Wychodząc na przeciw pytaniom, które zostały postawione w galerii po prezentacji fotek naszego sprzętu. Zakładam ten wątek, w którym będziemy starali się informować o naszym przedsięwzięciu.
Twórcy tego projektu to Darko, Coder i Ja. Ma to być bardzo mały browar komercyjny produkujący piwo na początku w kegach około 20-40 hl na miesiąc. Sprzedaż będzie tylko hurtowa i nie można będzie się napić piwa w browarze.
Browar mieści się w byłej hurtowni wędlin w Natolinie koło Grodziska Maz.
Na dzień dzisiejszy mamy zgromadzony podstawowy sprzęt: kocioł zacierno-warzelny, kadź filtracyjną, fermentor i 3 leżaki. Kocioł i kadź filtracyjna jest produkcji własnej, leżaki używki, adoptowane i kupione w Niemczech. Całość składamy sami.
W tej chwili trwają prace adaptacyjne budynku. Mamy klepniętą decyzję środowiskową i warunki zabudowy. Przed nami odbiory: nadzór budowlany, BHP, Straż, kominiarz i SANEPID. Na dniach składamy papiery do GUM o zatwierdzenie typu.
Jesteśmy też po wstępnej rozmowie z UC.
Zapraszam do pytań.
Twórcy tego projektu to Darko, Coder i Ja. Ma to być bardzo mały browar komercyjny produkujący piwo na początku w kegach około 20-40 hl na miesiąc. Sprzedaż będzie tylko hurtowa i nie można będzie się napić piwa w browarze.
Browar mieści się w byłej hurtowni wędlin w Natolinie koło Grodziska Maz.
Na dzień dzisiejszy mamy zgromadzony podstawowy sprzęt: kocioł zacierno-warzelny, kadź filtracyjną, fermentor i 3 leżaki. Kocioł i kadź filtracyjna jest produkcji własnej, leżaki używki, adoptowane i kupione w Niemczech. Całość składamy sami.
W tej chwili trwają prace adaptacyjne budynku. Mamy klepniętą decyzję środowiskową i warunki zabudowy. Przed nami odbiory: nadzór budowlany, BHP, Straż, kominiarz i SANEPID. Na dniach składamy papiery do GUM o zatwierdzenie typu.
Jesteśmy też po wstępnej rozmowie z UC.
Zapraszam do pytań.
Comment