaczne

                Żubr ze swoim wizerunkiem - mocnego piwa (6%), dla facetów pijących piwo pod sklepem z butelki, ze swoim posmakiem kanalizacji - i do tego MIÓD?!

                to coś jak, jak... już sam nie wiem - gejowskie porno

                ja pier... świat się kończy!
                Kogo oni w tym KP zatrudniają - miotają sie na rynku jak żubr po pasiece (już widze te nowe reklamy). Przy takim zarządzaniu - gdyby nie Tyskie w spadku - to byliby daleko za Carlsbergiem!
                NORMALNOŚĆ



                Browar "nadRzeczny" warzy od 2003 r.

                Comment

                • Marusia
                  Marszałek Browarów Rzemieślniczych
                  🍼🍼
                  • 2001.02
                  • 20221

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                  Jestem przekonany że akcjonariusze KP są innego zdania niż Ty Becik. KP trzyma 40% rynku bez żadnego sekciarskiego badziewia
                  A to wszystko dzięki ostrożności we wprowadzaniu nowości. A jak już "nowość", to taka sprawdzona na wszystkie strony. Raz poszaleli z Dog in the fog i do tej pory liżą rany

                  A w ogóle to jak dla mnie Żubr miodowy to informacja dnia, a może nawet tygodnia
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • Mafar
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.04
                    • 1262

                    #10
                    Już widzę te reklamy " Żubr w pasiece się należy "
                    Polakom gratulujemy Brackiego

                    Gdy rozum śpi budzą się demony

                    Comment

                    • Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13952

                      #11
                      Już widzę oczyma wyobraźni reklamę...
                      Znajomy z TV wypatruje na leśnej polanie pasiekę. Oczy mu się zaświeciły na ten widok, pędzi do "źródełka", wparowuje, rozwala pasieki. dostaje się do miodku. Oszalałe pszczoły próbują ratować dobytek, ale Żubr załatwia je jednym machnięciem ogona. Połyka całe plastry miodu, radośnie oblizuje się, po czym z tej radości ... sika pod siebie. I tak właśnie powstaje piwo Żubr Miodowy - przefiltrowany przez nerki tegoż Żubra.... Gorzej jeśli to będzie piwo niefiltrowane

                      moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                      Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                      Comment

                      • ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23928

                        #12
                        Spoko będzie niepasteryzowane.
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

                        Comment

                        • becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                          Jestem przekonany że akcjonariusze KP są innego zdania niż Ty Becik. KP trzyma 40% rynku bez żadnego sekciarskiego badziewia
                          To widać klarownie i wyraźnie, że są innego zdania. Tylko pytanie, czy tak nasycony miodem rynek zmieści jeszcze kolejne pseudomiodowe piwa z naturalnym miodem z wielkopolskich czy białowieskich pasiek? Ilość miodosytnictwa na krajowym rynku piwnym powoduje już jego samoistne wylewania się z uszu. Mam nadzieję, że te miodowe piwa zapchają nie tylko uszy ale i oczy i inne miejsca tych szachistów po zawale z KP.
                          Moim zdaniem Łomża zdązyła już ostatecznie wypełnić rynek piw miodowych. To co obserwuję to to, że konsumenci najczęściej sięgaja po miodowe Ciechana i Łomżę. Pozostałe, obecne w różnych sklepach to już raczej tylko na zasadzie do spróbowania. Spróbowania bo smakiem większość zostaje w tyle. Uważam, że na pozostałe nie ma juz miejsca. Może się mylę, zobaczymy, mam jednak nadzieję, że KP przejedzie się na tych swoich miodowych.

                          Gdyby puścili, przynajmniej przed GŻ piwa niepasteryzowane (temat "niepasteryzowaności" omawiamy gdzie indziej) to by wygrali jeszcze więcej. Wątpię żeby np Lechy, Żubry czy Tyskie podbiły rynek (no chyba, że w Australii bądż Irlandii nie mówiąc juz o Teksasie) przyjęły się tak jak np z GŻ. Teraz to juz nawet największy piwny laik stwierdzi - "o, jest np Leżajsk, Królewskie etc to i Ci teraz też robią niepasteryzowane").
                          Głupotą też jest start z niepasteryzwoanym piwem na jesień.....

                          Pożyjemy, zobaczymy, osobiście ciekaw jestem co z tego będzie
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                          Comment

                          • Pogoniarz
                            † 1971-2015 Piwosz w Raju
                            • 2003.02
                            • 7971

                            #14
                            Zaraz się okaże, to co ja piłem pod postacią Żubra , to miodowe-chyba padnę ze śmiechu, albo takie będzie ich miodowe


                            Prawie jak Piwo
                            SZCZECIN

                            Comment

                            • Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tylko pytanie, czy tak nasycony miodem rynek zmieści jeszcze kolejne pseudomiodowe piwa z naturalnym miodem z wielkopolskich czy białowieskich pasiek?
                              Zmieści, bo Żubr Miodowy będzie pewnie dostępny wszędzie. Duże sklepy, małe sklepy, kioski, stacje benzynowe. Do tego czteropak tego wynalazku będzie kosztował tyle co dwa Ciechany Miodowe i będzie mocno reklamowany. Nie zdziwiłbym się też, gdyby zaczęła się jakaś promocja grzanego piwa na bazie Żubra M. I obowiązkowo będzie w puszkach, tak żeby mogli się pochwalić innowacją na polskim rynku
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X