Ale taki lżejszy koźlak, coby nie był niczym wino.
Wywiad Kuby Nowickiego z Markiem Jakubiakiem - komentarze
Collapse
X
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie -
Tu chyba chodzi nie o moc, a o cenę i premiumizowacyjno-relewetnościo-coś_tam. Przecież Ciechan ma w ofercie niewiele słabsze piwo - 22% ekstraktu.
No akurat bitter i witbier to są takie piwa codzienne, do popijania na grillu. Czyli mniej-więcej ta sama półka co Lwówki.JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Comment
-
Comment
-
Koźlak był jednym z głównych piw lwóweckich, więc fajnie byłoby wrócić do "tradycji". W górną fermentację we Lwówku nie wierzę, zatem nie widzę dużego pola manewru. Żeby nie dublowały się produkty Ciechana, to możemy jeszcze oczekiwać ciemnego lagera lub szwarca; może marcowego.Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
Jednym z najlepszych piw jakie warzyły browary których właścicielem (współwłaścicielem) był Marek Jakubiak był Koźlak krotoszyński. I nie obraziłbym się gdyby Lwówek wykorzystał jego recepturę."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
-
Żeby nie dublowały się produkty Ciechana, to możemy jeszcze oczekiwać ciemnego lagera lub szwarca; może marcowego.Comment
-
Generalnie wywiad zupełnie z innej bajki, niż stękanie klowna z PU... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
Pomimo czerstwości jego odpowiedzi, był to nasz gość i nie życzę sobie takich tekstów.Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-09-29, 10:49.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Oczywiście, żeby nie tworzyć błędnego wrażenia; to nie była wypowiedź o p.Marku... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.Comment
-
OK, niemniej jednak "com napisał, napisałem". Facet jest de facto osobą publiczną i musi się liczyć również z takimi ocenami swojej działalności. Tym bardziej, że uzasadnionymiComment
-
Nie napisał jednak "Tyle ile trzeba, pajacu". Zresztą to nie jest odpowiedni temat na dyskusję o kulturze lub jej braku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
cytat:
" i powiem tak: piwo nie jest od tego, żeby robić z niego wino."
ale mowiac to co powiedzial w jednym zdaniu z "drogim" i mocnym wloskim piwem, to wyszlo niezrecznie.5470 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment