Problemy ze zdrowiem od piwa

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Adi85
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.09
    • 4

Problemy ze zdrowiem od piwa

Witam,

Od jakiś 3 miesięcy mam problem. Następnego dnia po tym jak pije piwko boli mnie coś w klatce piersiowej po lewej stronie. Boli jak np. nabieram dużo powietrza albo wypuszczam wszystkie z płuc. Czasami boli jak mocno nacisnę na żebra.

Dziwne to jest bo nigdy wcześniej tak nie miałem.
    Piję sporo bo 2-3 razy w tygodniu i raczej nie są to małe ilości.
    Mam 26 lat.

Czy ktoś ma lub miał podobnie? Trochę się wystraszyłem, nic nie piłem przez 3 tygodnie. Później wróciłem do nawyku i po tygodniu znowu to samo.

Znacie może jakieś piwa, która nie obciążają organizmu? Zazwyczaj piję Żubra, ostatnio Kasztelana bo niepasteryzowane, więc chyba zdrowsze?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Rzeczywiście dziwna rzecz. Od tego co pijesz powinno rozsadzać Ci czaszkę, a tak boli tylko klata. I to nie wątroba bo lewa strona. Zacznij pić piwo, a nie alkoholizowaną wodę to może pomoże. Zdrówko!
    Last edited by docent; 2011-09-27, 19:04.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Alkoholizm.

My tu nie przychodnia lekarska.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• Marusia
        Marszałek Browarów Rzemieślniczych
        🍼🍼
        • 2001.02
        • 20221

Do lekarza idź.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• Promil03
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2007.10
          • 2833

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adi85 Wyświetlenie odpowiedzi
          Witam,

Od jakiś 3 miesięcy mam problem. Następnego dnia po tym jak pije piwko boli mnie coś w klatce piersiowej po lewej stronie. Boli jak np. nabieram dużo powietrza albo wypuszczam wszystkie z płuc. Czasami boli jak mocno nacisnę na żebra.

Dziwne to jest bo nigdy wcześniej tak nie miałem.
          Piję sporo bo 2-3 razy w tygodniu i raczej nie są to małe ilości.
          Mam 26 lat.

Czy ktoś ma lub miał podobnie? Trochę się wystraszyłem, nic nie piłem przez 3 tygodnie. Później wróciłem do nawyku i po tygodniu znowu to samo.

Znacie może jakieś piwa, która nie obciążają organizmu? Zazwyczaj piję Żubra, ostatnio Kasztelana bo niepasteryzowane, więc chyba zdrowsze?

Z góry dzięki za odpowiedzi.
          Przyjedź na Zlot Browar.bizu. Już ONI Cię tam wyleczą!

Comment

• Pankracy
            Major Piwnych Rewolucji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2007.10
            • 2797

Z problemami idź do lekarza pierwszego kontaktu. Przedstaw mu swoje dolegliwości. On cię pokieruje gdzie trzeba.

Nie jesteśmy przychodnią.

Comment

• Pendragon
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Lewa strona i pod żebrami - być może śledziona.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Krzysiu
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2001.02
                • 14936

Może Obcy ci się zalągł? Jak go zatrujesz Żubrem, to próbuje się wyrwać.
                Last edited by Krzysiu; 2011-09-27, 19:24.

Comment

• bejot
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2008.11
                  • 19

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                  Lewa strona i pod żebrami - być może śledziona.
                  Śledziona nie boli, raczej trzustka. Niestety na to się długo i boleśnie umiera.
                  Jak radzili poprzednicy - lekarz pierwszego kontaktu, zero piwska, restrykcyjna dieta i będziesz żył troszkę dłużej.

Comment

• anteks
                    🥛🥛🥛
                    • 2003.08
                    • 10768

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bejot Wyświetlenie odpowiedzi
                    zero piwska, restrykcyjna dieta i będziesz żył troszkę dłużej.
                    Ale co to za życie
                    Mniej książków więcej piwa

Comment

• Adi85
                      Szeregowy Piwny Łykacz
                      • 2011.09
                      • 4

A mam takie głupie pytanie. Czy jeśli przyznam się przed lekarzem ile pije alkoholu to czy mogą mnie zakwalifikować jako alkoholika i np. zabrać prawko? Niby nie powinni ale pamiętam, że się kiedyś oświadczało, że nie ma się problemów z alkoholem itp.

