Po raz kolejny kombinacja: butelka 0,5 - szkło 0,33 . Czy to jakieś tajne wytyczne PARPA???
Browar Kormoran
Collapse
X
-
Tyle, że kształt tego szkła jest uniwersalny dla wszystkich piw, co najwyżej zmienia się logo. Moje szkło jest do Warnijskiego na ten przykład.Last edited by Pendragon; 2012-09-19, 14:19.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziAkurat mnie do porteru pasuje takie mniejsze szkło, bardziej degustacyjne. Każdy browar powinien mieć odpowiednie szkło dla swojego porteru, wszak to jeden z najciekawszych styli związanych z naszym regionem.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba Wyświetlenie odpowiedziTu nie chodzi co komu pasuje tylko o dopasowanie pojemności szkła do pojemności butelki
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziPo raz kolejny kombinacja: butelka 0,5 - szkło 0,33 . Czy to jakieś tajne wytyczne PARPA???
Pytanie do browaru: jak długo będzie leżakowany porter z tego zestawu?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika muzealnik Wyświetlenie odpowiedziFajnie, że w końcu i Kromoran wypuszcza swoje szkło.
Dedykowane szkło powinno być wszakże elementem świadomego i kulturalnego picia piwa.
Zestaw z porterem - w perspektywie idących zimnych dni - wydaje się też dobrym pomysłem.
Mam nadzieję na dobrą, a nie "unikalną'" dostępność.
Miejmy nadzieję, że i współpraca na linii browar-pub/sklep się poprawi. Fajnie byłoby podać klientowi piwo w firmowym szkle...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziW Pardubicach też warzą porter bałtycki, leją go w 0,5l butelki a szkło jest mniejsze, 0,3l albo 0,4, sam dobrze nie pamiętam.
Pokal Kormorana jest optycznie w porządku, ale pojemność faktycznie powinna być dopasowana do butelki. Mam tylko nadzieję, że nasze marudzenie nie skończy się tak, że następnym razem będą zestawy butelek 0,33l w cenie półlitrowych.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo szkło było wypuszczone już ze 2 lata temu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rycho_128 Wyświetlenie odpowiedziMoże się czepiam, ale po polsku powinno być unikatowy, a nie unikalny...
Comment
-
-
Nie czepia się, tylko zgłasza uzasadnione wątpliwości:
Jest trochę słów i konstrukcji, które zostały zaakceptowane przez słowniki, ale osoba dbająca o jakość swoich wypowiedzi stara się ich nie używać lub używać w odpowiednim znaczeniu. Za kilkanaście lat być może to wszystko prawem zasiedzenia będzie już utrwalone, ale póki nie jest, można jeszcze walczyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
Pytanie do browaru: jak długo będzie leżakowany porter z tego zestawu?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzi2 lata temu wypuszczone były 2 szkła - Warnijskie i Świeże. Oba (oprócz nazwy) miały podobne logo do tego na pokalu z zestawu. I tu pytanie do BrowarKormoran: czy pokal ma również logo Waszego porteru, tak jak oba wcześniejsze pokale? Nie sądzę, żebyście do zestawu z porterem dodawali szkło z innym piwem, tak więc pewnie jest to nowy wzór tak czy inaczej.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedziOkoło 18 miesięcy.
Kolejne pytania: czy to piwo będzie dostępne poza zestawami? Czy będzie w wyższej cenie, niż krócej leżakowany porter? Czy będzie jakoś specjalnie oznaczony?JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziOoo, to dobra wiadomość
Kolejne pytania: czy to piwo będzie dostępne poza zestawami? Czy będzie w wyższej cenie, niż krócej leżakowany porter? Czy będzie jakoś specjalnie oznaczony?Last edited by BrowarKormoran; 2012-09-20, 10:13.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedziNie planujemy sprzedaży poza pakietami, ceny pakietu nie są jeszcze znane. Tym co będzie wyróżniać to jedynie pakiet.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment