Całość ukaże się dopiero z końcem tygodnia, znikam na kilka dni.
Czat z Vaclavem Berką, piwowarem Pilzneńskiego Prazdroja - 2011.08.18, godz. 19:00
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Czekam jeszcze na odpowiedzi na pytania które nie dotyczyły pracy naszego rozmówcy. Jak widać trochę czasu już na to zeszło...Last edited by ART; 2011-09-02, 13:16.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Uff, trochę zeszło, niestety obsuwy terminowe nie zgrały się z zarezerwowanymi na ten cel mocami przerobowymi no i nie pozwoliły na wcześniejszą publikację.
Zapis czatu oraz odpowiedzi pana Berki na resztę pytań (bez 4 czy 5):
Zapraszam do klasycznie radosnego poznęcania się- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziUff, trochę zeszło, niestety obsuwy terminowe nie zgrały się z zarezerwowanymi na ten cel mocami przerobowymi no i nie pozwoliły na wcześniejszą publikację.
Zapis czatu oraz odpowiedzi pana Berki na resztę pytań (bez 4 czy 5):
Zapraszam do klasycznie radosnego poznęcania się
Comment
-
-
Parę odpowiedzi mnie rozbawiło.
Docent: Ile czasu przebywa piwo w CK tankach?
VaclavBerka: Wedle potrzeby.
Gladiator: Jak ważna jest temperatura zacierania? Prosił bym ocenę od 1 do 10.
VaclavBerka: Wszystkie części procesu warzenia są niezmiernie ważne. Wszystkim w zasadzie dałbym 10-tkę. Po prostu uwagę trzeba zwracać na wszystko.
Pioter4b: Jakie jest IBU Pilsnera?
VaclavBerka: Pilsner Urquell jest silnie goryczkowym piwem. Źródłem tej goryczki jest chmiel żatecki, który jednocześnie nadaje piwu wyjątkowy aromat. Goryczkę Pilsnera Urquella równoważy jednakże słód. Wszystkie składniki produkcji Pilsnera Urquella w połączeniu z tradycyjną recepturą i procesem technicznym, a także wieloletnim doświadczeniem i rzemiosłem naszych piwowarów dają idealnie zrównoważone piwo, które pije się z prawdziwą przyjemnością.
Comment
-
-
Kurde, jakby mu wgrali kilka odpowiedzi do pamięci.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziKurde, jakby mu wgrali kilka odpowiedzi do pamięci.
Comment
-
-
Nie żałuję przeprowadzonej akcji, żałuję natomiast że nasz rozmówca strasznie asekuracyjnie odpowiadał. Myślę że nasze pytania (dziękuję!) były wyważone, rzeczowe i poza kilkoma z nich zasługiwały na prostą, konkretną odpowiedź. Może to odległość, brak kontaktu w cztery oczy, ograniczony czas i pośrednictwo tłumacza (angielski!) stanowiły barierę lodową nie do przebicia. Ot, szkoda że potencjał tematu w BrowarBizie nie został specjalnie wykorzystany. Choć dla siebie i swojej wiedzy znalazłem tu przynajmniej jedną informację.Last edited by ART; 2011-09-21, 22:26.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziMoże to odległość, brak kontaktu w cztery oczy, ograniczony czas i pośrednictwo tłumacza (angielski!) stanowiły barierę lodową nie do przebicia.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
Comment