Racibórz-nowe piwa

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marecki1410
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.01
    • 97

    #31
    No ale słuchajcie, browar tak samo jak każde inne przedsiębiorstwo jest nastawione na zysk- ma dwa określone cele- zaspokojenie potrzeb rynku i wspomniane przyniesienie dochodu.
    A niech sobie browar produkuje piwo o smaku farby emulsyjnej, ważne, że ludzie to kupują.
    Widocznie takie jest zapotrzebowanie rynku i z jednej strony dobrze, bo browary wprowadzają nowy produkt sezonowy, jeśli się będzie dobrze sprzedawał, będzie produkowany dalej, jeśli nie będzie schodził, w następnym sezonie browar wprowadzi coś nowego. I bardzo dobrze, że browary zaczynają zwracać uwagę na trendy bo wchodząc do sklepu mamy w czym wybierać.

    Comment

    • pioterb4
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 4322

      #32
      I bardzo dobrze, że browary zaczynają zwracać uwagę na trendy bo wchodząc do sklepu mamy w czym wybierać.
      No faktycznie mamy...piwo z miodem akacjowym, gryczanym, ciemne miodowe i jasne, korzenne jasne, korzenne ciemne, wiśniowe, jagodowe, czekoladowe...normalnie żyć nie umierać!

      Comment

      • Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

        #33
        I pomelo, nie zapominaj o pomelo
        JEDNO PIVKO NEVADI!

        Comment

        • pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

          #34
          Aj, bo to absolutna nowość i jeszcze mi się w głowie nie utrwaliła Nie mam pojęcia nawet jak ten owoc wygląda

          Comment

          • Mason
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2010.02
            • 3280

            #35
            Mniej-więcej tak:
            http://livefoodexperience.dreamhoste...hat-helmet.jpg
            JEDNO PIVKO NEVADI!

            Comment

            • Pancernik
              Pułkownik Chmielowy Ekspert
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2005.09
              • 9788

              #36
              Specjalnie ostatnio poszukałem pomelo w "Realu", ale zrobili mnie w trąbę. Mieli wybrakowane, bez futrzaka...

              Comment

              • kopyr
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2004.06
                • 9475

                #37
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika volodos Wyświetlenie odpowiedzi
                Jest pasteryzowane. Etykieta się zmieniła, a i piwo niestety też. Było za słodkie, jest o wiele za słodkie. I w dodatku alkohol wyczuwalny w smaku wyraźnie...
                Nie neguję twego, że piwo się pogorszyło, bo to prawda. Jednak pasteryzacja nie ma z tym nic wspólnego. Pasteryzowane było od dawna, tylko dopiero teraz uczciwie o tym informują na etykiecie.
                blog.kopyra.com

                Comment

                • pioterb4
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.05
                  • 4322

                  #38
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
                  Nie neguję twego, że piwo się pogorszyło, bo to prawda. Jednak pasteryzacja nie ma z tym nic wspólnego. Pasteryzowane było od dawna, tylko dopiero teraz uczciwie o tym informują na etykiecie.
                  Wow! A tego nie wiedziałem. Pozwolę sobie zapytać: to są mocne przypuszcczenia czy raczej pewnik? Bo szczcerze powiedziawszy w niepasteryzację Twierdzowego akurat wierzyłem.

                  Comment

                  • PiwnicaZamkowa
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2011.05
                    • 805

                    #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                    Wow! A tego nie wiedziałem. Pozwolę sobie zapytać: to są mocne przypuszcczenia czy raczej pewnik? Bo szczcerze powiedziawszy w niepasteryzację Twierdzowego akurat wierzyłem.
                    Nie chce mi się wierzyć w te rewelacje. Wcześniej lalismy Twierdzowe niepasteryzowane. Naprawdę było niepasteryzowane. Po kilku dniach juz zmieniało smak. Teraz mielismy pastera. Faktycznie trochę inne w smaku. Myślę że browar nie robił by takich myków.

                    Comment

                    • Javox
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2009.11
                      • 6414

                      #40
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                      Aj, bo to absolutna nowość i jeszcze mi się w głowie nie utrwaliła Nie mam pojęcia nawet jak ten owoc wygląda
                      A u was nie ma nawet biedronki... te chińskie owoce są znane nawet mieszkańcom małych miejscowości....

                      Comment

                      • kamcio1990
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2010.11
                        • 300

                        #41
                        Mimo wszystko dużo osób nie kojarzy tego owocu ze względu na cenę. Przecież to przeciętnie 5 zł za sztukę. Czyż nie lepiej sobie zafundować dobre piwo w zamian? :-)
                        A tak na marginesie to mój ulubiony cytrus.

                        Comment

                        Przetwarzanie...
                        X