Konkretne pytanie o piwo po dacie ważności?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

12-13 lat ? Czyli już drugą dekadę koncerny nas maglują na swoje.
    12-13 lat to jest jedna pełna dekada a nie kilka-kilkanaście jak sugerowałeś. Biorąc pod uwagę fakt, że obecnie najmłodszy piwosz może mieć 18 lat a najstarszy X lat (gdzie x jest większe od 18), to liczba 12 lat wcale nie jest jakimś długim okresem. Powiem więcej - transformacja polskiego rynku piwa została przeprowadzona niedawno.
    Ja przecież pani Krysi bezpośrednio o nic nie oskarżałem. Nie ma co jej się dziwić, że nie ma Ciechanów. A szkoda bo jakby były to by schodziły zapewne.
    Ja też jej nie oskarżam. Wytłumaczyłem Ci tylko dlaczego tych Ciechanów nie ma. No bo po co wprowadzać do sklepu kolejną markę i to o krótkim terminie przydatnośći skoro Lecha też kupisz? Szkoda zachodu, jeszcze latem lodówka potrzebna a browar nie da. Same problemy a klientowi i tak wszystko jedno.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
      Louňovice Pod Blaníkem, Náměstí J. Žižky 49, Podblanický pivovar Špácal
      heckler
      U podnóża małej, ale dumnie brzmiącej z nazwy górki Velký Blaník (638 m) rozpościera się widok na małą mieścinę Louňovice pod Blaníkem. Już w 1350 roku w miasteczku powstał i warzył piwo klasztorny browar, tak więc tradycje piwowarskie mieścina ma zacne.

Nowa...
      2025-02-11, 08:42
    • grzeber
      Mołdawia, Kiszyniów, Str. Petru Rareș 35, Berăria Rareș 35
      grzeber
      Jeśli ktoś chce odpocząć od kraftowo-nowofalowej atmosfery, a jednocześnie wypić dobre piwo to jest miejsce dla niego. Około 15 minut pieszo od łuku tryumfalnego, na uboczu turystycznych szlaków mieści się lokalna piwiarnia z dobrym wyborem mołdawskich piw.

Z zewnątrz dosyć...
      2024-12-23, 19:13
    • Javox
      The Garden Brewery, Double IPA
      Javox
      Double IPA z ekstraktem 18.0*, alko 7.0%, IBU 25.

Chmiele: Citra, Cascade, Galaxy.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka
      Lacing - trochę było.
      Gaz - średni.
      Barwa - jasny żółto pomarańczowy
      Aromat - iglaste tematy, cytrusy potem...
      2024-12-12, 19:47
    • ART
      Jak tworzyć nowe wpisy w dziale Wydarzenia?
      ART
      Zachęcam do wprowadzania informacji o nadchodzących wydarzeniach w naszym piwnym świecie.

Żeby Wydarzenia wyświetlały się odpowiednio także na liście nadchodzących imprez trzeba poprawnie wypełnić formularz nowego wpisu.

Najpierw wybór najodpowiedniejszego działu...
      2024-10-12, 20:15
    • Serokomlak
      Islandia, Litli-Árskógssandur, Öldugata 22, Bruggsmiðjan Kaldi Brewery
      Serokomlak
      W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.

Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...
      2024-09-28, 23:39
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...