Własna marka piwa?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • oki
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.07
    • 3

    Własna marka piwa?

    Witam,

    razem z kolegą wpadliśmy na pomysł stworzenia własnej marki piwa. Oczywiście produkcję chcielibyśmy zlecić na zewnątrz i tu chciałem Was zapytać, czy znacie jakieś Browary w Pomorskim lub woj. ościennych, które podjęły by się produkcji nie swojego piwa?
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

    #2
    Witnica, Amber.

    Comment

    • delvish
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.11
      • 3508

      #3
      Wszystko zależy od skali. Najmniejszy browar, z którym można by porozmawiać, to Kowal w Koszalinie.
      "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
      (Frank Zappa)

      "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        #4
        A Gościszewo to pies? Już trzepią różne Bearnardy. Zresztą wcześniej zaczęli robić Viva Hel - to właśnie piwo "zamówione".
        Last edited by Pendragon; 2011-07-20, 10:08.

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • oki
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2011.07
          • 3

          #5
          Dzięki za odpowiedzi, może znacie jakieś jeszcze browary w tym regionie? Skala tak myślę jakieś 100 000 butelek na 2 miesiące.

          A zapytam się jeszcze może Wiecie jak to ugryźć z formalnego punktu. Domyślam się, że po urzędach czeka mnie trochę bieganiny. Może już ktoś przez to przechodził? Gdzie zacząć, jakieś zezwolenia potrzebne itp?

          Comment

          • Sokół83
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.12
            • 1598

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika oki Wyświetlenie odpowiedzi
            Dzięki za odpowiedzi, może znacie jakieś jeszcze browary w tym regionie? Skala tak myślę jakieś 100 000 butelek na 2 miesiące.



            A zapytam się jeszcze może Wiecie jak to ugryźć z formalnego punktu. Domyślam się, że po urzędach czeka mnie trochę bieganiny. Może już ktoś przez to przechodził? Gdzie zacząć, jakieś zezwolenia potrzebne itp?
            Najlepiej skontaktować się z konkretnym browarem
            Z INNEJ BECZKI

            www.fotopolska.eu

            Comment

            • moinette
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2011.08
              • 10

              #7
              [QUOTE=oki;990212]Dzięki za odpowiedzi, może znacie jakieś jeszcze browary w tym regionie? Skala tak myślę jakieś 100 000 butelek na 2 miesiące.

              A zapytam się jeszcze może Wiecie jak to ugryźć z formalnego punktu. Domyślam się, że po urzędach czeka mnie trochę bieganiny. Może już ktoś przez to przechodził? Gdzie zacząć, jakieś zezwolenia potrzebne itp?[

              Ależ jakie formalności?
              Wystarczy zadzwonić chociażby do Zodiaka pod Kłodawą i wyślą Ci ile chcesz relaksa, lwa albo zodiaka, nawet Ci etę wyprodukują i przykleją. (Wyjdzie taniej niż jakbyś sam drukował)
              Dorobisz sobie do tego mit, że masz recepturę z 1600 roku i będziesz golił jak złoto, nie możesz puścić za tanio, bo mit kosztuje, a ludzie ciemni i tak się nie poznają,czy to jest Zodiak czy Fortowe czy jakiś inny Benek.
              I po cholerę Ci aż 120 palet??? nie lepiej sobie co tydzień paletę brać?

              Comment

              • Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika moinette Wyświetlenie odpowiedzi
                ... Ależ jakie formalności?...
                A takież, że chłopak musi uzyskać zezwolenie na hurtowy lub detaliczny obrót piwem.

                Jak nie wiesz, to po co głos zabierasz?

                Comment

                • moinette
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2011.08
                  • 10

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedzi
                  A takież, że chłopak musi uzyskać zezwolenie na hurtowy lub detaliczny obrót piwem.

                  Jak nie wiesz, to po co głos zabierasz?
                  A gdzież tu jest napisane, że formalności dotyczą zezwoleń na hurtowy lub detaliczny obrót piwem?

