Browar Artezan

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darko
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.06
    • 2078

    #76
    Kegi 20 lub 30 litrów, fitting najpewniej płaski.

    Comment

    • Bodex
      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
      • 2004.08
      • 106

      #77
      znaczy flach a kompatybilny z kp ? (tyskie)
      Last edited by Bodex; 2011-12-19, 19:51.
      kibic w kapciach
      tv & piwo :))

      http://www.pivnica-ceska.pl

      http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska

      http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247

      Comment

      • darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

        #78
        Tak. Dokładnie taki: http://www.piwowarstwo.eu/index.php/...fitting-typu-a, jednak nie jest to jeszcze przesądzone.
        Last edited by darko; 2011-12-19, 20:02.

        Comment

        • Bodex
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2004.08
          • 106

          #79
          to spoko, mam u siebie 2 takie glowice w barze i z chęcią przyłącze się do sprzedaży waszego piwa. czekam na dalszy rozwój sytuacji. pozdrawiam
          kibic w kapciach
          tv & piwo :))

          http://www.pivnica-ceska.pl

          http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska

          http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247

          Comment

          • anteks
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.08
            • 10780

            #80
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bodex Wyświetlenie odpowiedzi
            to spoko, mam u siebie 2 takie glowice w barze i z chęcią przyłącze się do sprzedaży waszego piwa. czekam na dalszy rozwój sytuacji. pozdrawiam
            Zmiana głowicy zajmuje 5 min
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Bodex
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2004.08
              • 106

              #81
              być może ale w nawale pracy czasem zapominam jak się nazywam i wolałbym nie tracić nawet 5 minut na zmianę głowicy
              kibic w kapciach
              tv & piwo :))

              http://www.pivnica-ceska.pl

              http://www.beerpubs.pl/p876,Pivnica-Ceska

              http://www.facebook.com/pages/Pivnic...74305045922247

              Comment

              • fidoangel
                Major Piwnych Rewolucji
                🥛🥛🥛
                • 2005.07
                • 3489

                #82
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                Zmiana głowicy zajmuje 5 min
                A na szybkozłączkach 10 sekund!
                Last edited by fidoangel; 2011-12-20, 13:35.
                "nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)

                Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))

                Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
                Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
                Sprawdź >>>Przewodnik<<<

                Comment

                • e-prezes
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2002.05
                  • 19267

                  #83
                  Najważniejsze, aby to piwo było (dostępne) a nie z jakim złączem (są kegi). Chętny stanie na głowie i je otrzyma.

                  Comment

                  • hasintus
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2006.07
                    • 850

                    #84
                    Dodałem kilka nowych zdjęć w galerii. Leżakownia wykończona, leżaki stoją na miejscu, pozostaje uzbroić je armaturą, która też już jest dostarczona. Fermentownia też już gotowa w sensie pomieszczenia, zbiornik fermentacyjny "legalizuje się" w GUMie. Do zorganizowania jeszcze system chłodzenia. Warzelnia jeszcze trochę w proszku, kończymy instalacje elektryczną i wodną.

                    Comment

                    • moracz
                      Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                      • 2009.11
                      • 121

                      #85
                      Nie ukrywam, że oglądałem te zdjęcia z uśmiechem i podziwem. Okazuje się, że można w tym kraju otworzyć browar rzemieślniczy, a co ważniejsze, są ludzie, którzy mają na tyle zapału, pasji i determinacji, żeby to zrobić. Nie jest łatwo przejść od słów do czynów, tym bardziej więc gratuluję i życzę sukcesu. Mam nadzieje, że jeszcze w 2012 będę miał przyjemność skosztować piwa z Browaru Artezan - jeśli będzie do dostania tylko w stolicy, to będzie to dobry argument, żeby sobie zrobić mały wypad do Warszawy

                      Jeszcze przede mną długa droga, ale myślę, że chętnie skieruje swoje studia w stronę piwowarstwa, choć mam świadomość, że napotkam na swojej drodze wiele przeciwności. Przynajmniej teraz wiem, że może nie jest to tylko takie szczeniackie widzi mi się, i może to mieć sens. A przynajmniej da się to urzeczywistnić.
                      Powodzenia życzę, raz jeszcze

                      Comment

                      • anteks
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.08
                        • 10780

                        #86
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika moracz Wyświetlenie odpowiedzi
                        Okazuje się, że można w tym kraju otworzyć browar rzemieślniczy
                        Jeszcze nie otwarli
                        Mniej książków więcej piwa

                        Comment

                        • Pendragon
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13952

                          #87
                          W pierwszym poście określono wielkość produkcji na 20-40 hl miesięcznie, czyli średnio 3000 litrów, co daje nam 100 kegów 30 litrowych. Dużo to czy mało na możliwości Warszawy? Ile lokali potrzeba by to opróżnić?

                          moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                          Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                          Comment

                          • Bebson
                            D(r)u(c)h nieuchwytny
                            • 2011.12
                            • 24

                            #88
                            A w samym Grodzisku Mazowieckim przewidujecie współprace z jakimś barem?

                            Comment

                            • moracz
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2009.11
                              • 121

                              #89
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jeszcze nie otwarli
                              Może i jeszcze nie otworzyli, ale skoro już pojawiło się wyposażenie, to myślę, że są blisko. Chyba, że dogrywanie wszystkiego z urzędami potrwa aż do końca roku/świata (jak kto woli )

                              Comment

                              • hasintus
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2006.07
                                • 850

                                #90
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bebson Wyświetlenie odpowiedzi
                                A w samym Grodzisku Mazowieckim przewidujecie współprace z jakimś barem?
                                Szczerze mówiąc, nie bardzo znam takie miejsce w Grodzisku, które byłoby zainteresowane takim piwem.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X