Browar Artezan

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • hasintus
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2006.07
    • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
    Całkiem logiczne wątpliwości rozumiem, że pisemnie złożyliście wyjaśnienia?
    Browar Prywatny XXXXXXX

Grodzisk Maz. 8/09/2011

MZDW.PP.7331/579-1279/11

Mazowiecki Zarząd Dróg Wojewódzkich
    w Warszawie
    ul.Mazowiecka 14

Koncepcja zagospodarowania i obsługi komunijkacyjnej minibrowaru na terenie działki nr ew.XX położonej w miejscowości Natolin, gm. Grodzisk Mazowiecki.

1. Surowce do produkcji o łącznej wadze 200 kg pakowane w worki 20 kg będą dostarczane raz na 2 tygodnie pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5t.

2. Raz na tydzień produkt w ilości 500 litrów gotowego piwa zapakowany w beczki typu keg o pojemniości 30 litrów, tj. 17 takich beczek, o łącznej wadze brutto 680 kg będzie wywożony z zakładu pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5t.

3. Nieczystości płynne po produkcji w ilości około 3,5 m3 będą wywożone raz na miesiąc samochodem asenizacyjnym do wywozu nieczystości płynnych o pojemności 5m3.

4. Nieczystości stałe w ilości około 185 kg będą zabierane raz na 2 tygodnie przez lokalne przedsiębiorstwo oczyszczania .

5. W browarze będą pracowały maksymalnie 3 osoby, będą one dojeżdżały własnym transportem – samochód osobowy, rower.

W związku z małą skalą produkcji, częstotliwość i wielkość transportu będzie zdecydowanie mniejsza niż w przypadku wcześniej działającej hurtowni wędlin.
    Transport będzie się odbywał już istniejącym wjazdem na teren posesji, plac wokół budynku produkcyjnego jest utwardzony i nie wymaga żadnych zmian.

Załącznik:
    Szkic sytuacyjny wraz z istniejącym wjazdem na posesję na terenie działki nr ew.XX położonej w miejscowości Natolin, gm. Grodzisk Mazowiecki.

Comment

• jacer
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2006.03
      • 9875

Gut

A to wszystko mieliście wpisane we wniosku o DoWZ? To są własnie te myki, które warto powierzyć jakiemuś projektantowi/architektowi.
      Milicki Browar Rynkowy
      Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
      "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
      "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
      No Hops, no Glory :)

Comment

• darko
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.06
        • 2078

To wszystko było zawarte we wniosku, ale urzędnicy chyba nie mają obowiązku czytania treści w całości.

Comment

• tomolek
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 1752

A ja w Waszym logo widzę potencjał, dopracowałbym je jednak trochę... Bardziej nawet liternictwo niż jeża.

Skojarzenie z Flying Dogiem, rzeczywiście się nasuwa.

Natomiast strona www straszna, siermiężna i niedpracowana. Chociaż plus za białe tło i pewną "czystość" formy. W takich warunkach Wasze logo wygladać będzie najlepiej.

Trzymam kciuki, chociaż za szybko to nie będę miał okazji spróbować...
          www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• hasintus
            • 2006.07
            • 850

Zapraszam do odwiedzenia naszej strony na FB gdzie zamieściłem kilka zdjęć z testowania sprzętu http://www.facebook.com/pages/Browar...10210479103581 .

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Upublicznijcie ją dla niekumatych na fb.

Comment

• Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

Słuszna uwaga.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• hasintus
                  • 2006.07
                  • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                  Upublicznijcie ją dla niekumatych na fb.
                  Znaczy się co mam zrobić? Bo ja też jestem niekumaty.

Comment

• leona
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2009.07
                    • 5853

Coś kliknąć w ustawieniach, żeby profil był otwarty dla niezalogowanych.

I muzyczka

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

Comment

• darko
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.06
                      • 2078

To jest forma blokady dla nieletnich.

Comment

• Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

Jakoś tam browarom na całym świecie to nie przeszkadza, tylko polskim zawsze....

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• hasintus
                          • 2006.07
                          • 850

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                          Coś kliknąć w ustawieniach, żeby profil był otwarty dla niezalogowanych.

I muzyczka

http://www.youtube.com/watch?v=WoEmS4VU5QI
                          A muzyczka jest super!

Comment

• Cooper
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2002.11
                            • 6057

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
                            To jest forma blokady dla nieletnich.
                            A jeśli "nielat" się zaloguje ?
                            Wg mnie to raczej blokada dla niemających konta na FB czyli m.in. mnie
                            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• darko
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.06
                              • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Jakoś tam browarom na całym świecie to nie przeszkadza, tylko polskim zawsze....
                              Pozostaje pytanie, czy PARPA na swoje macki na całym świecie i czy wszędzie obowiązuje ustawa o wychowaniu w trzeźwości.

Comment

• darko
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.06
                                • 2078

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
                                A jeśli "nielat" się zaloguje ?
                                Wg mnie to raczej blokada dla niemających konta na FB czyli m.in. mnie
                                Jak się nieletni zaloguje to będzie musiał podać nieprawdziwe dane.
                                Wieczorkiem wrzucę zdjęcia na Picasę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X