Piwa smakowe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • adam16
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.02
    • 9865

Świat nauki warto czytać.
    Browar Hajduki.
    adam16@browar.biz
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

Comment

• vonprzemas
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2002.02
      • 34

piwa smakowe

Dołączam swe trzy krople mocnego jasnego króla.

Bellevue to typowy bruskelski kriek /cerises po franc. cherry ang./ wywodzi sie to piwo z la geuse -specjaloći typowo brukselskiej. Są to piwa fernetacji spontanicznej / robia to bakterie występujące tylko w tamty rejonie/
      Gdy sporządza się słód dodaje się do niego macerowane wiśnie, które też fermentują. Jest to klasyczne piwo a nie napój piwny. Czymś takim jest całkiem legalna mieszanina piwa z lemoniadą. Ja bym od tego umarła, ale są tacy co to piją.
      Verboden vrucht owoc zakazany jest normalnym mocnym jak diabli piwem górnym /bez dodatków/ .
      We wszelkich specyfikacjach i katalogach nazwa piw smakowych nie występuje jako taka. Nie jest to więc nic innego jak normalne "legalne" piwo.
      Czuj duch
      Przemek

Comment

• maryhh
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2001.02
        • 1895

Re: piwa smakowe

vonprzemas napisal/a
        . Ja bym od tego umarła, ale są tacy co to piją.
        Przemek

masz jakieś problemy z określeniem płci
        Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
        "do ciężkiej pracy jestem za lekki,
        do lekkiej pracy jestem za ciężki"

Comment

• vonprzemas
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.02
          • 34

Re: Re: piwa smakowe

maryhh napisał(a)

masz jakieś problemy z określeniem płci
          Wiesz, w piatek pod koniec dnia pracy nikt przy zdrowych zmysłach nie jest już w stanie wyczuc kim jest. Mnie się też rzuciło na umysł. Stąd ta płeć. Przyznać sie jednak muszę, że długie / od 20 lat/ przebywanie z jedną i tą samą ukochaną kobietą i usiłowanie odkrycia Jej kobiecego sposobu widzenia świata musi rzucań cień na stan naszego męskiego umysłu.
          Poza tym jestem tuż przed urlopem. Szykuje laptopa, by na plazy kontynuować prace nad piwem w XIX wiecznej Warszawie. W piątek /ten feralny, płciowy/ i w sobotę kończyłem rozdział o kobietach w piwowarstwie warszawskim w XIX wieku.
          Przepraszam,że się rozpisałem i gęsto się tłumaczę z mojej/nie mojej płci, ale mi sie bardzo fajnie z Wami rozmawia.
          Pozdrawiam
          Przemek

Comment

• StaryKocur
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2002.01
            • 1521

PROWOKACJA!!!!!!!!!!!

SK
            Piwo pite z umiarem
            nie szkodzi w żadnych ilościach.

Comment

• Marusia
              Marszałek Browarów Rzemieślniczych
              🍼🍼
              • 2001.02
              • 20221

Re: Re: Re: piwa smakowe

vonprzemas napisal/a

W piątek /ten feralny, płciowy/ i w sobotę kończyłem rozdział o kobietach w piwowarstwie warszawskim w XIX wieku.
              Przepraszam,że się rozpisałem i gęsto się tłumaczę z mojej/nie mojej płci, ale mi sie bardzo fajnie z Wami rozmawia.
              Pozdrawiam
              Przemek
              No właśnie, kończyłem rozdział, zamiast fajnie z niektórymi z nas rozmawiać przy niewirtualnym piwie!!!

Och......
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

www.wrowar.com.pl

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🍼🍼
                • 2002.07
                • 14999

piwa smakowe

osmiele sie zauważyć ze, redds to jest typowy cider czyli jabłecznik, popularny głownie w Angli, a po drugie, zaden desperados czy coś"a la w podobie" nie jest żadnym piwem smakowym, jest to najzwyczajniejsza mieszanka (jak coolery, radlery etc), piwo smakowe to takie do którego od początku procesu ważenia dodawane są inne niż standardowe składniki (jak owoce np). Jesli mieszankę mozna uznąc za piwo smakowe to co powiecie o piwie z Jabłonowa o nazwie "Wino" - piwo wisniowe o zaw. alk 10%?
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• And69
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2002.06
                  • 1487

Piwo z Jabłonowa nie nazywa się "Wino" a " Wind " dyskusja o nim tutaj http://www.browar.biz/forum/showthre...ht=jab%B3onowo

Comment

• Marusia
                    🍼🍼
                    • 2001.02
                    • 20221

Re: piwa smakowe

becik napisal/a
                    osmiele sie zauważyć ze, redds to jest typowy cider czyli jabłecznik............

hehe, nie żartuj z poważnych ludzi Cider to napój ze sfermentowanych jabłek, które koło piwa nawet nie leżało.

co powiecie o piwie z Jabłonowa o nazwie "Wino" - piwo wisniowe o zaw. alk 10%?
                    Pewnie chodzi Ci o piwo Wind?

www.wrowar.com.pl

Comment

• Marusia
                      🍼🍼
                      • 2001.02
                      • 20221

Ojej, moja odpowiedź wmieszała mi się w cytat
                      A to wszystko dlatego, że popijam bezalkoholowy kwas chlebowy

www.wrowar.com.pl

Comment

• ART
                        mAD'MINd
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.02
                        • 23927

FCJP

do procesu ważenia przydaje się przyrząd w postaci wagi, obiekt ważony oraz odważniki, ośmielę się odważnie zauważyć.

Becik uratowałeś mi humor na dziś (ale to innym stwierdzeniem)!
                        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

piwa smakowe

no cóż, wind czy wino, wiadomo o co chodzi, panowie z napuchnietymi twarzami w kazdym bądź razie sobie chwalą krajowe "piwa smakowe"
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• And69
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2002.06
                            • 1487

Panowie z opuchniętymi twarzami , chwalą sobie wszystko co ma % .

Comment

• And69
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.06
                              • 1487

Kiedyś odebrałem ze stacji benzynowej coś około 400 puszek piwa po terminie . Było to piwo jasne pełne i miało coś około 13 - 14 miesięcy po terminie , całe to ustrojstwo postawiłem koło śmietnika i nie mineło 10 min jak wszystko wyparowało . Jakieś dwa dni później dowiedziałem się że to piwo jeszcze sprzedawano w pobliskich melinach i bardzo wszystkim smakowało .

Comment

• superprzemek
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2002.06
                                • 130

And69 napisał(a)
                                Kiedyś odebrałem ze stacji benzynowej coś około 400 puszek piwa po terminie . Było to piwo jasne pełne i miało coś około 13 - 14 miesięcy po terminie , całe to ustrojstwo postawiłem koło śmietnika i nie mineło 10 min jak wszystko wyparowało . Jakieś dwa dni później dowiedziałem się że to piwo jeszcze sprzedawano w pobliskich melinach i bardzo wszystkim smakowało .
                                a to związku z piwami smakowymi???

A tak wracając do tematu to trzeba powiedzieć że sprawa z tymi piwami smakowymi jest skomplikowana. Ale chyba trzeba przyjąć wersję proponowaną przez becika.

Comment

Przetwarzanie...
                                X