Krasne Březno odchodzi do Walhalli
Collapse
X
-
A wiesz co się robi z takimi prorokami co przynoszą złe wieści? Ale serio mówiąc to jak się poczyta te "huinekenowe" ściemniackie teksty to się nóż w kieszeni otwiera
. Niestety, gdzie się ta pazerna łapa dotknie tam tylko zgliszcza zostają
. Kolejne dobre piwa pójdą w niebyt... Na szczęście Czesi nadrabiają minibrowarami powstającymi jak grzyby po deszczu
.
Related Topics
Collapse
-
Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
-
Channel: Mołdawia
-
-
W wyszukiwarce nic nie znalazłem, więc zakładam temat:
Zlatopramen 11
wyprodukowane przez Drinks Union a.s., Usti nad Labem, pivovar Krásné Březno
but. 0,5 l NRW
obsah alkoholu 4,7% obj.
cena 9,10 KCz
Jak widać na załączonym obrazku...-
Channel: Czechy
-
-
Na forum zlatoprameny są przypisane do dwóch "browarów"? Jaka powinna być prawidłowa nazwa browaru: Zlatopramen czy Krásné Březno? Strona www to przerost formy nad treścią i nic tam nie znalazłem jak się nazywa oficjalnie pivovar. A chciałbym zrobić porządek na forum.
-
Channel: Sprawy techniczne
-
-
Nie chwalą się na swojej strony tą nowością. Na opakowaniu informują, że sprzedają to Kruszowice, więc podobnie jak w przypadku innych piw tej marki należącej do Heinekena jest zapewne warzone w Wielkim Brzeźnie.
Od ich leżaka (którego może zastąpił) różni się nieco...-
Channel: Czechy
-
-
Butelka 0,5 litra, alkohol 2 %, eks. brak, kapsel dedykowany
Kolor - pomarańczowy, mętny
Piana - niska i nietrwała
Zapach - pomarańcza, intensywna
Gaz - okey
Smak - pomarańcza, wyraźnie słodkie, kapka goryczki
Kolejny "rower"
...-