Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr
Wyświetlenie odpowiedzi
Fotorelacja - wizyta w browarze Grybów - komentarze
Collapse
X
-
www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziI dzięki temu uwarzą więcej piwa mniejszym kosztem, dobrze to rozumiem? To jest główny powód takiego zabiegu?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedziI dzięki temu uwarzą więcej piwa mniejszym kosztem, dobrze to rozumiem? To jest główny powód takiego zabiegu?
Comment
-
-
Więc trzymajmy kciuki, żeby się tego oduczyli, chociaż będzie z tym ciężko
Dzięki za odpowiedźwww.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJak w dziwnych? Wisieli kasę do skarbówki. Co tu dziwnego?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedziTo nie była taka kwota, ktora miałaby położyć taki browar.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziA fermentacja, jak rozumiem zamknięta (w sensie, ze nie otwarta, a nie że nie wpuszczali).
Katem Bauera to był sam Bauer, bo nie płacił akcyzy.Last edited by delvish; 2011-09-23, 14:32."You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika delvish Wyświetlenie odpowiedziJa rozumiem dokładnie odwrotnie, że otwarta. Zawsze była tam otwarta, a Chovancowie to zdaje mi się aż tyle nie zainwestowali, żeby całą fermentację zmienić na zamkniętą.
Katem Bauera to był sam Bauer, bo nie płacił akcyzy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziZaś jeśli chodzi o smak, to Niepasteryzowane jest całkiem przyjemnym jasnym piwem, pozbawionym wad i z zaakcentowaną goryczką. Taka Łomża czy Perła są moim zdaniem zdecydowanie bardziej mdłe, męczące, ciężkie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziOwszem warzą dobre piwo - bursztynowe, czekoladowe - bardzo mi smakuje i zawsze je polecam. Tyle że ten pomysł jest niejako zerżnięty i wyhodowany na pracy Tomka Jabłońskiego i kilku osób związanych swego czasu ze Starym Krakowem. Nie mówię że przez sam browar, bo nie wiem kto koniec końców zlecał na początku warzenie tych piw w Zawierciu na modłę Starego Krakowa po tym jak Tomek został "wysiudkany" z Relakspola a Relakspol niedługo później przeistoczył się w myjnię samochodową Ale faktem jest że sami tego nie wymyślili.
Gdyby nie obrotność kogoś z Krakowa, to "Zawiercie" samo by nie wpadło na warzenie takiego piwa. Wystarczy popróbować ich autorskich piw typu Tager żeby przyznać mi rację
Generalnie jednak oczywiście, jeśli chodzi o pomysły, to masz niestety całkowitą rację.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJa już dokładnie nie pamiętam, ale z tego co mi się kołacze, to oni się odwoływali, czas leciał, odsetki rosły, aż decyzja zapadła i zonk. Browary zwykle balansowały na krawędzi utraty płynności, więc pozornie mała kwota mogła ich wykończyć. Przecież bezpośrednim katem Bauera też była skarbówka.
Wytrzymali do 2008 roku. Butelki piwa na magazynach browaru w Grudziądzu stało jeszcze do wiosny 2009 roku. Ostatnie, które sprzedawali wtedy to był chyba Rotmistrz Pils.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bogdan001 Wyświetlenie odpowiedziPo obejżeniu prezentowanych zdjęć, mam wrażenie że będzie to ostatnia wycieczka po tym browarze. Inni też raczej z zachwytem nie będa witać zwiedzających. Po co to było?www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wasyll Wyświetlenie odpowiedzibrowar próbuje stanąć na nogi, a że jakoś trzyma się na rynku, być może będzie Ci dane obejrzeć kolejna fotorelację za kilka lat i zobaczyć co się zmieniło na przestrzeni lat.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dryx Wyświetlenie odpowiedziByłem w Siołkowej dwukrotnie i od lat nic się nie zmieniło. Wątpię by w ciągu najbliższych lat dokano jakiegoś gruntownego remontu.www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
Comment
-
Comment