To ja mam takie pytanie, które mnie od dawna nurtuje - czy bk beczkowe to jest to samo piwo co olsztyńskie?
Browar Kormoran
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziMoże Ty masz ubaw ale kilkadziesiąt osób które kupi to piwo ( w jednym tylko sklepie) nie będzie tryskało humorem.
Chuchać za to powinni na rozgrzane głowy co poniektórych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziW browarze wiedzą dobrze, co to jest Tesco.
A tak w ogóle to zapoznaj się z pierwszym postem w tym temacie lub załóż wątek "darekd odpowiada w imieniu Browaru Kormoran na pytania z wątku Browar Kormoran"
Pozdrawiam.Bez odbioru.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziCały tekst o dziwo zrozumiałem.Teraz ja mam ubaw z Twojej naiwności -wiedzą że piwo będzie stało w 25*C i celowe wysyłają swoje niepastery żeby skwaśniały i wróciły do nich lub odpychały od siebie potencjalnych klientów tak?Last edited by kopyr; 2011-07-12, 18:15.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziCały tekst o dziwo zrozumiałem.Teraz ja mam ubaw z Twojej naiwności -wiedzą że piwo będzie stało w 25*C i celowe wysyłają swoje niepastery żeby skwaśniały i wróciły do nich lub odpychały od siebie potencjalnych klientów tak?
Po drugie - panie Einstein, kto beknie, jeśli już teoretycznie do tego dojdzie? Myślisz, że Tesco wzięło to na siebie w umowie? Oni nie są z browar.bizu i nie łykną takiej wpadki jak tutaj z ciemnym Kormoranem. Stosują twarde zasady i niezależnie kogo wina twarda d. musi mieć browar. Na sprzedaży w sieciach niejeden się już przejechał.
Po trzecie - wiem o czym jest ten wątek, pytanie o warunki sprzedaży Kormorana w Tesco zadałem, choć pewnie zapisy umowy nie mogą być upubliczniane.
Zatem nie nadymaj się i czytaj uważnie
Comment
-
-
Zdaje się, że ideą tego działu miały być pytania do Browaru Kormoran i odpowiedzi od tegoż, a wyszło jak zwykle - czyli totalna forumowa rozpierducha...
Może darujcie sobie kłótnie w tym temaciebigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA kto Ci powiedział, że one skwaśnieją? Moim zdaniem nie skwaśnieją, tak samo jak nie kwaśnieją wystawione na półkach Ciechany, Lwówki, Ambery, Noteckie. Piwami, które naprawdę kwaśnieją są te z Gościszewa i czasem Konstancina.
Comment
-
-
To może wrócę do tematu i zadam pytanie:
Jakie są optymalne temperatury przetrzymywania piwa niepasteryzowanego z Kormorana (informacje na etykiecie o ciemnym i chłodnym miejscu mi nie wystarczają) ?
Czy do piw z Kormorana dodawany jest cukier lub karmel, lub jeśli nie to jak długo trwa warzenie (gotowanie brzeczki z chmielem) ?
Pytanie drugie które nasunęło mi się po tym jak spróbowałem kilku piw warzonych przez Browar Kormoran. Zauważyłem dosyć silne posmaki karmelowo/słodkie. W niektórych przypadkach nie wynikają one z słodowości piwa bo te jest mocno odfermentowane (np. Krzepkie - ekstrakt. 14,5% i alk. 7.4%). Dlatego mam wrażenie, że brzeczka albo się karmelizuje/przypala albo dodawany jest karmel... .
Wiem, że te pytania są z natury rzeczy techniczne, ale proszę o szczerą odpowiedź.
Pozdrawiam
piotry
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Zdrój Wyświetlenie odpowiedziOT. Niespasteryzowana PINTA Pierwsza Pomoc ale także Odsiecz Wiedeńska (butelki wzięte do próby) skwaśniały i zmętniały w ciągu 2 tygodni. PPP i POW z tej samej partii spasteryzowane mają się wg mnie całkiem dobrze.
Pytanie do Kormorana - jakie filtry stosuje browar, do obróbki piwa?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666 Wyświetlenie odpowiedziCzy uświadamiacie (nadzorujecie) swoich sprzedawców w jakich należy przechowywać Wasze piwo?Widząc jakieś 200 szt. Waszych niepasterów na półkach Tesco w tych warunkach temperaturowych nie wróżę pochlebnych opinii wśród nowych nabywców.
Browar nie sprzedaje bezpośrednio do sklepów, jedynie do hurtowni, które odsprzedają dalej. Ciężko jest nam egzekwować od sklepów jakiekolwiek wymogi, bo nie mamy z nimi kontaktu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziMała uwaga merytoryczna: http://browar.biz/forum/showpost.php...4&postcount=43, http://browar.biz/forum/showpost.php...31&postcount=2 - to jest butelka typu granat, Olsztyńskie jest lane w bączki
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziTo ja mam takie pytanie, które mnie od dawna nurtuje - czy bk beczkowe to jest to samo piwo co olsztyńskie?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotry Wyświetlenie odpowiedziTo może wrócę do tematu i zadam pytanie:
Jakie są optymalne temperatury przetrzymywania piwa niepasteryzowanego z Kormorana (informacje na etykiecie o ciemnym i chłodnym miejscu mi nie wystarczają) ?
Czy do piw z Kormorana dodawany jest cukier lub karmel, lub jeśli nie to jak długo trwa warzenie (gotowanie brzeczki z chmielem) ?
Pytanie drugie które nasunęło mi się po tym jak spróbowałem kilku piw warzonych przez Browar Kormoran. Zauważyłem dosyć silne posmaki karmelowo/słodkie. W niektórych przypadkach nie wynikają one z słodowości piwa bo te jest mocno odfermentowane (np. Krzepkie - ekstrakt. 14,5% i alk. 7.4%). Dlatego mam wrażenie, że brzeczka albo się karmelizuje/przypala albo dodawany jest karmel... .
Wiem, że te pytania są z natury rzeczy techniczne, ale proszę o szczerą odpowiedź.
Pozdrawiam
piotry
2) To zależy od piwa, w przypadku Krzepkiego nie dodajemy ani karmelu, ani cukru. Przyczyną karmelowgo posmaku są ciemne słody.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
Pytanie do Kormorana - jakie filtry stosuje browar, do obróbki piwa?Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza Wyświetlenie odpowiedziMała uwaga merytoryczna: http://browar.biz/forum/showpost.php...4&postcount=43, http://browar.biz/forum/showpost.php...31&postcount=2 - to jest butelka typu granat, Olsztyńskie jest lane w bączkiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPrzynajmniej w latach 80-tych kiedy już sam zaczynałem pić piwo, określenie granat/bączek funkcjonowało równolegle i oba były popularne (trzecie to jeszcze była "małpka"). Już ponad 25 lat temu używałem zarówno określenia granat, małpka jak i bączek. To, że w latach 90-tych pojawiły się w "tych nowych butelkach - granatach -" piwa z Krotoszyna, potem ze Zwierzyńca nie obliguje chyba do zmiany potocznego nazewnictwa tych butelek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedziBrowar nie sprzedaje bezpośrednio do sklepów, jedynie do hurtowni, które odsprzedają dalej.
Comment
-
Comment