piana

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Related Topics

Collapse

• klim55
    Fermentacja burzliwa - brak piany
    klim55
    Witam,

W poniedziałek wstawiłem swoją drugą warkę z brewkita - tym razem padło na Silesian Porter. Fermentacja wystartowała w ciągu 4h i przez dwie doby wydobywała się bardzo duża ilość CO2 jednak praktycznie w ogóle nie było piany ( zaobserwowałem jedynie krążki ciemnej...
    2017-07-20, 16:25
  • m2200
    Barley wine - brak piany.
    m2200
    Cześć, uwarzyłem pierwszego barley wine'a (rozlałem go 19.11.17 - czyli ma teraz dwa miesiące). BLG - 21. Problemem jest całkowity brak piany (no może cienka warstwa przy nalewaniu, która jednak szybko znika).

Jakie mogą być tego przyczyny? Kiedyś miałem podobny problem z...
    2018-01-23, 21:13
  • Tentadarksho
    Dolna fermentacja - brak piany
    Tentadarksho
    Witam.
    Na wstępie zaznaczam, iż oprócz jako takiej wiedzy teoretycznej, nie mam żadnej wiedzy praktycznej w warzeniu piwa i jestem w tym zielony jak murawa na Narodowym, dlatego tu jestem.
    W niedzielę koło 14 zamkąłem wieko fermentora z moim pierwszym lagerem z brewkitu i odstawiłem...
    2017-03-22, 08:30
  • lmaz
    trwałość piany
    lmaz
    Cześć,
    mam pytanie dotyczące trwałości piany. Warząc piwo z gotowców, nie zauważyłem większego problemu. Piana była, nawet dość trwała. Postanowiłem zacząć warzyć piwo z procesem zacierania.
    I tutaj pojawił się mały problem, piwo wyszło bardzo dobre, dobrze nagazowane...
    2013-04-22, 09:42
  • darekd
    The Musketeers, Troubadour Magma
    darekd
    To piwo ma już swój wątek:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-magma

jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.

...
    2025-02-18, 23:30
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...