No ale przynajmniej SABMiller zadebiutował na browarze
Czat z Vaclavem Berką, piwowarem Pilzneńskiego Prazdroja - 2011.08.18, godz. 19:00
Collapse
X
-
Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
-
-
Dziękuję za udział i radosne komentarze po Udaję się odpocząć, zaraz po weekendzie pojawi się zapis czatu uzupelniony o odpowiedzi naszego rozmówcy na pytania ktore nie trafiły do czatu. Jest tego mniej więcej drugie tyle.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziDziękuję za udział i radosne komentarze po Udaję się odpocząć, zaraz po weekendzie pojawi się zapis czatu uzupelniony o odpowiedzi naszego rozmówcy na pytania ktore nie trafiły do czatu. Jest tego mniej więcej drugie tyle."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Góra urodziła mysz - że tak podsumuję przysłowiem. Niestety - nie wiem czy z winy tłumacza, czy przyjętej formuły, czy samego pana Vaclava Berki - ale praktycznie w żadnym pytaniu nie wyszliśmy poza frazesy, które można przeczytać w folderze reklamowym.
Comment
-
-
Myślę, ze rozmowa w 4 oczy lub z małą grupą dałaby inne odpowiedzi. Miło wspominam wycieczkę po browarze z Martinem Zubrem w Paulanerze, odpowiadał na wszelkie trudne pytania.
Tu widzę kontynuację akcji promocyjnej zapoczątkowanej poprzez wysyłanie drewnianych skrzynek z piwem i szkłem.
Tylko co z tego jak w mojej knajpie już PU nie będzie, bo było po 7 zyla i nikt nie chiał oprócz mnie kupować. Wyleciało.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziNo więc takie sesje reklamowe sensu nie mają. Albo jedziemy po bandzie, albo wcale.
A te odpowiedzi na resztę pytań, to pewnie po jakichś konsultacjach z Radą Starszych będą"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Co poniektórzy spodziewali się nie wiadomo czego, a otrzymali standardowy marketingowy bełkot koncernowego funkcjonariusza. Cóż, naiwnośc nie ma granic. Ja uważam, że np. nasz nieoceniony p.Tołwiński wypadłby równie rzeczowo... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Mnie to lata. Prawda jest jednak taka, że KP/SABMiller/Prazdroj nie wykorzystał swojej szansy. Tylko tyle i aż tyle. To ludzie od tego projektu powinni teraz walić głową w klawiaturę, a nie my.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziA jeszcze jedna rzecz mnie dręczy: co myślicie drodzy forumowicze o tym HGB? To możliwe żeby wszystkie Gambacze w Pilźnie trzaskali bez pomocy tej technologii?... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
No mnie jest cięzko uwierzyć że u nas wszystko idzie dzięki jedynej słusznej metodzie zwanej HGB a tam miliony hektolitrów warzą w zgodzie z naturą No ale w Plznie nigdy nie byłem więc się niesmiało zapytałem.
Generalnie starszna gadka szmatka. No tekst że przez 170 lat nic się nie zmieniło połozyl mnie na łopatki. Nawety PZPN zdązy się zmienić przez 170 lat
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziDziękuję za udział i radosne komentarze po Udaję się odpocząć, zaraz po weekendzie pojawi się zapis czatu uzupelniony o odpowiedzi naszego rozmówcy na pytania ktore nie trafiły do czatu. Jest tego mniej więcej drugie tyle.
Comment
-
-
Rozmowa z Berką jest jak rozmowa z Tołwińskim,ludźmi z Kormorana, może on tak łatwo się nie zakałapućka i nie walnie babola w stylu "nasze piwo ma wady? przecież bardzo dobrze się sprzedaje". Ale koniec końców jest to rozmowa o markach, trendach, wizerunkach, tradycji. Obawiam się, że jeszcze kilka takich czatów, wątków i dyskusji i zobaczą że nie jesteśmy ich target
Berka sprawuje stanowisko pod kuriozalną nazwą "obchodni sladek". Czyli piwowar ds. handlu Kiedyś warzył Gambrinusa, z tego co wiem przeszedł wszystkie szczeble kariery w jednej firmie i chyba przed emeryturą jest taką ikoną. Dba o image itp. Pokazuje jak nalać piwo, ale go nie warzy. Z tego co wiem nie była to też jego pierwsza przygoda z czatem
Z osobistego doświadczenia z Czech wiem, że z piwowarami można pogadać przy piwie. Formuła publiczna jak widać nie sprawdza się nie tylko u nas.
Comment
-
Comment