Wywiad Kuby Nowickiego z Markiem Jakubiakiem - komentarze

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2008.11
    • 1839

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
    Nie napisał jednak "Tyle ile trzeba, pajacu".
    Dosłownie nie. Ale sens jego wypowiedzi był właśnie mniej więcej taki

Dobrze , kończę OT, bo rzeczywiście ktoś może pomylić wątki...
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• abernacka
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2003.12
      • 10861

Najważniejsza dla mnie informacja jest ta, że p. Jakubiak nie zrezygnował w wybudowania nad morzem browaru.
      Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Tyle, że dalej od nas. No chyba, że teraz chodzi o Łebę, Władysławowo czy Puck

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9787

A czy to od razu musi być Bałtyk...?

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
            Tyle, że dalej od nas. No chyba, że teraz chodzi o Łebę, Władysławowo czy Puck
            Puck, leży nad morzem?
            Mając na uwadze, że do morza dzieli mnie odległość 35 kilometrów to suma sumarum nie liczę, że powstanie on koło mojego miejsca zamieszkania.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Pendragon
              🥛🥛🥛
              • 2006.03
              • 13952

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
              Puck, leży nad morzem?
              Oj tam, oj tam... czepiasz się. Zatoka czego jest częścią? Co innego gdybym napisał Szczecin. Ale nie napisałem, bo z wywiadu wynika, że chodzi o miasto poniżej 50 tys. - urzęduje tam burmistrz.
              Początkowo wydawało mi się, że Świnoujście i Kołobrzeg mają pow. 50 tys., ale widzę, że nie, zatem w rachubę wchodzą wszystkie miasta, poza Gdynią i Gdańskiem oczywiście.
              Last edited by Pendragon; 2011-09-29, 15:46.

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• ucho
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2010.05
                • 500

W Kołobrzegu i Świnioujściu urzędują prezydenci miast.

Comment

• Pendragon
                  🥛🥛🥛
                  • 2006.03
                  • 13952

Czyli kiedyś miały pow. 50 tys. Zatem dobrze kojarzyłem ich wielkość. Taka sama sytuacja jest w moim mieście, z którego ponad 2 tys wyjechało do Niemiec, reszta przeprowadziła się do okolicznych wiosek, plus mniejszy przyrost naturalny i z 53 zrobiło się 48 tys. mieszkańców. Ale tytuł prezydenta miasta pozostał.

Comment

• Pankracy
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2007.10
                    • 2797

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ucho Wyświetlenie odpowiedzi
                    W Kołobrzegu i Świnioujściu urzędują prezydenci miast.
                    Z Kołobrzegiem inna bajka była. Miasto dostało prezydenta awansem podczas reformy na początku lat 90 XX wieku, gdy nie miało jeszcze wymaganych 50 tys. mieszkańców. Jako argument zaważyło, że to największe nadmorskie uzdrowisko w Polsce.

Takich miast, które dostały prezydentów w bonusie było jeszcze kilka w Polsce.

Comment

• darekd
                      🍺🍺🍺
                      • 2003.02
                      • 12563

Na tle wypowiedzi przedstawicieli innych browarów mi się ten wywiad podoba. Podoba mi się, że MJ przyznał się, że eksperyment z wiórami póki co nie wypalił. Bo to lepsze, niż dowiedzieć się o tym podczas picia. Jeszcze bardziej spodobała mi się wypowiedź na temat sprzedaży piwa w Warsie! Też jestem przekonany, że najpierw potrzebna jest jakość, żeby była ilość i zysk. Może nie jest to droga przez owocowe skróty, ale myślę że na dłuższą metę opłaci się.

Nie jestem fanem piw lwóweckich, bo nie pode mnie ono jest warzone. Natomiast bardzo chętnie wybrałbym się na piwo do Lwówka. I tu jest problem. Fajnie, że jest muzeum, ale szkoda, że nie ma gdzie napić się piwa lanego. Czy nie da się wydzielić jakiegoś miejsca w browarze? Nie musi to być ekskluzywna restauracja, wręcz przeciwnie proste miejsce mają swój urok. W takim miejscu nawet takie piwo na wiórach będzie miało swój urok.
                      Z rozmów z organizatorem wycieczek piwno-turystycznych wiem, że to bardzo poważny mankament. Jeśli dodatkowo z części tego biurowca dałoby się zrobić jakieś pokoje gościnne, to IMO byłaby to też dobra reklama dla browaru i dla miasta.

Comment

• a1410
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2003.08
                        • 613

MJ: Na razie nie radzi sobie najlepiej, bo konkurencja na rynku lokalnym jest duża

Hmm...o jaką konkurencję chodzi?...chyba o Spiża

Comment

• darekd
                          🍺🍺🍺
                          • 2003.02
                          • 12563

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi
                          MJ: Na razie nie radzi sobie najlepiej, bo konkurencja na rynku lokalnym jest duża

No to nie znasz specyfiki Dolnego Śląska. Rynek jest tu dużo bogatszy niż na Mazowszu, gdzie gdy Ciechan się pojawił nie mał dużej konkurencji.

Comment

• grew
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2009.05
                            • 766

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410 Wyświetlenie odpowiedzi

Konkurencję "po sąsiedzku", czyli Czechy. Tak domniemam Choć jak widzę w sklepach typu PiP ludzie kupują głównie Kasztelana itp. wyroby piwopodobne.

Comment

• żąleną
                              D(r)u(c)h nieuchwytny
                              • 2002.01
                              • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                              I czy browarbizowe wywiady są autoryzowane?
                              Wywiad był autoryzowany.

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23926

Jak zwykle "konkretnie" aż do bólu.
                                - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                                - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                                - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
                                X