Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika a1410
Wyświetlenie odpowiedzi
10 polskich piw które zaproponować laikowi...
Collapse
X
-
Czymś się jednak różnią, skoro już setki tysięcy ludzi kupują te piwa i jakoś nie narzekają
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziSkoro masy dyktują co jest dobre a co nie to może w ogole nie doradzać, niech idzie do najbliższej Żabki i kupi cokolwiek.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziPrzychodzi do Ciebie człowiek i mówi: "poleć mi 10 piw z Polski, uwarzonych w ciekawych stylach, które róznią się od tego co piłem dotychczas"
A Łomżę wypiję, gdy nie ma w sklepie niczego innego, bardziej z mojego punktu widzenia godnego uwagi."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzidlatego należy mu wciskać całą gamę piw, które się praktycznie niczym nie różnią od siebie. Gdzie w tym sens?
Comment
-
-
Traktujesz innych jak by byli niespełna rozumu. Każdy z nas ma swój smak i gust i bardzo dobrze, że się one od siebie różnią.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedziAutor nie chciał pokazac znajomym co jest trendy obecnie ani co większość Polaków uważa za najlepsze, tylko chciał im przybliżyć bogactwo piwnego świata. A do tego Pinta nadaje się najlepiej. Jak ktoś chce zobaczyć trendy to wystarczy że przejdzie się do najbliższego Piotra i Pawła i sam stwierdzi czego na półce jest najwięcej.
Owszem w Niemczech też są Radlery ale nie widziałem jeszcze browaru który warzyłby więcej piw aromatyzowanych niż klasyczncyh. A w Polsce takich browarów już jest kilka.
A co do śledzenia tematu to czytam z zaciekawieniem i zaczynam mieć mylne odczucia
czy aby piwa które są popularne są również na tyle wyraziste by je polecić...
Jak dobrać smaki by można było wyczuć ze są to inne piwa i by nie było sytuacji by porównywać je z koncerniakami.
Choć już miałem okazje poczęstować kolegę "Odsieczą" i usłyszałem ze smakuje jak Tatra
Sam gdy poznawałem świat piwa dreptałem po omacku jeździłem np. do rakowa do Marii po piwa i piłem wszystko co mi wpadło nowego w ręce, ale zdaję sobie sprawę że niektórym trzeba podstawić coś pod nos żeby w ogóle się zainteresowali.
na 10 grudnia mam mieć gotowe dwa takie zestawy a co będzie dalej to się okaże
może pomyślimy nad zestawem zagranicznych piw...http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
2011 kapsli - 44 państwa... w tym 222 Polska
Comment
-
-
Niestety przy konsumpcji mnie nie będzie więc nie mam wpływu na to jak i kiedy będą pite...
często słyszałem w pracy pytania typu jakie piwo jest najlepsze i zrób mi taki zestaw dla męża...
stąd miedzy innymi ten temat...http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
Comment
-
-
często słyszałem w pracy pytania typu jakie piwo jest najlepsze i zrób mi taki zestaw dla męża...
Comment
-
-
I właśnie potrzeba nam takiego "startera" by mieć możliwość zapoczątkowania w niektórych tej chęci szukania swojego piwnego ideału...http://picasaweb.google.pl/psychomanteum1/
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Psychomanteum Wyświetlenie odpowiedziNiestety przy konsumpcji mnie nie będzie więc nie mam wpływu na to jak i kiedy będą pite...
często słyszałem w pracy pytania typu jakie piwo jest najlepsze i zrób mi taki zestaw dla męża...... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika baania Wyświetlenie odpowiedzi...
2. Porter łódzki
...
Swojej listy dziesięciu bym nie zamieścił, jak na razie za mało gatunków piwa wypiłem w swoim życiu, ale skuszę się na piątkę pewniaków
1. Porter łódzki
2. Cornelius ciemne pszeniczne
3. Żytnie z Konstancina
4. Pinta Atak chmielu
5. Cornelius koźlak
Comment
-
-
Moja kolejność była przypadkowa. Po prostu wymieniłem 10 piw, które lubię, i które się od siebie trochę różnią. Ale fakt, porter łódzki można polecać zawsze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika norbee Wyświetlenie odpowiedziDzięki za zamieszczenie i to na 2. miejscu piwa z Łodzi. Łódzki porter, śmiem twierdzić, to klasyk zawsze warty polecenia.
Swojej listy dziesięciu bym nie zamieścił, jak na razie za mało gatunków piwa wypiłem w swoim życiu, ale skuszę się na piątkę pewniaków
1. Porter łódzki
2. Cornelius ciemne pszeniczne
3. Żytnie z Konstancina
4. Pinta Atak chmielu
5. Cornelius koźlak
Comment
-
Comment