Jak by wyglądało warzenie, fermentacja, kondycjonowanie i oddanie do spożycia, piwa w browarze z artykułu Pankracego ?
Dwa cytaty, do których się odnoszę:
"Właściciel zakłada, że jego warzelnia w jednym cyklu wytworzy zaledwie około 200 litrów piwa. "
"W części produkcyjnej, czyli w piwnicy, właściciel przewiduje zainstalowanie dwóch kadzi warzelni o pojemności 100 litrów. Poza tym znajdą się w niej trzy zbiorniki cylindryczno-stożkowe przeznaczone do kondycjonowania piwa, każdy po 200 litrów oraz fermentor. Ten ostatni pojemnik także będzie służył jako tank leżakowy. Piwo nie będzie rozlewane do beczek, ale bezpośrednio ze zbiorników leżakowych doprowadzane do nalewaków zamocowanych przy barach na pierwszym i drugim poziomie mini browaru."
Jakoś nie mogę tego logicznie zestawić w sprawny, logicznie działający browar.
Dwa cytaty, do których się odnoszę:
"Właściciel zakłada, że jego warzelnia w jednym cyklu wytworzy zaledwie około 200 litrów piwa. "
"W części produkcyjnej, czyli w piwnicy, właściciel przewiduje zainstalowanie dwóch kadzi warzelni o pojemności 100 litrów. Poza tym znajdą się w niej trzy zbiorniki cylindryczno-stożkowe przeznaczone do kondycjonowania piwa, każdy po 200 litrów oraz fermentor. Ten ostatni pojemnik także będzie służył jako tank leżakowy. Piwo nie będzie rozlewane do beczek, ale bezpośrednio ze zbiorników leżakowych doprowadzane do nalewaków zamocowanych przy barach na pierwszym i drugim poziomie mini browaru."
Jakoś nie mogę tego logicznie zestawić w sprawny, logicznie działający browar.
Comment