które piwa w Polsce są niepasteryzowane i nie-mikrofiltrowane? Mowa o piwach dostępnych na rynku
Polecam piwa produkowane w browarach restauracyjnych (minibrowarach). Tam się nie bawią w utrwalanie poza przechowywaniem w chłodzie. A które piwa i których wytwórców to już rzecz twojego gustu. Trzeba takie rzeczy znajdować samemu.
Ano tak, Ambera również. Tylko o mikrofiltracji Naturalnego jestem przekonany a czy Żywe również? Bo tam data jest 5-tygodniowa przynajmniej na etykiecie.
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
Czy piwo niepasteryzowane i niefiltrowane może być przechowywane poza lodówką?
Nie mam na myśli długiego leżakowania a powiedzmy tydzień przetrzymywania w szafie.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment