Gringo, ja też jestem oszołomem. Nie popadam jednak w fanatyzm i nie zamierzam walczyć o "czystość rasową" browarów. Dla mnie mogą obok piwa produkować dywany, kapiszony odpustowe, a nawet gleborzuty. Dodatkowa działalność browaru w ogóle mi nie przeszkadza, dlatego chodzę do Bierhalle na marcowe pomimo, że mi nie odpowiada ich jedzenie (tak przez analogię).
Sulimara / Kipera / Corneliusa nowe potworki
Collapse
X
-
Per analogia to do marcowego w Bierhalle musiałbyś móc zamówić coś z menu zerżniętego z jakiejś taniej sieci fastfoodowej. A do tego wiedziałbyś że te pyszne dania powstają z jeszcze tańszych "półproduktów", bo by się tym na wejściu pochwalili. To tyle do analogiiOstatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-09-29, 10:28.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Czytam i nie wierzę, że mozna być aż tak ślepym i wybiórczym. Czy ktokolwiek z Was, tych bojkotujących fanatyków wpadł na pomysł aby byc konsekwentnym i bojkotować także:
browary łódzkie za produkcje octu
browar Fronia za produkcję oranżadek
browar Podole za bełt o nazwie piwo mocne typu angielskiego
browar Mazowiecki za produkcję tanich win
browar Staropolski za plastikowe pety
browar Jabłonowo za Winda i inne mózgotrzepy
browar Kormoran za swoje "piwa" w butelkach po winie + za obecne owocówki
browar Edi za swoje cudowne smakowe wynalazki
browar Jagiełło za swoje owocówki
Nie, tego nie widzicie, że każdy wypuszcza na rynek produkt na którym może zarobić. Każdy z tych produktów znajdzie swojego amatora, więc po co wchodzić w czyjś gust i wypisywać bzdury: ja bojkotuje bo MI nie smakuje i nie odpowiada, a to, że może komuś posmakować MNIE to nie obchodzi.
A co amatora tanich winek interesuje jakies dobre piwo które Wy lubicie? On ma swoje i tym się cieszy, Wy macie swoje, i też się cieszcie. Ale takie wchodzenie w paradę kto co ma lubić jest dla mnie śmieszne. Najwyraźniej wielu z Was po prostu sie nudzi i zamiast protestować np przeciwko chaosowi na kolei, bezrobociu, finansowaniu partii z naszych podatków, złemu traktowaniu zwierząt i całej masy innych spraw to bojkotujcie firmę która wypuszcza produkty NIE SKIEROWANE do Was. To tak jakbyscie zaczęli bojkotować masarnie słynącą z doskonałych wędlin, że nagle wypuszcza na rynek mortadelę.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jeżeli macie trochę czasu ("ale czy ma Pan chwilkie czasu?" ), wejdźcie na strony niemieckich browarów, tam co trzeci oprócz warzenia szlachetnych hellesów, bocków i weizenów rozlewa jakieś frukady i inne kolorowe napoje, nie mówiąc już o tym, że miesza swoje piwa i robi "radlery", "diesle" i inne ...muje.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chemmobile Wyświetlenie odpowiedziDo tej pory nie mieliście pretensji o istnienie ścierowatych 8-9% mózgotrzepów Kipera na "Liście Piw". Nagle zrobiło się wielkie halo, bo dodali do tych samych mózgotrzepów aromat, aspartam, barwnik i rozlali do szampanówek?
To sa jakies kpiny!"Jedno pivo ne vadi!"
"Kupuje tylko w polskich sklepach!"
Comment
-
-
Ale tych octów, oranżadek frukad i kolorowych napojów nie uznaje się na browar bizie czy też na zagranicznych portalach piwnych. Nie biorą udziału w plebiscytach piwnych.
Może Cornelius niech wystawi te trunki na jakiś konkurs typu "Chmielaki" ciekaw jestem co na to jury.
Niech sobie robią co chcą, nad dywanami i kapiszonami też nie będziemy się tutaj rozpisywać. Ja próbuje zwrócić uwagę że przekroczona została granica dobrego smaku pod szyldem PIWO. Gdzieś, nie wiem gdzie ona powinna być zaznaczona na tak szanowanym forum.
Nie pękła komuś żyłka żeby powiedzieć k... dość !
Wywalić te trunki z tego forum w kosmos, bo od patrzenia na zdjęcia tego robi się niedobrze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziJeżeli macie trochę czasu ("ale czy ma Pan chwilkie czasu?" ), wejdźcie na strony niemieckich browarów, tam co trzeci oprócz warzenia szlachetnych hellesów, bocków i weizenów rozlewa jakieś frukady i inne kolorowe napoje, nie mówiąc już o tym, że miesza swoje piwa i robi "radlery", "diesle" i inne ...muje.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Ja proponuję przy najbliższej edycji Kuriera Piwnego zrobić plebiscyt - czy dodawać takie "wynalazki", czy nie. Rozwiążemy to w sposób demokratyczny i utniemy te niekończące się dyskusje. Kto będzie chciał zagłosuje, może nawet uzasadni, a szefostwo wyciągnie stosowne wnioski.Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
Małe Piwko Blog
Małe Piwko Blog na facebooku
Domowy Browar Demon
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
Najwyraźniej wielu z Was po prostu sie nudzi i zamiast protestować np przeciwko chaosowi na kolei,/../.
( Płock - Olsztyn z 3-ma przesiadkami )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziTo tak jakbyscie zaczęli bojkotować masarnie słynącą z doskonałych wędlin, że nagle wypuszcza na rynek mortadelę.
Comment
-
-
Ale co jest złego w mortadelii? W Niemczech jak najbardziej można dostać. W browarze Spezial, rano na śniadanie z sałatką ziemniaczaną na kwaśno smakuje wybornie.
Ręce precz od mortadeli. Mortadela do piwa jak najbardziej.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)
Comment
-
-
a ja mam prośbę żeby ktoś podał listę browarów których nie bojkotujemy bo są fair wobec konsumentów :-) proszę o propozycję ...kibic w kapciach
tv & piwo :))
http://www.pivnica-ceska.pl
http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska
http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedziAle co jest złego w mortadelii? W Niemczech jak najbardziej można dostać. W browarze Spezial, rano na śniadanie z sałatką ziemniaczaną na kwaśno smakuje wybornie.
Ręce precz od mortadeli. Mortadela do piwa jak najbardziej.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment