Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Kormoran
Collapse
X
-
Czy mi sie wydaje czy ten wątek umarł?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziCzy mi sie wydaje czy ten wątek umarł?Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziA co to za okazja w drugi weekend września?Gdański Browar WaRy
Gdański Browar WaRy w BrowarBizie
Piwo z kufla smakuje lepiej :)///Mniej karmelu...
Comment
-
-
Cisza tutaj jakaś ostatnio, więc zadam małe pytanie.
Żona przywiozła mi dzisiaj piwo z pubu Smętek w Ełku. Co do "ekskluzywności" i smaku tego piwa nie mam zastrzeżeń (Warmiak zawsze mi smakował ) to na Browar.biz jesteśmy uczuleni na jedną kwestię. Piwo się waRZy, a nie waŻy.
Stąd moje pytanie czy pomyłka jest po stronie browaru czy pubu?
Jeśli po Waszej stronie, to czy tak karygodny błąd powinien się zdarzyć zaprawionemu w bojach browarowi?
Zdjęcie krawatki i etykiety:
Comment
-
-
"Ekskluzywnie" to też poważny błąd językowy, durna kalka z angielskiego, bezmyślnie powtarzana przy okazji na przykład "ekskluzywnych wywiadów". Po polsku jest "wywiad na wyłączność", więc i "waRZone na wyłączność" albo "waRZone specjalnie" dla kogoś tam.Last edited by Twilight_Alehouse; 2011-08-15, 20:21.
Comment
-
-
Jakie tam na wyłączność, skoro to Warmiak tylko z inną etykietą
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziJakie tam na wyłączność, skoro to Warmiak tylko z inną etykietą
Comment
-
-
Jak mniemam etykietę projektował zleceniodawca, inną sprawą jest to czy browar powinien godzić się na umieszczanie takich niedopracowanych etykiet na swoim skądinąd piwie.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Jest to po prostu Warmiak ze zmienioną etykietą. Ekstrakt 14,5%, alkohol 6,5%. Ciemne piwo niepasteryzowane. W smaku 100% Warmiak. Zgłosiłem to piwo formalnie do "nowych piw" dla porządku, jednak problem klonów staje się bardzo poważny. Podobnie jest z piwami dla Zofmaru. Nikt mnie nie przekona, że są to nowe piwa, warzone według innych receptur.
Trochę inaczej ma się sprawa z piwami dla Dionzosa (nowe piwa typu Toffi czy Rumowe). Ale to temat na zupełnie inne opowiadanie.
Comment
-
-
Nasz piwowar przyznał się do piwa, ale grafik do etykiety już nie. Po krótkim dochodzeniu okazało się, że Pub Smętek z Ełku sam przygotował etykiety.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
Comment