Co do drugiego wątku o kiczowatym guście Polaków to nawet nie odpowiadam bo to są brednie nie warte komentarza.
Racibórz-nowe piwa
Collapse
X
-
-
-
Pioterb. Jeszcze jedno spostrzeżenie.Myslę,że ciekawe.W naszym lokalu gwałtownie spada ilość klientów proszących o sok do piwa.Jeśli to tylko do koncerniaków.Na ten moment mamy jeszcze tylko Kasztelana.Jak sięgnę pamięcią nie było klienta proszącego o sok do piwa naturalnie warzonego.Jest oczywiste,że zamawiał wtedy jakieś owocowe ale i tych sprzedaż znacznie się zmniejszyła.Wszystko idzie ku "normalność".I to jest dobry znak.
Comment
-
-
Francuzi jedzą żaby i ślimaki, Chińczycy psy, a Meksykanie jądra byków. Chcesz powiedzieć, że to są wysublimowane gusta? Picie piwa z sokiem w porównaniu z jedzeniem czegoś takiego nie jest żadnym bezguściem.
Mam wrażenie, że niektórzy znajdują szczególne upodobanie z dyskredytowaniu i poniżaniu własnego kraju i współobywateli. Ale co się dziwić, to takie "europejskie".Last edited by Krzysiu; 2011-12-10, 19:09.
Comment
-
-
Żadne tam europejskie, Krzysiu jak zwykle pojechał "hardziorem". Osobiście częstowałem Niemiaszków "zgniłą kapustą" i "popsutymi ogórkami", zgodnie stwierdzili że do wódki nie ma nic lepszego. A w temacie, uważam że Polacy po prostu eksperymentują, przecież u nas w kraju nigdy nie było takich wynalazków. Popróbują, poeksperymentują, wejdą na słuszną drogę."Niech zatrwożą się niewierni, przyjaciele, na sztorc kosa..."
Comment
-
-
Mam wrażenie, że niektórzy znajdują szczególne upodobanie z dyskredytowaniu i poniżaniu własnego kraju i współobywateli. Ale co się dziwić, to takie "europejskie".
Comment
-
-
To czym teraz Twierdzowe się różni od Raciborskiego? 1% ekstraktu? Wielka szkoda, że tak przycinają jedno z moich ulubionych polskich piw, no ale z oceną poczekam aż będę miał okazję się napić. Co do Mocnego - czemu nie? Korzenne - nie dla mnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu Wyświetlenie odpowiedziMam wrażenie, że niektórzy znajdują szczególne upodobanie z dyskredytowaniu i poniżaniu własnego kraju i współobywateli. Ale co się dziwić, to takie "europejskie".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy Wyświetlenie odpowiedziDoszły mnie słuchy, że Twierdzowe będzie tylko pasteryzowane.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedziJest pasteryzowane. Etykieta się zmieniła, a i piwo niestety też. Było za słodkie, jest o wiele za słodkie. I w dodatku alkohol wyczuwalny w smaku wyraźnie..."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedziNie krytykuję tej smakowej mody. Prowadząc Piwnicę Zamkową zauważyliśmy pewną prawidłowość. Młodzi na początku wpadając na piwo szukali Tyskiego,Żubra,Lecha. Nie mając ich w ofercie proponowaliśmy naturalne. Zwykle zaczynali od Wiśni w piwie.Po jakimś czasie ci sami klienci szukając innych smaków przeszli na miodowe. Teraz po czasie przeszli na "normalne" piwa a my mamy w nich stałych bywalców. Nie ważne od czego zaczynają i czego szukają na początku. Ważne,że wogóle sięgnęli po to piwo zamiast koncerniaków ,nalewek babuni czy innych bełtów. To jest normalna ewolucja upodobań i smaków. Jest to pole do popisu dla właścicieli piwiarni i sklepów by delikatnie edukować młode zastępy piwnych smakoszy.
Co do drugiego wątku o kiczowatym guście Polaków to nawet nie odpowiadam bo to są brednie nie warte komentarza.Last edited by Sokół83; 2011-12-12, 09:37.
Comment
-
-
Jeszcze można zajrzeć do działu kolekcjonerstwo i pooglądać etykiety z małych browarów sprzed kilku lat
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiwnicaZamkowa Wyświetlenie odpowiedziNie krytykuję tej smakowej mody. Prowadząc Piwnicę Zamkową zauważyliśmy pewną prawidłowość. Młodzi na początku wpadając na piwo szukali Tyskiego,Żubra,Lecha. Nie mając ich w ofercie proponowaliśmy naturalne. Zwykle zaczynali od Wiśni w piwie.Po jakimś czasie ci sami klienci szukając innych smaków przeszli na miodowe. Teraz po czasie przeszli na "normalne" piwa a my mamy w nich stałych bywalców. Nie ważne od czego zaczynają i czego szukają na początku. Ważne,że wogóle sięgnęli po to piwo zamiast koncerniaków ,nalewek babuni czy innych bełtów. To jest normalna ewolucja upodobań i smaków. Jest to pole do popisu dla właścicieli piwiarni i sklepów by delikatnie edukować młode zastępy piwnych smakoszy.
Co do drugiego wątku o kiczowatym guście Polaków to nawet nie odpowiadam bo to są brednie nie warte komentarza.
Comment
-
-
W ogóle można zauważyć, że także na to forum przeniknął dość osobliwy sposób uprawiania dyskusji , wyrażający się z grubsza w prezentowaniu stanowiska "to tak oczywiste brednie, że niewarte dyskusji". Co ciekawe, dotyczy to na ogół spraw jak najbardziej dyskusyjnych... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Czuję się wywołany do tablicy.Przepraszam za określenie "brednie".Faktycznie przesadziłem. Rzecz w tym,że uwielbiamy narzekać na to co NASZE.Miałem kiedyś podobne zdanie o polskich upodobaniach do kiczu.Wojaże po świecie to zweryfikowały.Napewno nie jesteśmy gorsi.Jak się nosi sandały w skarpetkach pokazali mi Niemcy z Bawarii.Niechlujność ubioru oraz brak podstawowych zasad estetyki Australijki.Tamtejsza architektura podmiejska też nie jest w dobrym guście.Elementy wiktoriańskie z plastikiem,płytą gipsową i sklejką.Na północy Szwecji 100 km nad Geteborgiem grupa miejscowych notabli pijąc piwo nie omieszkała zapomnieć o bekaniu i puszczaniu bąków.Ot pewnie miejscowy klimat.Przykładów mogę dać więcej. Niestety muzyka ta "codzienna"jest wszędzie niestety podobna. Na szczęście każdy kraj,myślę ma swój Program III Jednym zdaniem :cudze chwalimy ,swego niedoceniamy. Tyle tego niepiwnego komentarza w jakże piwnym temacie. Na zdrowie
Comment
-
Comment