Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
Wyświetlenie odpowiedzi
Czat z Vaclavem Berką, piwowarem Pilzneńskiego Prazdroja - 2011.08.18, godz. 19:00
Collapse
X
-
Last edited by Maggyk; 2011-08-18, 15:32.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedziW tym dziale będzie wg moich informacji to okienko. Powinno się również pojawiać po kliknięciu w baner - znaczy będzie do niego przenosić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle ja nie widzę żadnego baneru.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziAle ja nie widzę żadnego baneru.
Comment
-
-
Dziękuję za fajne pytania, krępujących się zapraszam jeszcze do aktywności pytaniotwórczej tutaj. Mamy już pokaźną liczbę, ale może macie jeszcze jakieś ciekawe w zanadrzu
Okienko z bieżącym przebiegiem czatu zastąpi reklamy zachęcające do udziału - w dziale Piwo-Ogólnie i nad niniejszym wątkiem.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziOkienko z bieżącym przebiegiem czatu zastąpi reklamy zachęcające do udziału - w dziale Piwo-Ogólnie i nad niniejszym wątkiem.
Comment
-
-
to właśnie chce powiedzieć
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziChcesz mi powiedzieć że przeciętny polski konsumewnt piwa bez głębszej wiedzy sensorycznej jest w stanie odróżnić Pilsnera czeskiego od licencji polskiej mimo że nie udało się tego dokonać piwnym kiperom, którzy porównywali wersje czeską z polską i rosyjską (artykuł wklejał kiedyś Darekd)? Potem Ci sami wyrobieni konsumenci idą do minibrowaru, dostają klarowne Tyskie jako pilsa i wypijają go bez zmrużenia oka. Sorry, ale zbyt długo żyję w tym kraju by tak zaufać ludzkim podniebieniom.
Jednak myślę, że nie tylko ja rozróżniłem i PU powróciło do wytwarzania się w Czechach. O rosyjskim nic nie wiem i go nie piłem.
Jak już tak solennie się troszy o wiarygodność zwykłych konsumentów to czy nie trzeba zatroszczyć się o to samo u kiperów. Producentowi nie zależy na wytwarzaniu wrażeń i przekonywaniu, że to on za pomocą kipera decyduje co zwykłemu konsumentowi najbardziej smakuje?
Jednak nie smakuje i to sensorycznie (jakkolwiek bez rejestrującej obiektywnie smaki aparatury: jakiegoś skalibrowanego na poprawne smaki smakomierza z sensorami i analizatorem zamiast języka. Kiperzy mają takie urządzenie?
Okazuje się, że podniebienie zwykłego pijaka zakłamane jest, a kiper jak trzeba (np. zarobić) wszystko prawdziwie przedstawi i nawet się nie pomyli.
Comment
-
-
ja bym jeszcze dorzucil pytanko:
czy to prawda, ze Gambrinus warzy sie jako 13 a pozniej sie "doprawia" na 10 ? bo duzo juz bylo o tym artykulow i raz ktos to z Prazdroja potwierdza raz nie
kto wygra w Czechach pilkarska Gambrinus ligeKatalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz
nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
http://beer.agaslayer.cz
Comment
-
-
cz wersja
(je to pravda pane Berka, ze se Gambrinus vari jako 13 a pak se redi na 9-10 ?)
(a kdo vyhraje v Cesku nasi fotbalovou Gambrinus ligu?)Katalog czeskich podstawek piwnych http://www.coasters.cz
nowa strona z kolekcja podstawek - prawie gotowa :-D
http://beer.agaslayer.cz
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziNo a co to jest diapivo? Piwo o obniżonej zawartości cukru. Jest "najmniej cukrowe".
Różne węglowodany mają różny indeks glikemiczny. Ja nie jestem piwoworem, jestem jednak cukrzykiem. Nie zamierzam jednak przeliczać indeksów i ładunków glikemicznym, natomiast chciałbym się napić jasnego pełnego nieodfiltrowanego z cukru i alkoholu, ale za to najlepszego dla cukrzyka?
Wolno mi o takie zapytać piwowara, czy nie? Kto wszystko już wie, niech będzie uprzejmy mi napisać i przedstawić całą głębię swej wiedzy w tej sprawie. Chyba, że jest nad moją miarę wtajemniczony. No to niech pije i się nie wtrąca. Pospólstwo pije po swojemu ma prawo porozmawiać po swojemu, pytając o to czego chce się dowiedzieć, niezależnie od mądrości madrali.
Comment
-
-
Pytać zawsze można.
Nie ma takiego czegoś jak filtracja cukrów i alkoholu.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
trzeba odświeżać stronę? Czy samo będzie wyskakiwac?Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzitrzeba odświeżać stronę? Czy samo będzie wyskakiwac?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment