Sulimara / Kipera / Corneliusa nowe potworki

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • chemmobile
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2009.03
    • 2168

Gringo, ja też jestem oszołomem. Nie popadam jednak w fanatyzm i nie zamierzam walczyć o "czystość rasową" browarów. Dla mnie mogą obok piwa produkować dywany, kapiszony odpustowe, a nawet gleborzuty. Dodatkowa działalność browaru w ogóle mi nie przeszkadza, dlatego chodzę do Bierhalle na marcowe pomimo, że mi nie odpowiada ich jedzenie (tak przez analogię).
    Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
    Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609

Comment

• ART
      mAD'MINd
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2001.02
      • 23976

Per analogia to do marcowego w Bierhalle musiałbyś móc zamówić coś z menu zerżniętego z jakiejś taniej sieci fastfoodowej. A do tego wiedziałbyś że te pyszne dania powstają z jeszcze tańszych "półproduktów", bo by się tym na wejściu pochwalili. To tyle do analogii
      Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-09-29, 10:28.
      - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
      - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2002.07
        • 14999

Czytam i nie wierzę, że mozna być aż tak ślepym i wybiórczym. Czy ktokolwiek z Was, tych bojkotujących fanatyków wpadł na pomysł aby byc konsekwentnym i bojkotować także:
        browary łódzkie za produkcje octu
        browar Fronia za produkcję oranżadek
        browar Podole za bełt o nazwie piwo mocne typu angielskiego
        browar Mazowiecki za produkcję tanich win
        browar Staropolski za plastikowe pety
        browar Jabłonowo za Winda i inne mózgotrzepy
        browar Kormoran za swoje "piwa" w butelkach po winie + za obecne owocówki
        browar Edi za swoje cudowne smakowe wynalazki
        browar Jagiełło za swoje owocówki

Nie, tego nie widzicie, że każdy wypuszcza na rynek produkt na którym może zarobić. Każdy z tych produktów znajdzie swojego amatora, więc po co wchodzić w czyjś gust i wypisywać bzdury: ja bojkotuje bo MI nie smakuje i nie odpowiada, a to, że może komuś posmakować MNIE to nie obchodzi.
        A co amatora tanich winek interesuje jakies dobre piwo które Wy lubicie? On ma swoje i tym się cieszy, Wy macie swoje, i też się cieszcie. Ale takie wchodzenie w paradę kto co ma lubić jest dla mnie śmieszne. Najwyraźniej wielu z Was po prostu sie nudzi i zamiast protestować np przeciwko chaosowi na kolei, bezrobociu, finansowaniu partii z naszych podatków, złemu traktowaniu zwierząt i całej masy innych spraw to bojkotujcie firmę która wypuszcza produkty NIE SKIEROWANE do Was. To tak jakbyscie zaczęli bojkotować masarnie słynącą z doskonałych wędlin, że nagle wypuszcza na rynek mortadelę.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9797

Jeżeli macie trochę czasu ("ale czy ma Pan chwilkie czasu?" ), wejdźcie na strony niemieckich browarów, tam co trzeci oprócz warzenia szlachetnych hellesów, bocków i weizenów rozlewa jakieś frukady i inne kolorowe napoje, nie mówiąc już o tym, że miesza swoje piwa i robi "radlery", "diesle" i inne ...muje.

Comment

• CyboRKg
            Kapitan Lagerowej Marynarki
            • 2010.04
            • 594

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedzi
            Do tej pory nie mieliście pretensji o istnienie ścierowatych 8-9% mózgotrzepów Kipera na "Liście Piw". Nagle zrobiło się wielkie halo, bo dodali do tych samych mózgotrzepów aromat, aspartam, barwnik i rozlali do szampanówek?
            Wiekszosc tego co dodaje sie jako nowe piwa w wydzielonym watku na tym forum - z piwami ma niewiele wspolnego. Mimo, ze nie tknalbym tego nawet kijem - zaciskam zeby i nic nie mowie. Nie chodzi o to, ze Sulimar produkuje jabole - bo robia to od zawsze. Ale o to, ze te jabole dodaje sie do bazy piw, bo "cos tam cos tam" niby maja z nimi wspolnego
            To sa jakies kpiny!
            "Jedno pivo ne vadi!"
            "Kupuje tylko w polskich sklepach!"

Comment

• Gringo
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2007.07
              • 2162

Ale tych octów, oranżadek frukad i kolorowych napojów nie uznaje się na browar bizie czy też na zagranicznych portalach piwnych. Nie biorą udziału w plebiscytach piwnych.
              Może Cornelius niech wystawi te trunki na jakiś konkurs typu "Chmielaki" ciekaw jestem co na to jury.