                  Jeśli nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, to po co zabierasz głos?

                  Comment

                  • Shedao
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    🥛🥛🥛🥛
                    • 2007.09
                    • 915

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika moinette Wyświetlenie odpowiedzi
                    A gdzież tu jest napisane, że formalności dotyczą zezwoleń na hurtowy lub detaliczny obrót piwem?
                    Przeczytałem to zdanie z 5 razy i wciąż nie mogę zrozumieć, o co ci chodzi. Jak widać powinno być też nauczane coś takiego jak "pisanie ze zrozumieniem".

                    Comment

                    • Ikazuki
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.08
                      • 2

                      #11
                      Witam wszystkich!

                      Chciałbym podłączyć się do dyskusji, ponieważ mnie też ten temat interesuje.
                      Rozumiem, że założyciel wątku chce zlecić jakiemuś browarowi wykonanie partii piwa według własnej receptury, które następnie od nich odkupi i zajmie się dystrybucją na własną rękę? Czy coś pokręciłem?

                      Z pewnością będzie w to trzeba zainwestować sporo pieniędzy...

                      A jeśli ktoś nie ma grosza przy duszy, a jedynie pomysł??
                      Czy jest możliwe opracowanie nowej receptury i odsprzedanie jej koncernowi, lub uzyskanie jakiegoś procenta ze sprzedaży w przypadku, gdy cała produkcja i dystrybucja będzie w cudzych rękach?

                      Comment

                      • lisiewski
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2009.12
                        • 459

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ikazuki Wyświetlenie odpowiedzi
                        Witam wszystkich!

                        Chciałbym podłączyć się do dyskusji, ponieważ mnie też ten temat interesuje.
                        Rozumiem, że założyciel wątku chce zlecić jakiemuś browarowi wykonanie partii piwa według własnej receptury, które następnie od nich odkupi i zajmie się dystrybucją na własną rękę? Czy coś pokręciłem?

                        Z pewnością będzie w to trzeba zainwestować sporo pieniędzy...

                        A jeśli ktoś nie ma grosza przy duszy, a jedynie pomysł??
                        Czy jest możliwe opracowanie nowej receptury i odsprzedanie jej koncernowi, lub uzyskanie jakiegoś procenta ze sprzedaży w przypadku, gdy cała produkcja i dystrybucja będzie w cudzych rękach?
                        Procenta??? A sfinansujesz im cały marketing? Nie liczy się "nowa receptura" (tych starych i dobrych jest aż nadto), lecz właśnie tenże marketing.

                        Comment

                        • Ikazuki
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.08
                          • 2

                          #13
                          Można by gotowe piwo wystawić do konkursu np. na Chmielakach Krasnostawskich, które się odbywają co roku. To duża impreza, która ma stronę w internecie, poza tym relacje w TV i artykuły w gazetach.

                          Taki złoty medal i jakby się cudem udało zdobyć także Złote Karpie... myślę, że to już jakiś 'marketing' jest :?

                          Comment

                          • jacer
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2006.03
                            • 9875

                            #14
                            hahaha

                            Dziś to jakaś epidemia, nalot dziwaków?
                            Milicki Browar Rynkowy
                            Grupa STYRIAN

                            (1+sqrt5)/2
                            "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                            "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                            No Hops, no Glory :)

                            Comment

                            • Mason
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🍼
                              • 2010.02
                              • 3280

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ikazuki Wyświetlenie odpowiedzi
                              A jeśli ktoś nie ma grosza przy duszy, a jedynie pomysł??
                              Czy jest możliwe opracowanie nowej receptury i odsprzedanie jej koncernowi, lub uzyskanie jakiegoś procenta ze sprzedaży w przypadku, gdy cała produkcja i dystrybucja będzie w cudzych rękach?
                              Szkoda Twojego czasu, naprawdę. Koncerny nie są zainteresowane nowymi recepturami
                              JEDNO PIVKO NEVADI!

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X