I ta koncepcja nam się podoba! Ograniczmy amerykański imperializm
Oj tam, oj tam przecież wiadomo, że AIPA i Imperial IPA to najlepsze style piwne
A na poważnie myślę, że nie warto zamykać się na żadne opcje. Myślę, że wyniki naszego plebiscytu za zeszły rok w pewien sposób obrazują czego pragnie lud
Oj tam, oj tam przecież wiadomo, że AIPA i Imperial IPA to najlepsze style piwne
A na poważnie myślę, że nie warto zamykać się na żadne opcje. Myślę, że wyniki naszego plebiscytu za zeszły rok w pewien sposób obrazują czego pragnie lud
He, he, z całym szacunkiem, lud jak na razie to pragnie Tatry
A tak poważnie, to jest jeszcze sporo stylów, które w Polsce nie były produkowane i nie mogły być brane pod uwagę w plebiscycie.
Tak, że jeszcze wiele przed nami.
A tak poważnie, to jest jeszcze sporo stylów, które w Polsce nie były produkowane i nie mogły być brane pod uwagę w plebiscycie.
Nie mogę się doczekać efektów waszych wycieczek w te dziewicze tereny
He, he, z całym szacunkiem, lud jak na razie to pragnie Tatry
Ja bym się z przyjemnością napił smacznego, dobrze nachmielonego lagera. Tak na początek. A potem by się można było zastanawiać czy IPA, AIPA, stout czy też jakiś gatunek nierozdziewiczony w naszym kraju.
I tu Hasintus ma świętą rację. Jest tyle stylów jesczcze w ogóle nie tkniętych że można nie ruszyć AIPA a i tak uwarzyć świetne piwa. Altbier, wędzona ciemna pszenica, brown ale...moznaby długo wymieniać.
Jeżeli problem nadal występuje, aktualnie bezrobotny piwowar - amator służy pomocą.
To super, zalatw na jutro wzorcowany manomert o klasie 1 , płynowskaz fi 18 ze złączkami o takim samym przekroju i znajdź spawacza aby to szybko przyspawał albo najlepiej sam pospawaj, bo GUM czeka. Doradź Darkowi jakie przewody do piwa w leżakowni, teflon czy stal wewnatrz. Kup nypel ko 1"-1/2" 2 szt i redukcje bo w Heco nie mają, a w między czasie możesz pozgrzewać rury z wodą i te od chłodzenia, tylko ubierz sie ciepło bo mamy na warzelni 3,4 stopnia C.
Manometry, które potrzebujecie produkuje WIKA Włocławek, można u nich kupić lub poszukać na ich stronie dystrybutora, świadectwo wzorcowania manometrów może wam zrobić miejscowy Okręgowy Urząd Miar, kosztuje około 100 zł za sztukę. W argonie niestety nie spawam . Powodzenia !
Tak obserwuję ten temat już od jakiegoś czasu. Bardzo mnie to cieszy, że próbujecie swoją pasję połączyć z pracą zawodową, o takim piwie można będzie powiedzieć, że warzone z pasją.
Podziwiam i trzymam kciuki za Was.
Wiadomości z prasy, że jakiś kolejny milioner, niemający pojęcia o piwie, otwiera browar, zaczynają być nudne.
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Comment