Jaka jest prawidłowa temperatura spożycia dla piw ciemnych ?
Piłem parę gdy były schłodzone tak jak jasne i niezbyt smakowały, dopiero po pewnym czasie gdy się ociepliły, nabierały ciekawego smaku. Także ktoś inny na forum pisał. że dla tych piw temperatura powinna być wyższa. Jeśli rzeczywiście tak, to producenci powinni podawać ją na kontretykiecie, bo raczej mało osób o tym wie.
PS
Podobne zróżnicowanie temperatur występuje przy winie czerwonym i białym.
Piłem parę gdy były schłodzone tak jak jasne i niezbyt smakowały, dopiero po pewnym czasie gdy się ociepliły, nabierały ciekawego smaku. Także ktoś inny na forum pisał. że dla tych piw temperatura powinna być wyższa. Jeśli rzeczywiście tak, to producenci powinni podawać ją na kontretykiecie, bo raczej mało osób o tym wie.
PS
Podobne zróżnicowanie temperatur występuje przy winie czerwonym i białym.
Comment