Niech sobie robią co chcą, nad dywanami i kapiszonami też nie będziemy się tutaj rozpisywać. Ja próbuje zwrócić uwagę że przekroczona została granica dobrego smaku pod szyldem PIWO. Gdzieś, nie wiem gdzie ona powinna być zaznaczona na tak szanowanym forum.
              Nie pękła komuś żyłka żeby powiedzieć k... dość !
              Wywalić te trunki z tego forum w kosmos, bo od patrzenia na zdjęcia tego robi się niedobrze.

Comment

• rohozecky
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2008.11
                • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
                Jeżeli macie trochę czasu ("ale czy ma Pan chwilkie czasu?" ), wejdźcie na strony niemieckich browarów, tam co trzeci oprócz warzenia szlachetnych hellesów, bocków i weizenów rozlewa jakieś frukady i inne kolorowe napoje, nie mówiąc już o tym, że miesza swoje piwa i robi "radlery", "diesle" i inne ...muje.
                No tak, ale nie nazywa tego piwem . W końcu taki np. Primator też produkuje całkiem fajne lemoniadki w paru smakach. Ale w lokalu stoją w odrębnej lodówce, tej przeznaczonej na colę, kofolę itp..
                ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• wrednyhawran
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2010.07
                  • 1784

Ja proponuję przy najbliższej edycji Kuriera Piwnego zrobić plebiscyt - czy dodawać takie "wynalazki", czy nie. Rozwiążemy to w sposób demokratyczny i utniemy te niekończące się dyskusje. Kto będzie chciał zagłosuje, może nawet uzasadni, a szefostwo wyciągnie stosowne wnioski.
                  Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
                  Małe Piwko Blog
                  Małe Piwko Blog na facebooku
                  Domowy Browar Demon

Comment

• Feti
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2010.10
                    • 801

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi

Najwyraźniej wielu z Was po prostu sie nudzi i zamiast protestować np przeciwko chaosowi na kolei,/../.
                    Ja tam bojkotuję kolej. Ostatnio pociągiem jechałem chyba w 1998.
                    ( Płock - Olsztyn z 3-ma przesiadkami )

Comment

• rohozecky
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🍼🍼
                      • 2008.11
                      • 1840

Błąd. Fajnie się jedzie, przez okno można patrzeć i piwo pić po drodze, albo przynajmniej przy okazji przesiadek
                      ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• dryx
                        † 1966-2017 Piwosz w Raju
                        • 2002.04
                        • 1735

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                        To tak jakbyscie zaczęli bojkotować masarnie słynącą z doskonałych wędlin, że nagle wypuszcza na rynek mortadelę.
                        Mocno offtopic, ale przypomniała mi się sytuacja sprzeda jakiś 2 miesięcy, gdy szwagier z Niemiec przywiózł mortadelę i przypomniał mi się dawny smak. Można ten wyrób nadal kupić u nas? Ja już dawno go nie widziałem, a mam ochotę na panierowaną, smażoną mortadelę jak to bywało za komuny.

Comment

• jacer
                          Pułkownik Chmielowy Ekspert
                          • 2006.03
                          • 9875

Ale co jest złego w mortadelii? W Niemczech jak najbardziej można dostać. W browarze Spezial, rano na śniadanie z sałatką ziemniaczaną na kwaśno smakuje wybornie.

Ręce precz od mortadeli. Mortadela do piwa jak najbardziej.
                          Milicki Browar Rynkowy
                          Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
                          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
                          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
                          No Hops, no Glory :)

Comment

• Bodex
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2004.08
                            • 106

a ja mam prośbę żeby ktoś podał listę browarów których nie bojkotujemy bo są fair wobec konsumentów :-) proszę o propozycję ...
                            kibic w kapciach
                            tv & piwo :))

http://www.pivnica-ceska.pl

http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska

http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247

Comment

• becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2002.07
                              • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
                              Ale co jest złego w mortadelii? W Niemczech jak najbardziej można dostać. W browarze Spezial, rano na śniadanie z sałatką ziemniaczaną na kwaśno smakuje wybornie.

Ręce precz od mortadeli. Mortadela do piwa jak najbardziej.
                              O właśnie, a co jest złego w nowych smakach wyrobów piwopochodnych? W Polsce jest to ewenement i brawa dla Sulimaru, że nie boi się wkroczyć na nowe tory mimo głosów oburzenia i sprzeciwu. Brawa za odwagę i za nowe produkty piwopochodne.
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• dryx
                                † 1966-2017 Piwosz w Raju
                                • 2002.04
                                • 1735

wy sobie tu jaj robicie, a jest to istotny zaopatrzeniowy problem. Lud pragnie mortadeli !!!

Comment

Przetwarzanie...
                                X