A to jednak górna fermentacja jest możliwa w Kormoranie, ale co w składzie robi miód?
Browar Kormoran
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remikola Wyświetlenie odpowiedzi"Dzień gaśnie w szarej mgle.
Wiatr strąca krople z drzew.
Sznur kormoranów w locie splątał się,
Pożegnał ciepły dzień,
Ostatni dzień w mazurskich stronach."
Comment
-
-
Więc tak:
Orkisz charakteryzuje się "bogatą" łuską, co przy dużej ilości słodów pszenicznych i ciemnych jęczmiennych znacznie ułatwiło filtrację.
Miód został dodany do kotła warzelnego. Po fermentacji wniósł ciekawe posmaki.
W naszej wewnętrznej degustacji próbka z dodatkiem miodu uzyskała najlepszą ocenę dlatego trafiła do produkcji.
Przy takim składzie słodów niewielki dodatek miodu ułatwia uzyskanie zakładanego ekstraktu 16,5 Blg.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedziMiód został dodany do kotła warzelnego. Po fermentacji wniósł ciekawe posmaki.
W naszej wewnętrznej degustacji próbka z dodatkiem miodu uzyskała najlepszą ocenę dlatego trafiła do produkcji.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
To czekamy z niecierpliwością na kolejną nowość.
Tymczasem dowiem się jak to na prawdę jest z tym zestawem porterów i żekomo limitowaną edycją Portera Warmińskiego? Jeśli został taki faktycznie rozlany to czy na pewno trafił do wszystkich zestawów? Dodam, że we wszystkich 3 zestawach zakupionych w hurtowni znajdują się butelki z identyczną datą i nr jak na tych sprzedawanych poza zestawem.Pivo je gorivo!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remikola Wyświetlenie odpowiedziChcialbym wrocic do kwestii zestawu porterow ze szklanka. Na kartonie, ani na butelkach nie ma zadnej informacji o dluzszym okresie lezakowania. Jesli jest to edycja limitowana jak to mozliwe, ze na zwyklych egzemplarzach dostepnych w Makro na kontretykiecie widnieje ta sama data waznosci i jakies oznaczenie (nr partii?): 25.09.2013/40A25? Czy oznacza to, ze limitowana 18-miesieczna partia portera jest dostepna rowniez poza zestawem?
Comment
-
-
Przepraszam, że dopiero teraz odpowiadamy.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika remikola Wyświetlenie odpowiedziChcialbym wrocic do kwestii zestawu porterow ze szklanka. Na kartonie, ani na butelkach nie ma zadnej informacji o dluzszym okresie lezakowania. Jesli jest to edycja limitowana jak to mozliwe, ze na zwyklych egzemplarzach dostepnych w Makro na kontretykiecie widnieje ta sama data waznosci i jakies oznaczenie (nr partii?): 25.09.2013/40A25? Czy oznacza to, ze limitowana 18-miesieczna partia portera jest dostepna rowniez poza zestawem?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziNajlepszą ocenę, bo Wam najbardziej smakowało, czy najlepszą, bo jest to piwo najbardziej zbliżone do zakładanego stylu?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziA ja troszkę inaczej. Czy założony cel (Balling) musiał zostać spełniony, ponieważ piwo zostało już zgłoszone jako 16,5 Blg?Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedzi...
Przy takim składzie słodów niewielki dodatek miodu ułatwia uzyskanie zakładanego ekstraktu 16,5 Blg.
Wiadomo, wsypanie większej ilości słodu podbija ekstrakt ale czytając inne posty można nie wprost wysnuć wniosek, że orkisz utrudnia to... Frapujące z punktu widzenia młodych piwowarów.Last edited by leona; 2012-11-12, 13:19.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziNajlepszą ocenę, bo Wam najbardziej smakowało, czy najlepszą, bo jest to piwo najbardziej zbliżone do zakładanego stylu?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedziDecydował smak.
Trochę obawiam się tego piwa, ale mam nadzieję, że się mylę i nie wywalę piątaka w kanał.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment