Browar Kormoran
Collapse
X
-
Comment
-
Ja od pewnego czasu przestałem kupować wszystko z kormorana poza porterem. Co prawda powianiem ich wspierać bo są z mojego miasta ale za te ceny jakie oferują widzę lepsze piwa. A w porównywalnej jakości tańsze. Jeszcze nie dawno świeże czy rześkie było takim moim piwem codziennym ale teraz jest trochę za drogie. A kwestia butelek tak ich nie oddawałem gdyż używam ich w domowym browarzeComment
-
Chodzą słuchy o podwyżce cen piw z Kormorana. Coraz bardziej igrają sobie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
3.90 za Olsztyńskie to jest gruba przesada i nie interesuje mnie kto ma w tej cenie jaki udział. Nie kupuję.Comment
-
Już w zeszłym roku taka cena była.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!Comment
-
Mocno Chmielone w PiP jest w okolicach 3,50zł chyba plus butelka
inne podchodzą pod 4
W specjalistycznym Olsztyńskie niecałe 4zł.
Kupuję te piwa, ale rzadko i to przeważnie w ramach odświeżenia smaku.
Jak teraz jeszcze dosadzą cenę butelki to kiepsko widzę ich sprzedaż, no chyba, że będą w tesco w takich cenach jak Ciechany w niezwrotnych (póki co w Tesco ceny jeszcze wyższe jak pisałem)Comment
-
Kormoran strasznie się ostatnio ceni. Kupowałem niegdyś często, obecnie tylko jak cena w sklepie spada o 50% bo zbliża się data ważności. Wielu moich kolegów też już odwróciło się od tego browaru preferując znacznie tańsze Fortuny, Zawiercia, Ciechany czy Lwówki. Widać to także po zapełnieniu półek w Leclercu czy PiP - Kormorany stoją, gdy po ww trzeba sięgać daleko w głąb regałów. A przerzucenie na klienta ceny opakowania to wybitnie aroganckie posunięcie
! Obyście się panowie z Olsztyna nie obudzili z ręką w nocniku.
Ostatnia zmiana dokonana przez dadek; 2013-05-03, 02:49.Comment
-
Dawno nie zachodziłem do Carrefoura, a tu dzisiaj zaskoczenie. 9 piw z Kormorana na półkach. Oczywiście cenowo wysoko, więc nie kupiłem.
Były:
- Olsztyńskie (najtańsze)
- Kormoran Jasny
- Podpiwek
- Irish
- Orkiszowe
- Orkiszowe z miodem
- Jabłko
- Wiśnia
- Śliwka
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Odnośnie ceny Kormorana to w zasadzie cena na półce w sklepie zależna jest głównie od hurtowni. Ostatnio znalazłem wyroby kormorana w halach MAKRO i okazuje sie że są one tam tańsze o ok. 10% do nawet 20% od hurtowni specjalistycznej zajmującej sie tylko piwami regionalnymi która zaopatruje mój sklep.
Oczywiście kalkulacja jest prosta, hurtownia zaopatruje sklepy na pomorzu, hale makro sa w całej Polsce także kupują dużo więcej i wszelkie koszta logistyki itp. maja sporo nizsze.
To samo piwo sprzedaje po 2,90 kupując w makro lub po 3,50 w innej hurtowni majac dokladnie taka samą marże.
Niestety takie duze hurtownie maja bardzo skromny asortyment jeżeli chodzi o piwo regionalne.Banino ul.Lotnicza 102
Czynne pon.-sob: 6 - 22
niedz: 8- 22Comment
-
A w Krakowie nie ma takiej róźnicy pomiędzy makro a hurtowniami. Kupując w makro dolicz sobie koszt Twojego paliwa, czasu jaki tracisz w drodze do makro, pchania wózka z towarem, sam go musisz załadować, sam go rozładować... Hurtownia przywozi na miejsce, dostawca złoży Ci towar tam gdzie mu powiesz. Ja preferuję to drugie rozwiązanie.zupka chmielowa dobra i zdrowa!!
Comment
-
Ze średnich browarów absolutny nr1 w Polsce. Rewelacyjna AIPA, świetny Witbier, wysoce pijalne Kormoran Ciemny czy Kormoran Jasny, udane wg mnie eksperymenty jak Gruit czy orkiszowe. Oby tak dalej, nie polećcie Kormoranie w dół z jakościąComment
-
).
Comment