Proponuję abyś zgadał się z zaprzyjaźnionym sklepikarzem, że pokażesz mu jak robić biznes na tak drogich piwach. Zainwestuj w paletę ciekawego piwa, przejdź drogę przez biurokrację, wstaw do sklepu, pokaż zaprzyjaźnionemu jak sprzedać paletę piwa z Konga po 50 zł sztuka, zbierz prowizję za pośrednictwo biznesowe i tym samym wskaż drogę zaprzyjaźnionemu do krainy miodem i piwem płynącej, w taki sposób abyś miał ciekawe piwa pod ręką
Czy cała Polska pije Mielnika? - brak innych rosyjskich piw na naszym rynku
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Wydaje mi się że się powtarzasz
Wystarczająco mam służbowych zajęć, kolejnych nie potrzebuje.Comment
-
Comment
-
-
Comment
-
No popatrz - to pewnie z tego przemęczenia masz problem z zrozumieniem
Ale aż tak zajęty chyba nie jesteś skoro natłukłeś już ponad 8000 postów i odpowiadasz na nie w tempie ekspresowym.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś przy okazji zwiedzania browarów przywoził z nich piwa do zaprzyjaźnionego sklepu (w Trójmieście na przykład). Czemu właściwie nic się nie pojawiło na naszym rynku z Armenii czy Gruzji? Skoro piwosze są tak spragnieni egzotyki i będą płacić po 50zł za flaszkę piwo to trza było rzucić parę skrzynek - może by Ci się nawet koszt wyjazdu wrócił
Krytykować i dawać 'dobre rady' każdy potrafi. Ale już zrobić coś konkretnego w danym temacie mało kto. Taka już chyba nasza cecha narodowa, że każdy mocny w gębie.
Ja też bym chciał kupić u siebie w piwnym sklepie piwo z Konga czy Tadżykistanu albo nawet rosyjskie gdzieś z Baszkirii. Mało tego - wcale nie miałbym zamiaru płacić za nie 50zł, co najwyżej góra 5-6zł. A każdego kto by wołał więcej traktowałbym jak pospolitego naciągacza, który chce się na mnie dorobić!Comment
-
Moje wyjazdy są czysto prywatne, więc i ilości również.
Ps. Cechą narodową jest kogoś o obrażać oraz nazywać przedsiębiorców naciągaczami.Comment
-
Przecież już Ci nawet nie proponuję otwarcia takiego interesu jakim jest sklep, pomóż wybranemu sklepowi merytorycznie - niech z Twoją pomocą ściągnie kilka egzotycznych piw i je sprzeda. Pomożesz mu przetrzeć szlaki, on na pewno będzie temat ciągnął - jeśli będzie na to rynek. Ty natomiast będziesz miał satysfakcję, że spowodowałeś lepszy dostęp do piw bardziej egzotycznych.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Ps. Cechą narodową jest kogoś o obrażać oraz nazywać przedsiębiorców naciągaczami.
Zaprzyjaźniony sklep? Nie mam takiego i nigdy takowego nie będę miał.
Moje wyjazdy są czysto prywatne, więc i ilości również.Comment
-
-
Po drugie jakiś czas temu podesłałem namiary na hurtownie oraz sklepy specjalistyczne działające w Niemczech, dwóm sklepom monopolowym w Polsce. Jak myślisz, jaka była reakcja?Comment
-
No to jest naprawdę argument z grupy tych, których nie da się podważyć, ani przebić w żaden sposób - coś w stylu "no ze mną się nie napijesz". Każda próba przeciwstawnia się jemu, kończy się jego nieskończonym powtarzaniem.
Sorry, ale takie gadanie to zwyczajne (tu zacytuję) "pójście na łatwiznę"
Po drugie jakiś czas temu podesłałem namiary na hurtownie oraz sklepy specjalistyczne działające w Niemczech, dwóm sklepom monopolowym w Polsce. Jak myślisz, jaka była reakcja?Comment
-
Wybór piw w sklepach specjalistycznych w Polsce jest płytki, temu ciężko zaprzeczyć. Ale obawiam się, że tak musi być, jest kilka osób gotowych zapłacić 50zł z tego na wypłatę ciężko zarobić. Ludożerka pragnie Specjala i Specjala Niepasteryzowanego, ewentualnie Specjala Miodowego, co cóż jedyne wyjście to podróżować i pić piwo na wyjazdach.
PS
Kupowałem w lokalnym sklepie piwnym piwo Kenijskie za coś około 5zł (coś okolice 1GBP). Więc jak jest cena odpowiednia to też dało by radę sprzedać egzotykę, aby cena była dobra to piw kontenerami, a nie paletami trzeba sprowadzać.Last edited by Makaron; 2011-07-27, 21:53."If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment
-
Comment
-
Comment
Comment