Browar Kormoran
Collapse
X
-
-
Comment
-
Ogólnie jest zamieszanie z butelkami z Kormorana.
Ten sam typ butelek w jednym piwie jest zwrotny w innym nie.
Ostatnio była zabawna sytuacja kiedy butelki typu ZGB czy inne znane jako zwrotne,
w które było rozlane Świąteczne, sprzedawane było jako bzw, natomiast Świeże było rozlane w bezzwrotne butelki znane z min. z browaru Południe i sprzedawane jako zwrotna.
Moim zdaniem browar powinien skonczyć z tym i postawić tylko na butelki zwrotne.
Inaczej ( butelka bezzwrotna = wyższa cena) przegra całkowicie konkurencje z innymi browarami ( liczącymi się oczywiście ).Comment
-
Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie.
Ogólnie jest zamieszanie z butelkami z Kormorana.
Ten sam typ butelek w jednym piwie jest zwrotny w innym nie.
Ostatnio była zabawna sytuacja kiedy butelki typu ZGB czy inne znane jako zwrotne,
w które było rozlane Świąteczne, sprzedawane było jako bzw, natomiast Świeże było rozlane w bezzwrotne butelki znane z min. z browaru Południe i sprzedawane jako zwrotna.
Moim zdaniem browar powinien skonczyć z tym i postawić tylko na butelki zwrotne.
Inaczej ( butelka bezzwrotna = wyższa cena) przegra całkowicie konkurencje z innymi browarami ( liczącymi się oczywiście ).
Nie widzę najmniejszego powodu by wyrzucać w do kontera 150-200 zł jak nie więcej w sezonie.
A BrowarKormoran milczy!!!! nie ładnieComment
-
niektóre piwa jadą w kraj w skrzynkach
a inne, w identycznych butelkach, w kartonach
i wtedy następuje magiczna przemiana butelki zw. w bzw.
a może się mylę?
zetknąłem się z tym problemem także w przypadku piw z jabłonowa
zresztą to co się dzieje z tzw. obrotem opakowaniami zwrotnymi
woła o pomstę do nieba i jest po prostu kpiną z klientaveni, emi, bibiComment
-
I pewnie tak będzie. Sam w sezonie wiosenno-letnim kupuję dużo świeżego i rześkiego, wspomagając się kormoranem i zawsze wymieniałem całą skrzynkę. Teraz chyba zaczynę rozglądać się za równie dobrym piwem ale w butelkach zwrotnych !!! A muszę powiedzieć, że wierny BK byłem przez lata
Nie widzę najmniejszego powodu by wyrzucać w do kontera 150-200 zł jak nie więcej w sezonie.
A BrowarKormoran milczy!!!! nie ładnieNic nowego w tym temacie się nie pojawiło. Butelki zakupione z browaru w kartonach są bezzwrotne, a te kupione w skrzynkach są zwrotne. Jako Browar zmierzamy w stronę butelek bezzwrotnych z dwóch powodów
1. nacisków ze strony odbiorców, którzy argumentują to faktem niechęci i "zamieszaniem" jakie powodują w sklepach zwrotne butelki.
2. Z naszej perspektywy to kwestia jakości. Śruby, niedopałki czy folie od papierosów, które znajdują się czasem w butelkach zwróconych do browaru, a co za tym idzie groźba, że taka butelka wraz z niepożądaną zawartością wróci na rynek jest dla nas zagrożeniem jakości. Środki jakie jesteśmy w stanie podjąć by wyłapywać takie sytuacje są jak się okazuje niewystarczające. Dlatego jedynym rozwiązaniem jest unikanie takich sytuacji.
Niestety nie.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.plComment
-
przykro mi, ale argumenty w sprawie odejścia od stosowania butelek zwrotnych
są dla mnie całkowicie nieprzekonujące. jakżeż, do diaska, udaje się sprostać
temu arcytrudnemu zadaniu u naszych sąsiadów za południową i zachodnią granicą?
"niechęć odbiorców"? nazwijmy to wprost: lenistwo. przecież najlepiej przerzucić
koszt na klientów, szermując przy tym hasłem wysokiej jakości. idziecie złą drogą.
zresztą o obrocie butelkami pisano na tym forum nieraz. mam nadzieję, że kiedyś
wreszcie stanie się on obowiązkiem wszystkich stron piwnej wymiany handlowej.
tymczasem pozdrawiam jako spożywca waszych produktów z butelek zwrotnychveni, emi, bibiComment
-
Zróbcie tylko butelki zwrotne i po problemie.
Zdecydowanie wolę sprzedawać i kupować tańsze piwo w butelce zwrotnej."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
W Elblągu jest juz dostępny Weizenbock 002/2012, w Gdańsku tez pewnie jest w niektórych sklepach.Grunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElblComment
-
Kormoran Jasny przeszedł bardzo dobre zmianyczy planujecie coś zmieniać w Ciemnym?
Wiem, że podajecie w składzie chmiele Cascade, niestety ładnie brzmi ale nie są one wyczuwalne, czy coś w tym temacie będzie robione? hehehe
pozdrawiamComment
-
Comment
-
Im dłuższy okres leżakowania tym mniej czuć Cascade, za to piwo staje się lepiej ułożone. Myślę, że jesteśmy blisko znalezienia złotego środka.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.plComment
-
Od dłuższego czasu się zastanawiam, dlaczego piwo Świeże ma na krawatce piwo z mazur? Jeśli się nie mylę (a napewno nie) Olsztyn od zawsze leżał i leży na Warmii. Może ktoś mi to wytłumaczy. Jako lokalny morąski (warmiński) patriota niechciałbym oddawać dobrych rzeczy
mazurom(oni mają wielkie jeziora i się z nami nie dzielą)Comment