Właśnie dzis zakupiłem trzy nowe piwka .Chociaż jedno można uznac za powrót po latach.Twierdzowe pasteryzowane,Raciborskie mocne,Twierdzowe ciemne korzenne na miodzie.Po tym ostatnim najwięcej sobie obiecuje.Dobra wkładam do lodówki i czekam na schłodzenie
Racibórz-nowe piwa
Collapse
X
-
Najpierw miodowe, potem owocowe, a teraz korzenne są hitem
Zaczyna się robić moda na smaki innych napojów - rumowe, kapuczino. Zaraz pewnie wyjdzie Lubuskie Adwokat, Bearnard Zielona Herbata.
Co będzie następnym hitem polskiego piwowarstwa - może piwa o smaku polskich wędlin? (Lubuskie Sucha Krakowska, Bearnard Mortadela).
Odnoszę wrażenie, że Polacy mają kiczowaty gust w każdej dziedzinie - stroju, architektury, muzyki, a nawet piwa.
Comment
-
-
Z wędlin to akurat mortadela ma mało polski rodowód, ale gdyby tak piwo o smaku tatara, pasztetowej albo salcesonu...?
Ponoć polska kuchnia z zup słynie, pamiętacie zalewajkę z "Jak rozpętałem..."? To byłby hicior! Albo kapuśniak (niektóre piwa zapachowo czasem idą w tę stronę ).
A korzenne klimaty to próba "zakompinowania" okołoświątecznej zadymy handlowej w celach piwno-sprzedażowych.
Dla mnie i tak hitem pozostanie wytłaczana w renifery srajtaśma z Rossmanna, o zapachu właśnie korzenno-piernikowym .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziA korzenne klimaty to próba "zakompinowania" okołoświątecznej zadymy handlowej w celach piwno-sprzedażowych.
Ile wspaniałych możliwości
Dla mnie i tak hitem pozostanie wytłaczana w renifery srajtaśma z Rossmanna, o zapachu właśnie korzenno-piernikowym .
Zawitam dziś do RossmannaJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Nie wiem, czy już w tym roku Rossmann rozpoczął dystrybucję http://radzka.pinger.pl/m/4286209 .
Co do piw "okolicznościowych", na Wielkanoc stawiam na piwo mazurkowe, a dla hardcore'ów - piwo o smaku białej kiełbasy (z dodatkiem ćwikły z chrzanem).
Na 1.XI chyba najbardziej podchodzi mi... Steinbier, ew. jednak jakaś wędzonka... . Proste są za to Popielec i Zielone Świątki oraz Dzień Wojska Polskiego.
Myślę jednak, że nie powinniśmy się zamykać w jednym kręgu religijno-kulturowym, trzeba wyjść szerzej, bardziej ekumenicznie, tyle, że wyznawcy wielu religii niepijący bardziej jakoś...
Comment
-
-
No i powiem tak,Twierdzowe pasteryzowne-smak okey ale kolor rozcieńczonego piwa(lepiej pić z butelki).Raciborskie mocne(7%),zaskoczyło mnie na plus.Wogóle nie czuć alkoholu,ma słodkawy posmak jak Twierdzowe i Raciborskie.Natomiast Twierdzowe ciemne korzenne na miodzie,spodziewałem się czegoś bardziej korzennego.A tu dla mnie pozytyw jest tylko znikomy posmak.
Comment
-
-
Doszły mnie słuchy, że Twierdzowe będzie tylko pasteryzowane."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziDoszły mnie słuchy, że Twierdzowe będzie tylko pasteryzowane.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziNajpierw miodowe, potem owocowe, a teraz korzenne są hitem
Zaczyna się robić moda na smaki innych napojów - rumowe, kapuczino. Zaraz pewnie wyjdzie Lubuskie Adwokat, Bearnard Zielona Herbata.
Co będzie następnym hitem polskiego piwowarstwa - może piwa o smaku polskich wędlin? (Lubuskie Sucha Krakowska, Bearnard Mortadela).
Odnoszę wrażenie, że Polacy mają kiczowaty gust w każdej dziedzinie - stroju, architektury, muzyki, a nawet piwa."W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.net
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83 Wyświetlenie odpowiedziNajpierw miodowe, potem owocowe, a teraz korzenne są hitem
Odnoszę wrażenie, że Polacy mają kiczowaty gust w każdej dziedzinie - stroju, architektury, muzyki, a nawet piwa.
Co do drugiego wątku o kiczowatym guście Polaków to nawet nie odpowiadam bo to są brednie nie warte komentarza.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedziCo do drugiego wątku o kiczowatym guście Polaków to nawet nie odpowiadam bo to są brednie nie warte komentarza.
Ważne, że chłopaki się dobrze bawią.
Comment
-
Comment