Wiem ale rozumiem że w tym przypadku chodziło o ich zdobycie do homebrewingu więc jak najmniejszym kosztem. Zwłaszcza że piwo w Niemczech już paradoksalnie jest coraz częściej tańsze niz u nas.
Butelki EURO
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
-
-
Namysłów dla serii Kozackie. Chyba, że też zrezygnował?
Do niedawana Olimp, ale ci też odpuścili - niestety.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziOstatnie posty o ich występowaniu są z późnego 2011 roku jakby nie było.
Comment
-
-
Szukam konkretnie takich ponieważ:
1) są wykonane z grubego szkła i wyglądają solidnie
2) urzeka mnie ich prosty kształt - taki minimalizm
3) cudownie się je kapsluje kapslownicą typu emily, a taką właśnie posiadam
Ze względu na estetykę chciałbym całe warki butelkować w identyczne butelki, w miarę możliwości takie jak mi się podobają, a podobają mi się właśnie takie
Comment
-
-
Te które są w obiegu w Polsce bywają mocno zniszczone, a przynajmniej takie ja widziałem. Zatem to głupi pomysł, by pakować swoje piwo w takie butelki. Ale skoro chcesz zacznij od firm, które przyjmują butelki na stłuczkę albo gromadzą do przetworzenia. Kolega w Białej sporo dostał z naszego Komunalnika.
Comment
-
-
Zgadza się.
To piwo kupuje się na stróżówce w browarze.
Cena również sporo niższa niż w sklepach, tylko trzeba kupić cały transporter, czyli 20 piw.
Ostatnio w euro miałem tak Jurajski Pils (9*) jak i Mocne.
Etykietki te same co na butelkach amber, natomiast kontra na pilsie z jakiegoś piwa ''Minister''.
Comment
-
-
Można je nadal oddawać jako pełnowartościowe zwrotne czy jest to po prostu pozbywanie się starych, zjechanych butelek wliczając ich cenę w piwo i pozbawiając klienta możliwości ich zwrotu ?
Kiedyś w taki sposób śp Warszawa około 2000-2004 roku pozbyła się olbrzymiej ilości butelek euro nalewając w nie nonejmowe tanie piwo EdelMeister ( przedostatnia eta tutaj) i do tego ażeby upewnić się że butelki nie bedą wprowadzone w obieg oblepiła szyjki złotą "premiumową" alufolią trudną do bezśladowego odklejenia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Kozackie można kupić w Makro na kraty. Cena lżejszej wersji 20x1,46 + kaucja za kratę i butelki (liczone na f-rze razem) niecałe 20zł. Nie wiem czy można oddać samą kratę, bo jeszcze nie próbowałem - przedwczoraj pierwszy raz dokonałem tego zakupu i trochę się zejdzie zanim zejdzie
Ja także pałam wielką miłością do tych butelek i stanowią one w tej chwili (jeszcze za małą) większość w CzPiP-ie. Wszelkie nie-euro idą na rozdawnictwo itp.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy Wyświetlenie odpowiedziJa także pałam wielką miłością do tych butelek i stanowią one w tej chwili (jeszcze za małą) większość w CzPiP-ie. Wszelkie nie-euro idą na rozdawnictwo itp.
Oprócz tego zatrzymuję dla siebie butle z krachlą.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Kontrrewolucjoniści. Uważajcie przy przechodzeniu przez ulicę.
Comment
-
-
Ja również bardzo lubiłem butle euro, ostatni większy browar który w nie rozlewał to Łódzki. Teraz już tylko Zawiercie, Namysłów i Sulimar na ściśle lokalne rynki. Ale w Niemczech sporo jest w obrocie. Szkoda, że Olimp przeszedł na bezzwrotne.
Comment
-
-
To się zwyczajnie nie opłaca. Jakkolwiek szkoda, to wcale mnie to nie dziwi.
Comment
-
-
Trudno to jednoznacznie powiedzieć, bo jak się bierze ten transporter, to biorą generalnie 4 zł kaucji za wszystko.
Czyli 20 gr. za butelkę.
Przy oddawaniu pustych, ważne jest by butelki miały taką samą wysokość i nie zwracają uwagi czy są pomieszane z innymi np. amber...
Ale przyjmują je z powrotem, czyli idą dalej w obrót..
Przy okazji tutaj zaznaczę, że ten typ butelek darzę wielkim sentymentem i z radością kupuje piwa w takowych.
Na Ukrainie również są jeszcze stosowane a i w Mołdawii też widywane.
Comment
-
Comment