Browar Kormoran

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • tfur
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2006.05
    • 1313

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes
    A to wina Kormorana ? Ja to piwo kilkaset kilometrów od Olsztyna i Kormorana widuję za 3.70. Więc kto tu winduje ceny Kormoran czy poszczególne sklepy ?
    kilkaset to przesada, raczej paręset, znam trasę
    może trafiasz na jakieś starsze partie, nie wiem
    dokładnej struktury cen oczywiście nie znam
    ale zwyżka o 50% w ciągu roku mnie zniechęca
    veni, emi, bibi

Comment

• Maciass
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2009.03
      • 172

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur
      kilkaset to przesada, raczej paręset, znam trasę
      może trafiasz na jakieś starsze partie, nie wiem
      dokładnej struktury cen oczywiście nie znam
      ale zwyżka o 50% w ciągu roku mnie zniechęca
      Hmm a może Kormoran jest już tak zadowolony ze sprzedaży ilościowej, że teraz windują ceny żeby poprawić wynik wartościowy

Comment

• zerom_ol
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2011.10
        • 50

Ja od pewnego czasu przestałem kupować wszystko z kormorana poza porterem. Co prawda powianiem ich wspierać bo są z mojego miasta ale za te ceny jakie oferują widzę lepsze piwa. A w porównywalnej jakości tańsze. Jeszcze nie dawno świeże czy rześkie było takim moim piwem codziennym ale teraz jest trochę za drogie. A kwestia butelek tak ich nie oddawałem gdyż używam ich w domowym browarze

Comment

• Pendragon
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2006.03
          • 13961

Chodzą słuchy o podwyżce cen piw z Kormorana. Coraz bardziej igrają sobie.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• zerom_ol
            Kapral Kuflowy Chlupacz
            • 2011.10
            • 50

No to zaraz za zwykłego jasnego lagera będziemy płacić jak za jakieś piwo z kontraktowego browaru. (oczywiście trochę wyolbrzymienie) Ale to już przesada tak są drogie i jeszcze w gorę

Comment

• zgoda
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.05
              • 3516

3.90 za Olsztyńskie to jest gruba przesada i nie interesuje mnie kto ma w tej cenie jaki udział. Nie kupuję.
              Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

• wasyll
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2008.09
                • 1823

Już w zeszłym roku taka cena była.
                www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

• dlugas
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🍼
                  • 2006.04
                  • 4015

Mocno Chmielone w PiP jest w okolicach 3,50zł chyba plus butelka
                  inne podchodzą pod 4

W specjalistycznym Olsztyńskie niecałe 4zł.

Kupuję te piwa, ale rzadko i to przeważnie w ramach odświeżenia smaku.

Jak teraz jeszcze dosadzą cenę butelki to kiepsko widzę ich sprzedaż, no chyba, że będą w tesco w takich cenach jak Ciechany w niezwrotnych (póki co w Tesco ceny jeszcze wyższe jak pisałem)
                  Google Zdjęcia - wypite piwa PL [brak częstych aktualizacji]
                  Instagram [zawsze świeże zdjęcia, nie zawsze świeże piwa]
                  FaceBook -To co na Instagramie, tylko że na FB

Comment

• dadek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍺🍺
                    • 2005.09
                    • 4776

Kormoran strasznie się ostatnio ceni. Kupowałem niegdyś często, obecnie tylko jak cena w sklepie spada o 50% bo zbliża się data ważności. Wielu moich kolegów też już odwróciło się od tego browaru preferując znacznie tańsze Fortuny, Zawiercia, Ciechany czy Lwówki. Widać to także po zapełnieniu półek w Leclercu czy PiP - Kormorany stoją, gdy po ww trzeba sięgać daleko w głąb regałów. A przerzucenie na klienta ceny opakowania to wybitnie aroganckie posunięcie! Obyście się panowie z Olsztyna nie obudzili z ręką w nocniku.
                    Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2013-05-03, 02:49.

Comment

• Pendragon
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13961

Dawno nie zachodziłem do Carrefoura, a tu dzisiaj zaskoczenie. 9 piw z Kormorana na półkach. Oczywiście cenowo wysoko, więc nie kupiłem.
                      Były:
                      - Olsztyńskie (najtańsze)
                      - Kormoran Jasny
                      - Podpiwek
                      - Irish
                      - Orkiszowe
                      - Orkiszowe z miodem
                      - Jabłko
                      - Wiśnia
                      - Śliwka

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• sklep_banino
                        Kapral Kuflowy Chlupacz
                        • 2013.05
                        • 81

Odnośnie ceny Kormorana to w zasadzie cena na półce w sklepie zależna jest głównie od hurtowni. Ostatnio znalazłem wyroby kormorana w halach MAKRO i okazuje sie że są one tam tańsze o ok. 10% do nawet 20% od hurtowni specjalistycznej zajmującej sie tylko piwami regionalnymi która zaopatruje mój sklep.
                        Oczywiście kalkulacja jest prosta, hurtownia zaopatruje sklepy na pomorzu, hale makro sa w całej Polsce także kupują dużo więcej i wszelkie koszta logistyki itp. maja sporo nizsze.
                        To samo piwo sprzedaje po 2,90 kupując w makro lub po 3,50 w innej hurtowni majac dokladnie taka samą marże.
                        Niestety takie duze hurtownie maja bardzo skromny asortyment jeżeli chodzi o piwo regionalne.
                        Banino ul.Lotnicza 102
                        Czynne pon.-sob: 6 - 22
                        niedz: 8- 22

Comment

• cielak
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.03
                          • 2890

A w Krakowie nie ma takiej róźnicy pomiędzy makro a hurtowniami. Kupując w makro dolicz sobie koszt Twojego paliwa, czasu jaki tracisz w drodze do makro, pchania wózka z towarem, sam go musisz załadować, sam go rozładować... Hurtownia przywozi na miejsce, dostawca złoży Ci towar tam gdzie mu powiesz. Ja preferuję to drugie rozwiązanie.
                          zupka chmielowa dobra i zdrowa!!

Comment

• yoda79
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2013.01
                            • 861

Ze średnich browarów absolutny nr1 w Polsce. Rewelacyjna AIPA, świetny Witbier, wysoce pijalne Kormoran Ciemny czy Kormoran Jasny, udane wg mnie eksperymenty jak Gruit czy orkiszowe. Oby tak dalej, nie polećcie Kormoranie w dół z jakością

Comment

• DariuszSawicki
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2012.08
                              • 2869

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79
                              Ze średnich browarów absolutny nr1 w Polsce. Rewelacyjna AIPA, świetny Witbier, wysoce pijalne Kormoran Ciemny czy Kormoran Jasny, udane wg mnie eksperymenty jak Gruit czy orkiszowe. Oby tak dalej, nie polećcie Kormoranie w dół z jakością
                              Nic dodać nic ująć. Amen. I jeszcze ten PLON na horyzoncie. Dla mnie to regionalny browar nr 1 i fajnie, że jest z mego województwa. Co się przekłada na to, że Kormorany są u mnie dostępne w wielu sklepach. Ceny też są znośne ( wyjątek to Kaufland ).

Comment

• Rogerson
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2012.08
                                • 421

Ciekawe czy będzie to zmiana, która obejmie wszystkie produkty Kormorana, czy tylko te wybrane, widoczne na zdjęciu pod ww. linkiem.

Comment