A jakie piwo polecacie? Takie dostępne w średniej wielkości mieście. Zależy mi na piwach możliwie najbardziej naturalnych, cena nie gra aż tak dużej roli.

Ps. proszę o nie naśmiewanie się z tego problemu.

Comment

• darekd
                        🍺🍺🍺
                        • 2003.02
                        • 12563

Idź do tego lekarza i mów prawdę. Dla medycyny Twój przypadek jest jednym z wielu, a będziesz odczuwał dopóki będziesz miał wątpliwości, więc nie ma sensu ściemniać u lekarza.
                        Moim zdaniem, to może kiedyś upadłeś na klatkę, żebra i nie pamiętasz?

Comment

• Adi85
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2011.09
                          • 4

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd
                          Idź do tego lekarza i mów prawdę. Dla medycyny Twój przypadek jest jednym z wielu, a będziesz odczuwał dopóki będziesz miał wątpliwości, więc nie ma sensu ściemniać u lekarza.
                          Moim zdaniem, to może kiedyś upadłeś na klatkę, żebra i nie pamiętasz?
                          Wstyd się przyznać, ale raz wyciskaliśmy sztangę z kolegami będąc pod wpływem i następnego dnia trochę mnie bolała klatka, ale to raczej nie to.

Już to kilka razy sprawdziłem, że jak pije np. 2 razy przez 3 dni to później przez 2-3 następne dni mnie lekko pobolewa. Raz chciałem sprawdzić czy to na pewno przez alkohol i przez 5 dni cztery razy ostro piwkowałem. Później przez następne kilka dni mocno mnie bolało, myślałem że to nawet zawał, musiałem leżeć na łóżku i się nie ruszać. Wtedy zrobiłem 3 tygodnie przerwy i jak sobie tak piwkuje 1-2 razy w tygodniu to czuje, że ma to związek, chociaż aż tak jak wcześniej nie boli.

Ale to dziwne jest, bo mam dopiero 26 lat. Mam kolegę, który pije z 2 razy tyle co ja i mu nic nie dolega. Albo sąsiada wiek około 50 lat, też pije więcej niż ja i jakoś się trzyma, chociaż też coś tam narzeka na miażdżycę, ale to chyba nie ma nic wspólnego z alkoholem.

Serio się przestraszyłem tym swoim dziwnym przypadkiem.

A do lekarza trochę się boje iść bo zakwalifikują mnie pewnie na alkoholika. A w wielu miejscach się podaje czy ma się problemy psychiczne, alkoholizm, narkomania itp.

Comment

• anteks
                            🥛🥛🥛
                            • 2003.08
                            • 10768

Chyba jaja sobie z nas robisz
                            Mniej książków więcej piwa

Comment

• darekd
                              🍺🍺🍺
                              • 2003.02
                              • 12563

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Adi85 Wyświetlenie odpowiedzi

Ale to dziwne jest, bo mam dopiero 26 lat. Mam kolegę, który pije z 2 razy tyle co ja i mu nic nie dolega. Albo sąsiada wiek około 50 lat, też pije więcej niż ja i jakoś się trzyma, chociaż też coś tam narzeka na miażdżycę, ale to chyba nie ma nic wspólnego z alkoholem.
                              No dziwne, też miałem miałem kumpla - zero alkoholu, papierosów w ogóle, z daleka od narkotyków i dopalaczy, seksem się nie interesował i zmarł jak miał dwa i pół roku.
                              I ciesz się, że po piciu nie boli Cię pupa. Od lekarza dowiesz się więcej niż na forum, lepiej się leczyć na płuca i ew. alkoholizm w wieku 26 lat niż później marudzić. Śmigaj do tego lekarza i nie rób jaj.

Comment

Przetwarzanie...
                              X