Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo
Wyświetlenie odpowiedzi
Browar Kormoran
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzychuN Wyświetlenie odpowiedziŚwiąteczne pojawi się jeszcze tej zimy?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ufotografa Wyświetlenie odpowiedziZ tego co mi wiadomo już niedługo pojawi się napis na butelce, iż jest bezzwrotna.
Ogólnie jest zamieszanie z butelkami z Kormorana.
Ten sam typ butelek w jednym piwie jest zwrotny w innym nie.
Ostatnio była zabawna sytuacja kiedy butelki typu ZGB czy inne znane jako zwrotne,
w które było rozlane Świąteczne, sprzedawane było jako bzw, natomiast Świeże było rozlane w bezzwrotne butelki znane z min. z browaru Południe i sprzedawane jako zwrotna.
Moim zdaniem browar powinien skonczyć z tym i postawić tylko na butelki zwrotne.
Inaczej ( butelka bezzwrotna = wyższa cena) przegra całkowicie konkurencje z innymi browarami ( liczącymi się oczywiście ).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Birkerod Wyświetlenie odpowiedziMam nadzieje, że do tego nie dojdzie.
Ogólnie jest zamieszanie z butelkami z Kormorana.
Ten sam typ butelek w jednym piwie jest zwrotny w innym nie.
Ostatnio była zabawna sytuacja kiedy butelki typu ZGB czy inne znane jako zwrotne,
w które było rozlane Świąteczne, sprzedawane było jako bzw, natomiast Świeże było rozlane w bezzwrotne butelki znane z min. z browaru Południe i sprzedawane jako zwrotna.
Moim zdaniem browar powinien skonczyć z tym i postawić tylko na butelki zwrotne.
Inaczej ( butelka bezzwrotna = wyższa cena) przegra całkowicie konkurencje z innymi browarami ( liczącymi się oczywiście ).
Nie widzę najmniejszego powodu by wyrzucać w do kontera 150-200 zł jak nie więcej w sezonie.
A BrowarKormoran milczy!!!! nie ładnie
Comment
-
-
niektóre piwa jadą w kraj w skrzynkach
a inne, w identycznych butelkach, w kartonach
i wtedy następuje magiczna przemiana butelki zw. w bzw.
a może się mylę?
zetknąłem się z tym problemem także w przypadku piw z jabłonowa
zresztą to co się dzieje z tzw. obrotem opakowaniami zwrotnymi
woła o pomstę do nieba i jest po prostu kpiną z klientaveni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szostepiwo Wyświetlenie odpowiedziI pewnie tak będzie. Sam w sezonie wiosenno-letnim kupuję dużo świeżego i rześkiego, wspomagając się kormoranem i zawsze wymieniałem całą skrzynkę. Teraz chyba zaczynę rozglądać się za równie dobrym piwem ale w butelkach zwrotnych !!! A muszę powiedzieć, że wierny BK byłem przez lata
Nie widzę najmniejszego powodu by wyrzucać w do kontera 150-200 zł jak nie więcej w sezonie.
A BrowarKormoran milczy!!!! nie ładnie
1. nacisków ze strony odbiorców, którzy argumentują to faktem niechęci i "zamieszaniem" jakie powodują w sklepach zwrotne butelki.
2. Z naszej perspektywy to kwestia jakości. Śruby, niedopałki czy folie od papierosów, które znajdują się czasem w butelkach zwróconych do browaru, a co za tym idzie groźba, że taka butelka wraz z niepożądaną zawartością wróci na rynek jest dla nas zagrożeniem jakości. Środki jakie jesteśmy w stanie podjąć by wyłapywać takie sytuacje są jak się okazuje niewystarczające. Dlatego jedynym rozwiązaniem jest unikanie takich sytuacji.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzychuN Wyświetlenie odpowiedziŚwiąteczne pojawi się jeszcze tej zimy?Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
przykro mi, ale argumenty w sprawie odejścia od stosowania butelek zwrotnych
są dla mnie całkowicie nieprzekonujące. jakżeż, do diaska, udaje się sprostać
temu arcytrudnemu zadaniu u naszych sąsiadów za południową i zachodnią granicą?
"niechęć odbiorców"? nazwijmy to wprost: lenistwo. przecież najlepiej przerzucić
koszt na klientów, szermując przy tym hasłem wysokiej jakości. idziecie złą drogą.
zresztą o obrocie butelkami pisano na tym forum nieraz. mam nadzieję, że kiedyś
wreszcie stanie się on obowiązkiem wszystkich stron piwnej wymiany handlowej.
tymczasem pozdrawiam jako spożywca waszych produktów z butelek zwrotnychveni, emi, bibi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BrowarKormoran Wyświetlenie odpowiedzi(...)
1. nacisków ze strony odbiorców, którzy argumentują to faktem niechęci i "zamieszaniem" jakie powodują w sklepach zwrotne butelki.
(...)
Zróbcie tylko butelki zwrotne i po problemie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzi(...)
"niechęć odbiorców"? nazwijmy to wprost: lenistwo. przecież najlepiej przerzucić
koszt na klientów, (...)"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pitt35 Wyświetlenie odpowiedziWitam
Czy w Gdyni lub w Wejherowie można dostać Weizenbock'a? Szukałem tego z pierwszej warki niestety nie udało mi się nigdzie go znaleź może z drugiej go zdobędę? Można jakiś namiar?
pozdrawiamGrunt to się nie przejmować, piwo pić i obserwować
zbieram ELBING
wymiana--> http://picasaweb.google.com/PacoElbl
Comment
-
-
Kormoran Jasny przeszedł bardzo dobre zmiany czy planujecie coś zmieniać w Ciemnym?
Wiem, że podajecie w składzie chmiele Cascade, niestety ładnie brzmi ale nie są one wyczuwalne, czy coś w tym temacie będzie robione? hehehe
pozdrawiam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Paco Wyświetlenie odpowiedziW Elblągu jest juz dostępny Weizenbock 002/2012, w Gdańsku tez pewnie jest w niektórych sklepach.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzychuN Wyświetlenie odpowiedziKormoran Jasny przeszedł bardzo dobre zmiany czy planujecie coś zmieniać w Ciemnym?
Wiem, że podajecie w składzie chmiele Cascade, niestety ładnie brzmi ale nie są one wyczuwalne, czy coś w tym temacie będzie robione? hehehe
pozdrawiam
Im dłuższy okres leżakowania tym mniej czuć Cascade, za to piwo staje się lepiej ułożone. Myślę, że jesteśmy blisko znalezienia złotego środka.Warzymy piwo, lubimy warzyć piwo i robimy to z pasją!
www.BrowarKormoran.pl
Comment
-
-
Od dłuższego czasu się zastanawiam, dlaczego piwo Świeże ma na krawatce piwo z mazur? Jeśli się nie mylę (a napewno nie) Olsztyn od zawsze leżał i leży na Warmii. Może ktoś mi to wytłumaczy. Jako lokalny morąski (warmiński) patriota niechciałbym oddawać dobrych rzeczy
mazurom(oni mają wielkie jeziora i się z nami nie dzielą)
Comment
-
Comment