które piwa w Polsce są niepasteryzowane i nie-mikrofiltrowane? Mowa o piwach dostępnych na rynku
Polecam piwa produkowane w browarach restauracyjnych (minibrowarach). Tam się nie bawią w utrwalanie poza przechowywaniem w chłodzie. A które piwa i których wytwórców to już rzecz twojego gustu. Trzeba takie rzeczy znajdować samemu.
Ano tak, Ambera również. Tylko o mikrofiltracji Naturalnego jestem przekonany a czy Żywe również? Bo tam data jest 5-tygodniowa przynajmniej na etykiecie.
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...
Z okazji 200 lecie browaru w Połczynie-Zdroju ukazała się okolicznościowa książka. Nie jest to klasyczna monografia - do opowiedzenia historii browaru posłużył unikalny zbiór fotografii. Zestawione zostało tez kalendarium. Premiera książki miała miejsce 13 lipca podczas festyny na dziedzińcu...
Comment